Skoči na vsebino

Mazda Mp3 USB - XcarlinK

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

sej to je ta. sem narobe napisal - chelebao je izdelal program.... S kartice mi programa niti ne zazene, z diska pa pridem samo v osnovno masko.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

zgleda se mormo nek dobit...pa da dam tvojo kartico v moj carlink in obratno pa da vidmo...

vem, sej ni? ne re?em, sam butast se mi zdi d morm tle doktorirat za tako pi*darijo. Bomo en dan u LJ. Pa ?e ?e Yavarye pride... spijemo kavo razme?emo te kartice pa gasa. Mrit je te?ava v kartici sam mi ni jasno ker mi je prodajalec jasno in glasno zatrdil da ima isto in mu dela.

A Klokateer...

Napisano

jaz mam star model brez BT pa max. 2GB kartico, pa vse ?pila ;)

mam pa ene 8 kartic po 2GB in je ?isto dovolj muzike... :blush:

mogp?e pa ni tak kompatibilno, kot pi?e... :P

mene najbolj jezi to, da ne morem preko USBja meti ni? prklopljeno, ker takoj, ko se ali menja GSM signal iz repetitorja na repetitor, ali ko mi zazvoni GSM, ali ?elim koga klicati, se napravica resetira...

?e pa mam SD kartico, pa dela OK...

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

Glede na to, da mava isti radio mora it do 10 map brez te?av. Pomoje res zna bit kaka fora v kartici. Se bomo v nedeljo dobili pa sprobamo :)

Napisano

Govorim kaj sem probaval. Nekje sem sicer prebral da model BT podpira ve? kot 10 map.

Pa tudi ?e se dr?im 10 (kar trenutno delam) ih mi jih trenutno najde 9, od tega v nekaj mapah samo po cca 20, ?eprav jih je notri cca 70 do 95 komadov.....

Kr neki je vse skup. ?lovek zgubi voljo, sej druzga ni. Sploh jaz k mam rad vse lepo posortiran in mislim, da vsak ki kupi Xcarlink.

A Klokateer...

Napisano

Govorim kaj sem probaval. Nekje sem sicer prebral da model BT podpira ve? kot 10 map.

Pa tudi ?e se dr?im 10 (kar trenutno delam) ih mi jih trenutno najde 9, od tega v nekaj mapah samo po cca 20, ?eprav jih je notri cca 70 do 95 komadov.....

Kr neki je vse skup. ?lovek zgubi voljo, sej druzga ni. Sploh jaz k mam rad vse lepo posortiran in mislim, da vsak ki kupi Xcarlink.

Majstr brez panike, bomo v nedelo po?ekiral in po?tudirla kaj ga matra.

Bo za zdr?at ?

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Seveda. Nobene panike. Sej sam debatiramo. :)

LP

A Klokateer...

Napisano

Seveda. Nobene panike. Sej sam debatiramo. :)

LP

Kaj si zrihtal?

Sem pa opazil, da imajo zdaj tudi vmesnike Dension, sicer za mazdo ?e ne. Ampak kokr gledam tudi te na mazdi ne podpirajo texta...

Napisano

?e prav vem ena mala zmeda.

Od Ajvarja kartica pri meni ni brala ene par map. Moja pri njemu je delala b.p.

Od Mazde6combi njegova kartica pri njemu ni delala oz. je carlink spustil neke mape, pri meni je bral vse. Moja pri njemu je delala b.p.

Go figure.

Ajvar na leptopu v eni mapi ne vidi komadov, da kartico v carlink iz taiste mape ?pila muziko?? :-)

Tko bi rekel, zlo random vse skupi.

Napisano

Ja tko nekak je vse skup. Bom ?e neki probal, potem pa grem modul menjat..... Zanimivo je to, da digitalne stvari ponavad delajo al pa ne. Tuki je pa kar nekaj vse skp.

Bo ?e.

A Klokateer...

Napisano

Ja tko nekak je vse skup. Bom ?e neki probal, potem pa grem modul menjat..... Zanimivo je to, da digitalne stvari ponavad delajo al pa ne. Tuki je pa kar nekaj vse skp.

Bo ?e.

Mo?no, da si ti dobil ?udnega, ker na?eloma dela b.p....

Kaj je kdo sprobal ?e Dension ali ne? Malo me mika zato, ker ima? lahko nomejeno map notri!

Al bom moral bit spet testni zaj?ek :P

Napisano

Sej bi na?eloma lahko tut na car linku imel neomejeno map. Fora ni v modulu , ampak v avtoradiu...

Z Dension Gateway 300 jih ima? lahko neomejeno, sem vpra?al.

Texta ti isto ne prikazuje..., sam ima? pa lahko 50 map na USBju pa je malo la?je za iskat musko.

No neke hude razlike spet ni, z xcarlinkom sem sicer zadovolen...

Napisano

Ja, ok. Ampak v mazdi 6 doti?no, ti avtoradio ne podpira ve? kot 10 map...

Ja pa ?e ti pravim, da v Mazdi z temu vmesnikom ima? lahko ve? map, ker deluje na druga?en sistem! Sem poslal mail in so tako odgovorili. ?e uva?ajo pa ja vejo :D

Napisano

Mo?no, da si ti dobil ?udnega, ker na?eloma dela b.p....

Kaj je kdo sprobal ?e Dension ali ne? Malo me mika zato, ker ima? lahko nomejeno map notri!

Al bom moral bit spet testni zaj?ek :P

si vpra?al, vpra?al... seveda je baje b.p saj ti ga ho?jo prodat. Tudi jaz sem vpra?al, pa imam kar imam. Najraj? bi.... mah... sej bo.

A Klokateer...

• 3 meseci kasneje...
Napisano

Da ne bom odpiral nove teme bom kar tukaj vpra?al.

Tudi sam ?tudiram, da bom kupil Xcarlink, dilema ostaja kaj vzeti USB ali iPod

Kot sem videl ima iPod (AUX IN)

pri USB-ju pa pi?e (LINE IN)

Kak?na je razlika, med tema dvema stvarema?

?e slikce

xcarlink USB

xcarlink iPod

Napisano

...Kot sem videl ima iPod (AUX IN)

Kak?na je razlika, med tema dvema stvarema?...

Ni razlike. AUX IN = LINE IN (oba imata priklju?ek za malo 3,5 mm banano).

Razlika je le kaj ?eli? imeti zraven priklju?eno.

LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.

Napisano

Da ne bom odpiral nove teme bom kar tukaj vpra?al.

Tudi sam ?tudiram, da bom kupil Xcarlink, dilema ostaja kaj vzeti USB ali iPod

Kot sem videl ima iPod (AUX IN)

Kak?na je razlika, med tema dvema stvarema?

?e slikce

xcarlink USB

xcarlink iPod

USB model ima zdru?eno AUX in BT

iPod pa ima vse posebej.

Torej na vsakega lahko priklju?i? tudi AUX

heh sploh nisem videl, da so spremili stran...hude slikce na prvi strani :)mp3avto

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Elektrike se je letos manj proizvedlo. To ti pravim.    Še iz osnovne šole vem, da v Afriki v puščavi ni ravno dosti vode. Hvala za opomin 😉
    • Ja. Elektrika je prihodnost. Tako kot je bil prehod iz kočije na ICE.   O ekologiji pa ne. moj Focus bo še 7 bolj čist, kot da ga vrþem v prešo in kupim BEV. Zgoraj pojasnjeno.   Mogoče pa bo naslednji štrom. Samo za to, da bom všečen, ga ne dam v prešo danes.
    • Niti ti, niti @dvorjan nista razumela, oz. ne želita razumeti kar sem pisal.   @dvorjan rekel sem, da je bolj ekološko voziti trenutni ICE naprej  kot pa na grobo silo ga prodati in kupiti novega štromarja.   Vsak ve, da je je štromar bolj čist na dolgi rok. To bi bilo iluzorno trditi da ni.   Evo, vprašam za @dvorjan še AI.   ICE ali BEV: kaj je z vidika CO₂ smiselneje, če že imaš 5 let star avto? Primerjava ni med novim ICE in novim BEV, ampak med: A) obdržati že izdelanega 5 let starega Ford Focusa 1.5 EcoBoost 182 KM, ročni menjalnik, še 7 let, Focusa danes prodati in kupiti popolnoma nov BEV. Predvidena uporaba je 15.000 km letno oziroma 105.000 km v sedmih letih. Pomembno je, da se pri takšni odločitvi proizvodnja Focusa ne šteje ponovno. Njegove proizvodne emisije so že nastale in bodo obstajale ne glede na to, ali ga danes obdržimo ali prodamo. Pri novem BEV pa moramo upoštevati celotne emisije njegove nove proizvodnje, vključno z baterijo. Focus Za 1.5 EcoBoost 182 KM z ročnim menjalnikom obstajajo različne homologacijske vrednosti glede na modelno leto, karoserijo in uporabljeni merilni standard. Fordova dokumentacija potrjuje različne uradne vrednosti CO₂ za to kombinacijo motorja in menjalnika. � ND Media Gallery +1 Za naš primer smo uporabljali približno 139 g CO₂/km. [Sklepanje] Pri 105.000 km bi to pomenilo: 105.000 × 139 g/km = 14,6 t CO₂. Tu namenoma ne dodajamo emisij črpanja nafte, rafiniranja, prevoza goriva, gradnje rafinerij itd. Primerjamo predvsem neposredno uporabo obstoječega vozila z novo proizvodnjo in uporabo BEV. Novi BEV Pri BEV nastane velik del začetnega CO₂ pri izdelavi vozila in predvsem baterije. ICCT v analizi iz leta 2025 ocenjuje, da ima proizvodnja BEV približno 40 % višje emisije kot proizvodnja primerljivega bencinskega avtomobila, vendar so celotne življenjske emisije BEV v Evropi zaradi učinkovitejše uporabe energije bistveno nižje. � ICCT +1 [Sklepanje] Za primerljiv srednje velik BEV z baterijo približno 60 kWh lahko za naš poenostavljeni račun uporabimo približno 12 t CO₂e za proizvodnjo vozila in baterije. To ni univerzalna vrednost za vsak BEV; dejanski rezultat je močno odvisen od velikosti baterije, kemije, tovarne in elektrike, uporabljene pri proizvodnji. Za uporabo smo predpostavili približno 20 kWh/100 km iz omrežja, torej že z izgubami pri polnjenju. V 105.000 km bi BEV zato porabil približno: 21.000 kWh elektrike. Slovenija ima zaradi kombinacije jedrske, hidro, sončne in fosilne proizvodnje precej nižjo ogljično intenzivnost elektrike kot države, ki so močneje odvisne od premoga. ARSO za leto 2023 navaja 166 g CO₂/kWh proizvedene elektrike. � Okoljski kazalci Pri tem faktorju bi 21.000 kWh pomenilo: 21.000 × 166 g = 3,49 t CO₂. [Sklepanje] Skupaj bi torej novi BEV po sedmih letih znašal približno: 12 t proizvodnja + 3,5 t elektrika = 15,5 t CO₂e. Rezultat po sedmih letih Od danes naprej Focus 1.5 182 Novi BEV Nova proizvodnja vozila 0 t ~12 t 105.000 km uporabe ~14,6 t ~3,5 t Skupaj ~14,6 t ~15,5 t [Sklepanje] Pri teh predpostavkah bi bil po 7 letih oziroma 105.000 km obstoječi Focus še vedno rahlo ugodnejši, približno za eno tono CO₂e. Kdaj bi BEV Focusa prehitel? Pri slovenski elektriki 166 g/kWh povzroči BEV pri porabi 20 kWh/100 km približno: 33 g CO₂/km. Focus približno: 139 g/km. Razlika je torej okoli: 106 g/km v korist BEV. Da BEV nadomesti približno 12 t začetnih proizvodnih emisij: 12.000 kg ÷ 0,106 kg/km ≈ 113.000 km. Pri 15.000 km letno je to približno: 7,5 leta. [Sklepanje] Šele nekje po 110–115 tisoč kilometrih oziroma približno 7–8 letih bi novi BEV v tem scenariju kumulativno postal boljši od nadaljnje uporabe že izdelanega Focusa. Kaj pa premog, plin in sončne elektrarne? Slovenska elektrika ni brezogljična. ARSO-jev faktor 166 g/kWh že odraža emisije elektroenergetske proizvodnje; slovenski miks vključuje tudi fosilne vire. � Okoljski kazalci Hkrati pa je treba paziti na metodologijo. Če bi BEV pripisali še CO₂ zaradi izdelave sončnih panelov, elektrarn in elektroenergetske infrastrukture, bi morali pri ICE analogno vključiti tudi črpanje nafte, tankerje in cevovode, rafiniranje, distribucijo goriva in pripadajočo infrastrukturo. ICCT-jeva polna LCA zato vključuje proizvodnjo vozil ter proizvodnjo goriva in elektrike na obeh straneh. � ICCT Naša primerjava je namenoma drugačna: odgovarja na praktično vprašanje “Kaj se zgodi od danes naprej, če že imam brezhiben Focus?” Zaključek [Sklepanje] Če imaš že izdelanega, 5 let starega Focusa 1.5 EcoBoost 182 KM in narediš približno 15.000 km letno, nakup novega BEV samo zaradi zmanjšanja CO₂ ni očitna ekološka zmaga.
    • Kje je proizvodnja bolj ekoloska je stvar debate... Oboji niso ravno ekoloski  ... Ampak je to samo v prozivodni fazi... Kaj pa v fazi rabe? Je tam tudi ICE bolj ekoloski od EV?   
    • Pa vina bo letos tudi manj. Pomanjkanje vode postavlja pod vprašaj samooskrbnost z le tem.  
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.