Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zdej mel sm na posojo kolegovega OBD, ampak je smo bralec... Ma pa en hitec zadevo ko pa ?e remap naredi...

Zanima me pa kaj od tega je vredno kupit da mam pa svoje?

http://www.bolha.com/avtodeli-ostalo/elm-3...oglas1275596018

http://www.bolha.com/avtodeli-ostalo/elm-3...oglas1273872353

http://www.bolha.com/avtodeli-ostalo/eobd2...-oglas382654254

If in doubt, flat out... 

Napisano

Tale bluetooth sem jaz iz UK naro?il in dela super. Sem ga pa res takoj spravil v promet. Potem rabi? ?e kak Android mobitel in nalo?i? nek program, ki baje dela super. Jaz sem na laptopu imel (imam ?e) ScanMaster-ELM, ki sem ga s te?avo dobil celega na nekem torrentu. :blush:

Za remap je pa najbr? odvisno samo od programov. Za Renaulte imamo Fastchip RStuner, pravzaprav sta vmesnik in program za to. Potem pa samo kupi? mapo za dolo?en avto in jo nalo?i?. Samo ve?inoma so mape le za renault Sport modele (Clio, Megane, Twingo, Laguna) in nekaj ostalih. sramezljiv V glavnem zame je bila in sem zadovoljen. :jupiii:

• 3 meseci kasneje...
Napisano

Jaz sem kupil USB ELM327 preko eBaya (?akam na dostavo) in na?el cel program ScanMaster 2.1 - ELM, pa bom probal kako deluje.

Napisano

jaz imam ELM327 (OBD2-usb)...in moram povedat da meni to ne funkcionira z mojo mazdo 6 ...s kakim renaultom ali peugeotom mi dela...

Druga?e pa nimam pojma zakaj z mazdo ne deluje...

Probal sem ?e dosti teh program?kov, ker jih imam en kup na pc-ju :) ...druga?e pa z ScanMaster-ELM tud ne deluje na mazdi :) ...

a komu deluje to na mazdi?

Mazda 6 CD136 TE

Napisano

jaz imam ELM327 (OBD2-usb)...in moram povedat da meni to ne funkcionira z mojo mazdo 6 ...s kakim renaultom ali peugeotom mi dela...

Druga?e pa nimam pojma zakaj z mazdo ne deluje...

Probal sem ?e dosti teh program?kov, ker jih imam en kup na pc-ju :) ...druga?e pa z ScanMaster-ELM tud ne deluje na mazdi :) ...

a komu deluje to na mazdi?

Obstajajo ?estke, ki jih noben univerzalni tester ne prebere ampak samo original mazda, zakaj tako? Ne vem.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Obstajajo ?estke, ki jih noben univerzalni tester ne prebere ampak samo original mazda, zakaj tako? Ne vem.

Jaz imam univerzalni tester, ki gre v vse ?estke in v vse elektronike "motor, airbag, klima, webasto, abs, xenon". Problem je v tem da imajo mazde Denso elektoniko, evropski avti pa Bosch in Siemens. Ve?ina univerzalnih testerjev denso protokola ne podpira. Kar se ti?e pa ELM327, mislim da samo najnovej?a verzija 1.4, podpira mazdo 6, pa ?e to nisem 100% siguren.

www.gistel.si

Napisano

Tudi moje noben tester razen original ne prebere (yavarje je probal z ene tremi....), razen na enem starem bosch-ovem testerju je prebral samo napake...

tko da, nekaj mora biti na temu, kaj pa pojma nima noben.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Ja, hudič pa je, če pričakuješ cca 6 potem je pa 7.5-8l/100.....  
    • @tommzy   Tak po zdravi pameti, je pričakovati, da bo Mazdin bencinc pil manj kot turbo mlinček iluzija.   Razlika je v tem. Da turbo mlinček, pri umirjeni vožnji ne uporablja kaj dosti turbine in se voziš na mali kubikaturi. Ko pa ga teraš, pa gre in pije kot žival.   Jaz z 1.6 turbo mlinčkom, s 204 konji, imam na 14.000 prevoženih porabo 7.8. Pa imam 90% mestne vožnje. In ne vozim lepo, kar ti pove, da imajo letne gume po prevoženih 10.000 km 4mm profila. Primeljive velikosti, torej Mazda 2 (2010) z 1.5 motorjem (103km) je tudi pila ca. 7-7.5. Na relaciji pa se poraba ni toliko znižala, kot sodobnemu turbaku.   Turbo mlinčki pod 1.4, so po moji izkušnji groza in polom. Ostalo je ok.   Ne glede na kaj. Poraba naj bo postranske narave, če ne pa si zračunaj, da te 1L več gori ne pride ravno celo bogastvo v enem letu.   Pa srečno vožnjo z čim manj sekiranaja in okvar 🙂
    • Pa dobro no. Sladišče za dizl ni isto kot za gorivo (95). Saj tak nori nismo.   In zakaj avti ne bi vozli, če bi imeli skupno skladišče za gorivo (bencin 95)? Saj avto tudi vozi, če tankam na Petrolu ali Molu. Zakaj potem ne bi, če bi obojni dali svoj 95 v isto cisterno?   Se mi zdi, da tonemo in tonemo. Mogoče je v prvih postih kar nekaj resnice, trenutno smo pa v totalnih nebulozah.
    • Zakaj je to zaskrbljujoče. Javni sektor ni leta kaj dosti rasel. Samo redna napredovanja. Zdaj je pač skoz, ker so se lani dogovorili.   Tak graf je navadno podžiganje.   Sem bil zaposlen v javnem zavodu in sem v privatni firmi. Tako da vem, koliko jim je oz. nam je kje šla plača gor.
    • Zdaj ti bo na 16"za spoznanje manj pil!  Še vedno pa ne vem kje in kako ti voziš, da ti toliko pije..... 🤔 Če imajo v salonu enak avto kot ga imaš ti, pojdi enak krog kot s svojim pred tem in boš zagotovo videl, če je kaj narobe z samim avtom.... 🤔 Prej sevda vse na RESET!   
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.