Skoči na vsebino

Najemna pogodba

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Mi lahko se kdo objasni kaksna je razlika ce se hoce najemnik kot stalno prijaviti pri meni, in ne zacasno? Predvsem me zanima z vidika, da bom res zasciten po izteku pogodbe in da bo sel ven, ce pride do spora.

Zakaj bi si delal nove dokumente, ce samo na posti naredis preusmeritev?

Napisano (urejeno)

začasno velja samo za določeno obdobje (mislim da je bilo včasih 1 leto), kot mislim da večina dela najemno pogodbo za 11.mesecev, da potem ni treba nekaj prijavljati glede davkov (sem že pozabil), tako da.....v vsakem primeru moraš imeti nove dokumente tudi če imaš začasno prebivališče in seveda s tem stroške. Ne vem če je začasno/stalno prebivališče karkoli vezano na pogodbo, in s tem potencialno izselitev/deložacijo.....to pač definiraš ustrezno v pogodbi (ponovo -> beri začetek, kjer je dobro da ti to sestavi pravnik/odvetnik).

Popravljeno od sportman333
Napisano

Za začasno bivališče ne rabiš spreminjat dokumentov. Gor mora biti naslov stalnega bivališča. 7 let sm imel začasno bivališče in samo vsako leto sem šel po en dodaten pildek, kjer je bilo napisano, da imam urejeno začasno bivališče.

33112_1.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano (urejeno)
dne 4. 2. 2025 ob 18:09 je Jaka32 napisal:

Mi lahko se kdo objasni kaksna je razlika ce se hoce najemnik kot stalno prijaviti pri meni, in ne zacasno? Predvsem me zanima z vidika, da bom res zasciten po izteku pogodbe in da bo sel ven, ce pride do spora.

Zakaj bi si delal nove dokumente, ce samo na posti naredis preusmeritev?

Komot se prijavi začasno, potem pa ob prijavi začasnega prebivališča poveš, da bi rad pošto preusmeril na začasni naslov

Ločeno imaš potem še dohtarja s to isto željo za preusmeritev

dne 4. 2. 2025 ob 19:26 je sportman333 napisal:

začasno velja samo za določeno obdobje (mislim da je bilo včasih 1 leto), kot mislim da večina dela najemno pogodbo za 11.mesecev, da potem ni treba nekaj prijavljati glede davkov (sem že pozabil), tako da.....v vsakem primeru moraš imeti nove dokumente tudi če imaš začasno prebivališče in seveda s tem stroške. Ne vem če je začasno/stalno prebivališče karkoli vezano na pogodbo, in s tem potencialno izselitev/deložacijo.....to pač definiraš ustrezno v pogodbi (ponovo -> beri začetek, kjer je dobro da ti to sestavi pravnik/odvetnik).

Tako, neke finte so.

Jaz vem za to, da moraš imet kot najemodajalec energetsko izkaznico.

Pa tudi za nek davek sem že slišal, to bi bilo za preverit ja

Popravljeno od NevLado
edit: sem se popravil

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Sploh je pa nora primerjava, ker ta dražji ima zgolj 56kkm, ta poceni pa skoraj 217kkm. Primerjati neprimerljivo. Primerjaj z enako kilometri in enako opremo pol pa bomo razglabljali naprej.     
    • Odgovor:ker benzinarjev  so prodali par sto , dizlov pa na tisoče. Večja ponudba na trgu rabljenih  = nižja cena. Nič presenetljivega.
    • samo glede na ta forum imajo največ težav z CD150 ravno tisti z uvoženimi avti in preko 150kkm   najcenejši mobile de mazda6 bencinar 2020 letnik je 20,290 eur, najcenejši dizel pa 11,900 (https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?dam=false&fr=2020%3A2020&ft=PETROL&isSearchRequest=true&ms=16800%3B7%3B%3B&od=up&ref=srp&refId=d81a4be8-7142-b15f-db7c-ac0559832804&s=Car&sb=p&vc=Car in https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?dam=false&fr=2020%3A2020&ft=DIESEL&isSearchRequest=true&ms=16800%3B7%3B%3B&od=up&ref=srp&refId=d5e5f8dd-3134-c65a-561d-fc9139d3be09&s=Car&sb=p&vc=Car)     zakaj?  
    • Zanimivo... sicer staro kar nekaj let. Se pa vidi, kateri vozniki so najbolj zmedeni in čist zbegani - dejansko Slovenski to niso.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.