Skoči na vsebino

Nova M3 MPS

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Stop&Go je res samo za mestno vo?njo z veliko stanja pred semaforji. Je pa to bolj BS kot pa da bistveno zmanj?uje porabo prej bi rekel, da zvi?uje obrabo ?tarterja. Sicer ne vem kako "blagodejno" vpliva to na ostale pri?gane porabnike, ko motor ugasne saj avtoakustika pa ?e kera druga zadeva res nimajo preve? radi napetostne ?pice ob obremenitvah pri v?iganju motorja. Tudi sredi vro?ega poletja mi ni jasno kako se klima obna?a, ko je motor izklopljen saj ?e po kaki minuti lahko ?e po?teno ?vica? brez pri?gane klime. Ampak po moje ni glih skrbi, ker ?e te sistem moti se ga da tudi izklopit.

33112_1.png

Napisano

Tale stop&go sem uporabil pri bmw trojki in morm re?t da je to meni kar neki, na kri?i??u zgleda kot da ti crkne avto, druga?e pa vse je delalo normalno, in pri ponovnem pri?igu motorja se ni ni? poznalo na lu?eh in armarturi da bi kaj utripnilo, vse je delalo ?isto normlano kot da bi bil pri?gan motro. Je pa nekako takole ?e ima? vklopljeno to zadevo. Se pripelje? do semaforja, da? v ler spusti? sklopko in avto ugasne, ko pa stisne? sklopko se avto sam pri?ge. Kot sem ?e napisal, na elektriki se ni? ne pozna,ni? ne utripne ipd.

Napisano

Ne vem, ?e je tovrsten prihranek vreden vseh stro?kov, ki ti jih tak sistem s?asom nakoplje... <_<

Success is getting what U want, happiness is wanting what U get.

Napisano

ja sprednji pogon pa cel kup konjev....pac ne gre in pika

glede auto start-stop: http://www.bmw.com/com/en/insights/technol...p_function.html

jaz vedno dam v ler, ko cakam in potem se mi je ugasnil avto...pa nisem vedel da ma tega, scasoma mi je bil sistem kar vsec in poraba je bla tudi nizja (pa se zeleni so srecni)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Sam MPSka je pa huda, tale komentar pri testu stare M3 MPSke je verjetno izjava leta:

Grajamo

cena

poraba goriva

oblikovna pustost, predvsem v notranjosti

:bravo: trganje volana iz rok pri polnem pospe?evanju :bravo:

Res je izjava leta :bravo::hohoho::hohoho:

Napisano

Sam MPSka je pa huda, tale komentar pri testu stare M3 MPSke je verjetno izjava leta:

Grajamo

cena

poraba goriva

oblikovna pustost, predvsem v notranjosti

:bravo:trganje volana iz rok pri polnem pospe?evanju :bravo:

hja, kaj pa so pri?akovali pri 265KM FWD .... hehe

33112_1.png

Napisano

Ze v CX7 na Auto 4WD in 1,8T te?e dela ?talo tale agregatek, kaj ?ele na 3ki, to je ko R5 GT Turbo alu Uno Turbo ie v?asih, mala kila?a pa lev v havbi.

Joj si me spomnil... To je bil pa res avion :bravo:

Ampak po moje v SLO tudi 1 ni bil cel... :D

Napisano

Se je kdo vpra?al kako je s turbino , ki ima ?e vedno vrtljaje, olja za mazanje pa ni, ker je motor ugasnjen ?

To je najpogostej? vzrok odpovedi turbin poleg hladne v obrate in ko pregrete(po konkretnem ?ganju), neohladimo in samo ugasnemo motor..

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Se zna zgoditi, da bo to podobna zgodba kot z DPF filtrom, le da bodo tukaj namesto izjav tipa "da DPF ni narejem za kratke vo?nje" rekli, da MPS ni namenjena za mestne vo?nje z veliko stanja pred semaforji.

?e bo kej narobe bomo spet uporabniki krivi, ker "ne znamo" vozit oziroma si kupujemo napa?ne motorje glede na namen in uporabo.

Me pa ?e vedno zanima, kako bo delovala Klima pri ugasnjenem motorju in kako stalno pri?iganje motorja blagodejno vpliva na ?tarter, alternator, akumulator ter na vse takrat priklju?ene porabnike. Turbina je v tej zgodbi verjetno samo pika na i. In ves ta hokus pokus za cca 0,1 litra prihranka na 100km pa ?e to samo v primeru mestnih vo?enj.

33112_1.png

Napisano

Se je kdo vpra?al kako je s turbino , ki ima ?e vedno vrtljaje, olja za mazanje pa ni, ker je motor ugasnjen ?

To je najpogostej? vzrok odpovedi turbin poleg hladne v obrate in ko pregrete(po konkretnem ?ganju), neohladimo in samo ugasnemo motor..

?e se ne motim ima tole start-stop samo 2.0 motor, ki nima turbine. Al ima tudi 2.3T to zadevo?

lp, Ale?.

mazda_banner.jpg
Napisano

Se pravi,da je najbolj?e,da ne damo v fole pred semaforjem in ne stiskamo sklopke.

Pol ni problemov. :P:D

Napisano

Kolikor jaz vem, je pri "resnih" avtih sedaj to re?eno s posebno malo ?rpalkico, ki laufa tudi takrat, ko avto ugasnemo. In skorajda ne verjamem, da pri Mazdi nebi po?tudirali na to zadevo. Mene to nebi skrbelo. Sicer je pa ta sistem Stop&Go (Mazda) ali pa Dynalto(Citroen) in ?e 100 razli?nih imen star najmanj ?e 10 let, ampak nekako ne za?ivi. Tudi sam dvomim,da to tisti podatki o prihranjenem gorivu realni. To je nekako tako, kot tovarni?ka poraba goriva ... ?e jo ho?e? dose?i mora? avto imeti posatavljen v dnevni sobi na teko?em traku :P:P

Napisano

se 1x copy paste:

The function is not activated, for example, until the engine has reached the ideal running temperature. The same applies if the air conditioner has not yet brought the cabin to the desired temperature, if the battery is not adequately charged or if the driver moves the steering wheel.

The Auto Start Stop function is coordinated by a central control unit that monitors data from all relevant sensors, the starter motor and the alternator. If necessary for comfort or safety, the control unit will automatically restart the engine: for example, if the vehicle begins to roll, the battery charge falls too low or condensation forms on the windscreen.

sploh pa ne vem zakaj taka sekirancija, ker itak mas gumb ce ga hoces izklopit ;)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Tudi sam si lastim hišo zgrajeno leta 1969 in se še letos nameravam spravit v kompletnejšo adaptacijo. Pred sedmimi leti sem že vložil dobrih 20.000 in si temeljito obnovil eno stanovanje. Elektrika, voda, ogrevanje... vglavnem komplet na novo. Kopalnice sicer takrat nisem, jo bom pa sedaj. Spodaj imam še eno stanovanje, ločen vhod. Podstrešje imam pohodno in bi lahko tudi zgoraj uredil v manjše stanovanje, če bi bila potreba. V prihodnjih dveh letih bi se rad lotil menjave strehe, izolacije le te, preverba hidroizolacije in potem izolacija hiše in še ostalo po notranjosti spodaj. Imam še par oken in vrat za zamenjat in podobnih jajc, računal sem, da tudi sam ne bom potreboval več kot dodatnih 100.000. Za moje pojme imam glede na današnje čase še kar dobre pogoje. Sem se pa že zdavnaj sprijaznil z dejstvom, da "delaš s tem kar maš". Če bi želel vložit 300.000, bi podiral. Pa tudi živeti je treba nekje vmes... Čez par let lahko oddam dve stanovanji in grem živet od najemnin kamor želim. Ali pa mi plačujejo kredit za novo hišo. Še zgoraj se mi praktično ne splača delat 3. stanovanja, ker bi vložil 30.000-50.000, ki bi se z najemnino za moje pojme poplačali prepozno, mogoče, če bi denar ostajal. Meni se ideja, da imam za 150.000 v današnjih časih fertik bajto, 10km od centra LJ, iskreno še najbolj dopade in tudi izide.
    • Danes zjutraj mi je avto crkno ravno pri cerkvi. Valda sem takoj začel klet pa jebat vse povprek... Pa pride ven župnik pa mi reče: Sin moj, če boš klel ne bo nič pomagalo, ti samo reči: avto vžgi z božjo pomočjo. Sem si mislil svoje, grem v avto, rečem avto vžgi z božjo pomočjo, probam vžgat in avto res kresne. Pa reče župnik: Jebemo mater, če ne bi vido ne bi verjel.
    • Ja, to je bila bajta stara 60 let in se moraš vprašati, če ima smisel. Moja je bila ob začetku adaptacije in dograditve stara okrog 30 let, zato je še imelo smisel. Ko bom vse skupaj prodal čez 30 let, se naj kdo drug ukvarja s tem ali bo rušil ali pa ne. Pa tiste bajte od takrat moraš spucati do surovega in vse inštalacije zamenjati, da je potem za kaj. Pa se vprašaš, če ima smisel samo stene pustiti. Drug rang so pa bajte iz 80ih in recimo začetka 90ih. Drago kot pes, da bi šel rušiti, pa nič pametnega ne moreš narediti, ker so večinoma še vedno čudne zasnove in razporeditve protorov za današnje standarde.   Težko se je tole odločiti. Vedno je pa bolje, da se ti bajta prilagodi, kot pa ti njej.
    • Ali je na obstoječi lokaciji možno sezidati drugačno hišo (lokacijska informacija občine)? Če da, potem bo zelo verjetno potrebno pridobiti novo gradbeno dovoljenje in strošek rušenja (120 m2 x cca 50 €) ter strošek izdelave nove hiše, cca 1.700 €/m2, odvisno od izvedbe in preseravanja.   Pa ne mislit da bo nova hiša "perfect", če slučajno nisi sezidal vsaj že dveh.  Novi materiali in tehnologije gradnje zahtevajo od izvajalcev veliko več znanja kot včasih, v teoriji vse super, praksa pa pogosto bistveno slabša. Kaj bo čez 30, 50 let s tako hišo, ki bo verjetno potrebovala bistveno več vzdrževalnih stroškov kot tiste stare iz 80-tih, se še ne ve.   Pred osmimi leti se je v kraju-mestu 20 km iz Ljubljane prodajala enostanovanjska hiša letnik 1967 na parceli cca 800 m2. Za tisto obdobje dokaj moderno zasnovana hiša, lepo vzdrževana (nova kritina). Super lokacija (do 3 minute peš do zdravstvenega doma, železniške postaje, avtobusne postaje, upravne enote, občine, knjižnice, trgovine, itd.). Cena 220.000 €. Hišo je kupec podrl in sezidal novo, po sedanjih standardih. Jaz je verjetno ne bi podrl, bi me pa motili zelo nizki stropi spodnje - kletne etaže - cca 220 cm. Če bi v hišo vložil cca 100.000 €, bi postala OK za naslednjih 30 - 50 let, tako pa je kupec vložil verjetno okoli 300-350.000 € in bo imel moderno hišo. Razlika je torej cca 200.000 € (320.000 € ali  520.000 €). Nekomu je to dosegljivo, nekomu ne, odvisno je tudi od prioritet.         Danes namesto prejšnje hiše stoji tole:    
    • Policisti aretirajo cigana - "Ime, priimek, naslov?" - "Sandokan Jovanović, Kerinov grm b.š., 8273 Leskovec pri Krškem." Ker pri sebi nima nobenih dokumentov, ga policisti odpeljejo na policijsko postajo in pošljejo patruljo, da preveri. Patrulja se vrne se in reče: - "Takšen človek tam ne živi." Premlatijo cigana in spet vprašajo, kdo je. On spet odgovori: - "Sandokan Jovanović, Kerinov grm b.š., 8273 Leskovec pri Krškem." Policaji se odločijo, da bodo enega spet poslali tja, da preveri, morda je prvi zamočil. Ta policaj se vrne in reče: - "Takšen človek tam ne živi." Spet premlatijo cigana, on še vedno vztraja pri svojem. Policisti še tretjič pošljejo patruljo, tudi ta se vrne in poroča, da takšen človek tam ne živi. Spet ga zmlatijo, ampak jim na koncu ne preostane drugega, kot da ga izpustijo. Cigan, ves strt, se komaj privleče domov, ko ga tam sreča sosed: - "Sandokan, sinoči te je policija trikrat iskala, rekel sem jim, da ne živiš tukaj - boš plačal za pivo?"
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.