Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Sam sem pred mesecem dni imel podobno izkušnjo z Mazdinim booking sistemom. Izberem termin v petek ob 8:00. Čez dva dni me kličejo iz servisa, da dana kombinacija ni na voljo in če bi lahko prišel v četrtek. Sem vprašal, če nimajo v petek druge ure na voljo in mi reče da ob 10 ih je še fraj. Mislim halo, daj mi prvo ponudi drugo uro, še le nato mi ponudi drug dan. Mislil sem, da se lahko zanesem na e-bookingin in si vzel dopust. Bi bilo bolje, da bi napisali, da je za servis potrebno poklicati ali se zglasiti osebno. Glede zavarovalnine je verjetno kriva dodatna oprema. Jaz imam prime line in navadno belo barvo in je premija precej nižja z vsemi popusti. Jaz sem se ravno zaradi govoric o klimi, senzorjih in podobnem odločil za osnovni model in moram reči, da mi ni žal. S prodajno vrednostjo pa se ne obremenjujem. Prvotno sem nameraval kupiti cetre line plus asistenčni paketom 360° kamera, pa sem si premislil, ko sem se spomnil, da mi je na starem avtu nekdo zbrcal stransko ogledalo pred blokom. Prilagam še mojo polico od Save.
-
Zanimivo... Jaz imam še ne leto dni avto pa že vse ropoče. Res pa je da je bila do ene 5-7.000 tiha in eden najbolj tihih avtov kar sem jih imel kar se čričkov tiče. Zdaj jih ima ene 17.000 pa niti ni več tako tih. Najbolj ropoče nekje pod volanom, v vratih, pri pasu in na random nekje v stropu pokne vsake toliko... Za podvozje pa mi je Mazda servis (Makoma) uradno napisala na list papirja oziroma delovni nalog, da tako pač je. Da imajo Mazde pač slabše izolirano podvozje.😄 Matrične luči sem dobil v design paketu. Imam Centre line in design paket. Tudi prej sem imel matrične in ne bi šel na klasiko več. Vozim veliko ponoči. Vendar so pri "nemcu" delale velik boljše. Dobil sem tudi potrdilo drugih lastnikov CX30 iz drugih držav, da pač slabo delujejo v slabšem vremenu. Očitno tako je pri Mazdi. Glede klime pa je to prvi ki me je negativno presenetil... Vozil sem že kup avtomobilov in imam za seboj že več kot 700.000km... Pa lahko rečem, da je avtomatika v tem najslabša do zdaj. Zakaj ko stisnem auto tipko vedno vklopi notranje kroženje zraka? Tudi če imam nastavljeno na 22c a zunaj je pa 15c? Kje je logika? Zakaj pol poti (20km) kljub dobro prezračenem pred vožnjo piha na polno. Zračniki pa bolj glupo ne bi mogli biti postavljeni. Prvič od vseh kar sem jih imel se mi je zgodilo, da so tudi sopotniki (!) začeli zapirat zračnike pred njimi saj jim je pihalo direkt v njih. Avto je soliden ampak jaz ne bi rekel, da je boljši od konkurence. V nekaterih pogledih slabši. To da Mazda v vseh letih ne more oziroma se mi zdi, da jim niti interes ni poštimat ogledal ki so večni problem tudi nekaj pove... Če mi vsaj polovico stvari ne poštimajo pri naslednjem obisku servisa sem jaz za vedno zaključil z Mazdo. Avtomobili se dobro vozijo, so lepi vendar mi to žal nič ne pomaga če se napake ne znajo ali nočejo odpravit. V naslednjih dneh vam objavim posnetke dashcam če bo ujela škripanje takšno in drugačno (črički, podvozje...)...
-
Prekleta reč, pa to postaja hudo nenormalno. Ne bom zdaj pisal vsega, ker je preveč, zapisal bom samo to, da so včeraj, 4.7.2026, vsaj dvanajst-krat reševali v hribih. Poleg je bilo pa še preko dvajset požarov. In na Jesenicam so hladili tekoče železo, ki se je razlilo iz peči... Pa še vse ostalo, kar spada v dela in naloge "številke 112". Se mi kar smilijo. Predvsem zaradi bedakov, ki se zaplezajo v hribih...
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.