Skoči na vsebino

Pokanje vetrobranskih stekel na mazdah

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ko sem bral Bossov problem in druge je o?itno da imajo predne ?ajbe na mazdah problem, saj niso kaljene al karkoli ?e za na?e razmere.

Koliko vas je tukaj s to 'izku?njo'?

Moja Mazda 5 GTA - 2 x menjana prednja ?ajba!!!!!

sedaj ?e Xedos 6 - ?akam ?ajbo

Poprej na Seatih in pezoju moram priznat, da sem slisal veliko kamnov zadeti ?ipo pa je pre?ivela, na mazdah pa jo ?e prah zruka....

Napisano

Na moji tudi ?e 1X menjana.Dal gor drugo,ne original.Baje ene 10X tr?a.

Bomo videli...so dejali...

Napisano

ok se pravi zdaj mene caka se menjava sipe :(

glede na to, da sem mel bolj ali manj vse tipicne okvare za 6-ko :P

(pa glih sem razmisljal kako mocna je sipa glede na vse mozne projektile, ki so pristali na njej)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Na stari ?estki ena luknjica, ki so jo zaflikali, na tej je pa ?ipa kr po?la in je raspoka dalja? iz dneva v dan. Tretji dan je pa me iz carglassa ?e niso poklicali, kaj je zdej s to ?ajbo oziroma kdaj bo. :angry:

34910_1.png

Napisano

Na stari ?estki ena luknjica, ki so jo zaflikali, na tej je pa ?ipa kr po?la in je raspoka dalja? iz dneva v dan. Tretji dan je pa me iz carglassa ?e niso poklicali, kaj je zdej s to ?ajbo oziroma kdaj bo. :angry:

vr?i ?ajbo ven pa bo? mel delni kabrio..pa ?e klime ti nebo terba kuriti kar pripomore k manj?i porabi gorive in s tem manj?e onesan?evanje okolja :bravo:

gremo na?i.....

Napisano

vr?i ?ajbo ven pa bo? mel delni kabrio..pa ?e klime ti nebo terba kuriti kar pripomore k manj?i porabi gorive in s tem manj?e onesan?evanje okolja :bravo:

Poraba ne bo manjsa... ker bo aerodinamika malo pokvarjena :bravo:

Sicer pa... dosedaj s sipami se nisem imel problemov, da bi kar same pokale... Pri Xedos6 je pocla, ker je priletel en konkreten kamen nanjo...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

ok se pravi zdaj mene caka se menjava sipe :(

glede na to, da sem mel bolj ali manj vse tipicne okvare za 6-ko :P

(pa glih sem razmisljal kako mocna je sipa glede na vse mozne projektile, ki so pristali na njej)

Glih zdej en dan sem bral na It.mazda forumu,da ki kao imajo najve? strani z okvarami od vseh avto-forumov. :dudek:

Kje pa je ta "nekvarljivost" in kvaliteta Mazd??

In ?e eno-da imajo Mazde 2004 in 2005 eno napakico,serijsko,namre?,?e jih rad tera?,popapcajo nenormalno

veliko olja in posledi?no lahko-zaribajo.Kar nekaj primerov imajo tudi oni tam ?ez. :whatever:

Napisano

Dobr ste tole temo spro?l....

jaz sem namre? od decembra 2008, ko imam avto, pridelal ene 8 luknjic v ?ipi. So res mini, nikjer razpoke, ampak dobesedno vsak ?e tako majhne kamen o?itno pusti sled. Noro. Kot da so ?ipe iz masla....

Aja, pa ne vozim drugim tik za ritjo in ve?inoma furam AC.

Res je pa kriminal to posipanje pri nas.... V tujini nisem nikjer videl peska na cestah, samo raztopino.

No ja, bo ?e, smo pa? 20 let za ostalimi.

:blush:

P.S. kak?en je ta Bossov problem in kje je opisan? (glej prvi post)

LP

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Pozdravljen, kako veš, da je šlo za tesnilo glave motorja? Sem od danes prav tako precej skrušen lastnik Mazde CX-5 2.2D 175 AWD, letnik 2016, vendar z diagnozo počena glava motorja. Pri meni so simptomi naslednji: polnjenje raztezne posode, hladilna tekočina razpršena po pokrovu motorja, “venček” opozorilnih lučk, prehod motorja v nekakšen fail-safe način, pri katerem avtomatski menjalnik začne prestavljati oziroma cukati zelo brutalno. Avto ima 242.000 km in je bil redno servisiran. Zdaj se mi poraja dilema: ali se lotiti popravila pri preverjenem nepooblaščenem servisu oziroma mehaniku, ali pa vozilo prodati z znano oziroma domnevno večjo okvaro motorja?
    • @Slivka in ostali,kateri tega mogoče ne vedo....za nakup orodja itd...v zvezi z navorom pri vrtalnikih,vijačnikih,vrtalnikih za zemljo ipd...ne glede,ali so na baterijo ali kabel... Obstajata dva navora,ki sta relevantna vsak na svojem področju...t.i. mehki in trdi navor. Pri vrtalnih vijačnikih in vrtalnikih je večinome važnejši mehki navor. To je navor,ki narašča z počasnim višanjem upora...npr. vijačenju vijakov v mehke materiale (les,plastika...). Pri udarnih vijačnikih in pri vijačenju trdih materialov (npr. železo,jeklo ipd)...npr. pri vijačenju metričnih navojnih vijakov pa je važnejši oz. bolj relevanten trdi navor...lep primer je npr. vijačenje avtomobilskih koles.   Pri klasicnih baterijskih vrtalnih vijačnikih je trdi navor nekje v rangu 2x mehki navor. Torej,če ima 65Nm mehkega navora,po tem ma cca.130Nm trdega navora....cca.! Pri drugih strojih je drugače,ker so vrtilne mase drugačne...   Pri npr. Parkside-u pa pazite,ker pri vrtalnih vijačnikih navaja le trdi navor,pol pa raja misli,kako močen stroj,da je😂... Pri udarnih vijačnikih pa preprosto lažejo...drugače si razne primere diskrepance ob testih ne gre razlagati.
    • To je še vse precej bolj logično od potovanja mojega paketa ...
    • Na odstavnem pasu gorenjske avtoceste za Darsovim tovornjakom, ki signalizira oviro, opazil nevsakdanji prizor: soul red rdečo CX-30. Očitno ni ostala brez goriva ...
    • Danes sem pa na polurni vožnji srečal kar dve Mazdi 6e. Nenavadno naključje - obe sta imeli personalizirani tablici ... Ena je bila W99999 ena pa DEDI62. 😃
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.