Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jurim ja sa svojom mazdom 22 km/h, i ve? usporavam. I stao bi 1 m iza bijelog auta.

Ali mazda je odlu?ila i zaustavila auto tako da sam stao 3 m iza bijelog auta. Dobro da iza mene nije bio MAC i pregazio me.

Slika 1, "jurim" sa tendencijom usporavanja

Slika 2, usporavam. Trenutak kasnije mazda zvu?ni signal BEEP i na displayu BRAKE !

Slika3, stojim na mjestu

Kakova su va?a iskustva?

1-resize.jpg

2-resize.jpg

3-resize.jpg

Napisano

Lahko nastavi? razdaljo kdaj ti emergency brake naredi...jaz sem jo dal na najni?jo mo?nost in ne bremza ve? tako pani?no.

Napisano

O pa je... verjemi, da bremza tud za brezveze in ker ne pri?akuje? zna biti zelo zabavno ?e posebej za tiste, ki vozijo za teboj.

33112_1.png

Napisano

O pa je... verjemi, da bremza tud za brezveze in ker ne pri?akuje? zna biti zelo zabavno ?e posebej za tiste, ki vozijo za teboj.

Kar sem hotel povedati je, da ima? nastavitve: blizu, sredina, dale?.

post-10535-0-98396100-1580815006.jpg

In ?e nastavi? na blizu, ti ne bremza ve? tako pani?no, ampak samo ?e takrat, ko je res nujno.

Napisano

Jaz imam nastavljeno na dale?, pa mi ni ?e nikoli ni? pani?no zaviralo. Je pa mo?no ,da so razlike tudi v sw med posameznimi modeli, kdo ve.

Napisano

Kaj ro?nim menjalnikom tudi bremza? Jaz imam 6ko 2017 in ima kao city brake do 80km/h. Ker do sedaj se mi ni je pa ze piskal avto in na hudu se je ipisalo brake! bremzal pa sam ni.

Napisano

Meni je enkrat ne?no za?el zavirat, ko je ?el kolesar po desni strani ,ne vem, al je ?el preve? po voznem pasu, skratka tako ali tako sem moral po?akat in ga obvit.

Napisano

Sem mislil da ima? ro?nega. Ima kdo mazdo 6 bencin ali dizel 2017 in mu sama bremza?

jaz imam cx5 2018 ro?ni, pa sama bremza

Napisano

Tudi meni Mazda cx5 benz.165.k.deluje ta sistem ..zoom zoom lp

Napisano

Sem pogledal v nastavitve in imam nastavljeno na blizu. Zgleda se nisem naletel v taksno pozicijo razen opozorila za zaviranje na hud. Nebi pa glih rad probal na slepo. :-)

Napisano

Kaj ro?nim menjalnikom tudi bremza? Jaz imam 6ko 2017 in ima kao city brake do 80km/h. Ker do sedaj se mi ni je pa ze piskal avto in na hudu se je ipisalo brake! bremzal pa sam ni.

Moja oktober 2016 enako. Opozarjala ja. bremzala sama ni. Najbr? so izdelane za nem?ki trg malo bolj poslu?ne, pa ne delajo ni? brez komande.

Napisano

Alex se nikol ti no bremzala? Mislis da imamo pac nekateri tako nastavljeno na blizu?

Mo?no... jaz nisem ni? spreminjal ali nastavljal. . Mogo?e uni v Nem?iji?

Napisano

A vr?e vn BRAKE rde?e opozorilo(zapiska) pa ne zabremza ?

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

Tako je rde?e opozorilo vr?e ven in ne bremza, je pa res da ni toliko blizu, se da normalno odreagirat. Bom kar pustil tako kot je :-)

Napisano

Sem pogledal v nastavitve in imam nastavljeno na blizu. Zgleda se nisem naletel v taksno pozicijo razen opozorila za zaviranje na hud. Nebi pa glih rad probal na slepo. :-)

U Top Gear su razbili CX-5 kad su isprobavali. Ne znam koja epizoda.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• To je t.i. "balkanski"stil vožnje. Vozijo se vsi na prehitevalnem pasu, ni važno koliko kilometrov daleč-do onemoglosti. Dokler mu zadaj ta hitri ne blendajo ali se jim kdo ne nalepi meter za rit, da se končno spravijo na desni pas. Tega je v Italiji zelo malo , tudi v Nemčiji se tega zelo držijo. Namreč , veliko voznikov vozi po skrajnem desnem pasu ,kar je edino prav. Tudi sam se tega držim, ko se bolj "fijakam" in se mi nikamor ne mudi. Pri nas pa,če bi imeli tropasovnico , bi izgledalo nekako takole:   1. Prvi pas bi bil rezerviran za tovornjake (+drugi pas, kjer bi se tovornjaki prehitevali.) 2. Po srednjem bi se cijazili modeli, ki si ne upajo voziti več kot 110, razni električarji, kamperji, prikolice, ki bi se premikali  z 100-110 na uro. Vsake toliko bi jim celo kak tovornjak trobil in blendal, naj se umaknejo. Kamperji bi se ob prehitevanju  metali na tretji pas, kjer bi s svojimi 110/uro ogrožali tiste za njimi, ki bi vozili malo hitreje. Zopet ne bi bilo tekoče vožnje. 3. Na tretjem pasu bi se "pasli" vsi , tisti, ki spadajo tam in tisti, ki bi spadali na skrajni desni pas. V glavnem bi bil en kaos in gneča poleti enaka kot do sedaj.
    • Ne bo. Tip se zafrkava s svetom. 😉 Sicer pa ni ta njegova politika nič novega. Prejšnji ameriški politiki so delali enako, le da je bilo vse zavito v celofan. Zanimala jih je le Amerika.  Ta pa pove na glas vse, kar ima na umu. Je pa ena stvar dobra pri vsem skupaj.  Bo končno Evropa stopila skupaj in končno ustanovila svojo vojsko z svojim poveljništvom. Res da nas bo ne to nekaj stalo a nič ni zastonj. Letala in ostalo pa naj nabavijo drugje, lahko tudi od Kitajcev. In upam,da se bolj  povežejo z ostalim svetom ( z Kitajci, južno Ameriko, Indijo, Avstralijo ...). Da ne bodo več toliko  odvisni od gringosov.Od  raznimih kamelarjev in pijančkov pa čim dlje.
    • A veš, da sem to že sam opažal. Prehitim po skrajno levem, ker nekdo vozi po srednjem. Nato se umaknem skrajno desno. In tistemu ne 'potegne', da bi pravzaprav lahko tudi on vozil po skrajno desnem. Sem se že spraševal, če mi hoče s tem kaj sporočit, ker vozi po 'sredincu'...
    • A ti še vedno z isto foro? Žuti bo zavzel Grenlandijo, cel kup folka bo pa še vedno nebuloze trosilo, da se ni nič zgodilo in še hvalili bodo tako potezo. LaLaLand.
    • Ja, tole bo ena velika lekcija, ki se jo bo moralo naučit 95% vseh voznikov, ko bodo razširili AC na tretji pas. Cel kup folka misli, da je ta pas rezerviran za kamione ali da je celo sramotilni pas.   Sam sem skoraj ogrožena vrsta avtomobilistov, ki striktno uporabljam skrajni desni pas (vrhniški al pa višnjegorski klanec recimo), če je le možno in to pri 130km/h. Sam mam problem, ko na srednjem vedno naletim na opravilnega invalide, ki se fura s 100-tko in mu na kraj pametni ne pade, da bi šel na desni pas. Tko moram pač menjat dva pasa, čeprav ne bi blo nič narobe, če bi samo pičil po desnem. Ta sigurno ne bi pod nobenim pogojem zavil tja, da bi prišlo do trka. No pač, to se ne dela in potem dva pasa na levo in ko sem mimo spet dva pasa nazaj na desno, da zgleda malo glupo. Ampak mentalnemu podhranjencu še vedno ni jasno, da on dela nekaj narobe.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.