Kak?no konfiguracijo ra?unalnika imate?
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Jaz pa razumem mehanika delno razumem. Samo 90% ljudi, ko sliši popravilo za 1000-1500€ pri avtu za 2000€ zavije z očmi in ga da na odpad. Če bi pri vsakem navdušeno navijal za popravil in pridelal še 200€ dodatka na delih, za katere ni vedel, bi izgubil 90% strank. Dele pa le nabavi sam. Kak autodoc, bo 100€ ceneje. Če nisi nič jemal na autodoc-u lahko dobiš invite in z njim 10€. Jaz tudi nekaj dobim, ampak bo propadlo, ker ni planiranih servisov v kratkem. Samo njegovo zlatorsko navijanje cen pa ne.
-
Absolutno priporočam pridobiti še eno mnenje (drugega) mehanika. Škoditi ne more v nobenem primeru, cenovno pa so lahko precejšnja odstopanja in bolj navdušen "pristop do projekta"
-
Danes sem bil v kontaktu z elektro, mogoce koga zanima. Ker uporabljam 9 kW savno 3x tedensko 90 minut, so me zanimali stroski in kazni oz.optimizacija tega kar imam (paneli, akumulator, dvig dogovorjene moci). Ce ostane dogovorjena moc taksna kot je, 4.6 kW, to pomeni 30 eur "kazni/presezka" za eno savnanje. 360 eur na mesec. Se mi zdi precej veliko. Trenutno me eno savnanje stane cca. 3 eur, 36 eur na mesec. 10x manj. Upam, da se kje motim... Spodaj se mail iz elektra: Kot zabeleženo, se presežki do 1.10.2026 ne zaračunavajo, če dogovorjene moči ne spreminjate. Kot želeno pa vam pošiljamo konkreten izračun s pojasnili. Znesek presežne moči je odvisen od višine presežka in količine presežkov. Presežna moč se izračuna kot kvadratni koren vsote kvadratov presežkov moči nad dogovorjeno močjo v posameznih 15-minutnih intervalih, pomnožen s faktorjem 0,9. Znesek dobite, če presežno moč pomnožite s ceno časovnega bloka, v katerem je bil presežek narejen. Če ste pri določeni moči 4,6 kW dosegli moč 5,6 kW, presežek znaša 1 kW. Če ste pri določeni moči 10 kW dosegli 11 kW, presežek prav tako znaša 1 kW in bo doplačilo enako. Seveda če ste pri določeni moči 4,6 kW dosegli moč 11 kW, bo presežek znašal 6,4 kW. Če bi bil torej narejen en presežek v višini 6,4 kW v drugem časovnem bloku, bi se ta izračunal: 6,4 x 0,9 x 0,912240 EUR = 5,2545 EUR
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.