M3 crknilo stikalo za lu? vzvratne vo?nje, re?itve?
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Ne moreš ne, da me ne bi spet na osebni ravni poniževal? Takole je nemogoče debatirat, ker karkoli zgradiš potem s takimi stavki podereš. Če ne želiš, da debatirava in izmenjujeva argument povej pa nehava takoj. Dve uri Možine, OK razumem, da me želiš mučit, ampak mislim, da ga tu gor na forumu ni, ki bi tole lahko dve uri posluša. Bom samo napisal, kolikor poznam Možino od prej in predvsem njegove oddaje o pričevalcih. Možina je našel tržno nišo, da razlaga neko drugo zgodovino, tako da bi bila udarna in da bi čimbolj ponižala in razveljavila NOB ter privzdignila oziroma vsaj opravičila domobranstvo, vaške straže, belo gardo, verjetno celo slovenske četnike. On se potrudi in najde vsa mogoča opravičila, zakaj so bili vsi teli v kolaboraciji z okupatorsko tujo vojsko na ozemlju naše države. Kolikor poznam njegov modus operandi, so za vso kolaboracijo krivi partizani in komunisti pa čeprav sam prav dobro ve, da je recimo dajanje zapriseg Hitlerju in tretjem rajhu ni nekaj kar bi bilo pohvale vredno. Kot vem je nekoč celo dejal, da so jih v to prisililil Nemci in da reveži na plečnikovem stadionu morali zapriseči pa čeprav to niso želeli. Vedno nas prepričuje v to, da so domobranci le čakali priložnost, da se uprejo Nemcem a jih je konec vojne prehitel. To je njegov nerativ in močno dvomim, da v tem podkastu ni to tudi razlagal, glede na naslov. Tudi pričevalce vodi v tej smeri in spretno manipulira, da dobi točno tisto kar želi, ker ne mi rečt, da nekdo, ki je bil takrat star 15 let se bo spomnil vsega detaljno vključno z imeni in priimki, kaj se je dogajalo pred 70, 80 leti. Dej pri sebi poglej katero podrobnost se spomniš iz tega obdobja, ko si bil star 15 let, pa koliko imen in priimkov ljudi, ki si jih poznal si si zapomnil. Možina, se zelo spretno izogiba vojnih pobojev s strani okupatorjev in pomagačev, deportacij v taborišča, streljanju talcev in sploh takratnih dogodkov ter vse to zapakira v boj proti komunizmu. Ko njega poslušam, včasih res dobim občutek, kako so Italijani in Nemci skoraj morali priti k nam. Je pa Možini nekaj treba priznat... najde zgodbo, kjer ve o njej 15-20% in on jo tako spretno odvodi kot, da pozna vseh 100%, da pa ga ne bi ujeli na laži zna vedno dobro prilagodit trditeve v obliki stavkov "naj, bi, "kolikor je meni znano", "po ustnem zapisu", "domnevno", "po logičnem sklepanju", "posledično je verjetno to bilo tako in tako", "iz izkušenj je izgledalo, da so...". Zelo dobro ve, da mora operirati s takimi stavki, da v kolikor se bo razkrila manipulacija ali neresničnost navedb, da je rešen odgovornosti, ker ni nekaj trdil za "pr mej". Zato Možina ni ravno tisti, ki bi mu moral verjet vse kar izreče. Se pa strinjam v tem, da določene zadeve seveda ima prav, ampak tako kot na drugi strani drugi zgodovinarji. Kje je tista resnica? Verjetno nekje vmes, so pa moralne norme tiste, ki jih človek ima ali pa nima. In to velja za vsakogar in vse.
-
Pomojem si narobe razumel. Ko sem kupil je imela 50k km, sedaj jih ima 195k. Sem pa na navezi z Miho, po praznikih mu peljem.
-
Obujam temo 😅 Ker se nekako ne vidim na električnem kolesu, še manj pa kakem skiroju (sorry Bini), sem si omislil novo Vespo GTS Super. Itak se na forumu preferira premium modele, še bolj pa nizko porabo, ki je mimogrede 2.6l 😎 Pa jo malo predstavim... Nisem nek ultra zagnan motorist, da bi si želel na kake strašne fure hodit, želel sem nekaj urbanega, 125cc, za šviganje v službo po lokalnih cestah, da lahko skočim po okoliških vaseh in podobno. Za gušt in mal "pokruzat". In to sem našel v Vespi. Dobil bi marsikater motor za tak cvenk, cena je definitivno premium pri Vespi, italijanska toleranca pri izdelavi žal malo manj. Ima pa nek svoj čar in definitivno se na njej počutim manj hecno, kot pa na neki pomanjšani izvedbi KTM Duke-a. Barva je bianco innocenza, je pa kar žalostno, da Vespa pri vsej svoji nostalgiji, ne ponuja možnosti izbire poljubne barve. Glede na vsak paket opreme ali izvedbe, je določenih par barv in to je to. Nisem želel nekih športnih neon nalepk, mat črnih obrob, digitalnega števca... nekako mi to ne pritiče Vespi, želel sem vsaj malo tistega retro, klasičnega duha, clean look in krom... in ker sem želel GTS, ki ima večji okvir in je malenkost močnejša, sem imel na izbiro črno, belo, rdečo, zeleno, ali pa tisto poštarsko sivo-rjavo. Pa je padla bela. Mogoče dam še sedež preoblečt v rjavo, pa zadnji prtljažnik bom verjetno še dokupil. Hudič ma 150kg, kar se mi je zdelo abnormalno, za faking skuter, ampak je pa precej bolj stabilna pri brzini, vsaj napram tamalim vespicam, ki so pri 80+ kar živčne. Karoserija je cela plehnata, samonosna, vse iz enga kosa, od tu vsa ta teža, zarad jekla pa še ceno držijo očitno 😁 Za vozit je ful fajn in reees okretna, sploh za vso to težo. Tudi ustavlja se presenetljivo dobro. Ima pa ABS spredaj in zadaj in še celo ASR in start stop, ki ju lahko trajno izključiš s knofom (neprecenljivo). Keyless sistem... nič kaj retro, ključ imaš stalno v žepu, nimaš fizično nobene ključavnice, zgolj "gumb od pečice" za vrtet. Glede tega imam mešane občutke. Nasploh sem pa zelo zadovoljen. Priporočam.
-
Nobenega piskanja še ne zaznam. Magnet so pa spucali pred menjavo olja. Kaj pa pomeni to piskanje?
-
Jaz bi prodal, če je res toliko težav. Gre pa seveda za izgubo € in morebitne težave z kupcem. Za vas, ki ste že dolgo časa na tem forumu, se je že kdaj pojavil avto z toliko težavami?
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.