Skoči na vsebino
Problemi s stranskimi ogledali
Napisano
pred 10 minutami je Alex napisal:

Ogledala imajo funkcijo preklapljanja, in ogledala se morajo preklapljati vedno. Magari 20 krat na dan. Zato ni potrebe, da bi ogledala ostajala vsakokrat odprta. Seveda tega nepotrebnega dodatka  premiumska cx 30 tudi nima. Lahko  jih pa ročno zapreš, če je to res nuja. Če to ne deluje, kot je toa problem pri naših Mazdah je konstrukcijsko narobe narejeno. Pika. 

Ali imaš možnost izklopit poklop ogledal? Torej da se ne zaprejo, ko zakleneš avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi s stranskimi ogledali
Napisano

Jaz še vedno trdim da kdor to uporablja, ma res jajca.

Sem pa zadnjič srečal na AC CX-30 vso zaledenelo s poklopljenim ogledalom, ženska šibala proti višnji gori. Sem se prekrižal in šel naprej.

Kolikor jaz razumem trenutni CX-30 setup, sploh ne moreš tega izklopit?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

klimatska naprava
Napisano
pred 3 urami je sportman333 napisal:

Jaz osebno nikoli ne startam od doma tako da bi se samo usedel v avto in takoj odpeljal, vedno prižgem avto, klima na 3/4, pihanje v šipo in potem grem od doma čez par minut...nimam težav ne z zarošenimi šipami, ne z zmrznjenimi šipami....

p.s. zadnjič sem nekaj gledal na tv, da naj bi riž pomagal, da se ga malo nasuje v neko bombažno vrečko in da na armaturko, ne vem pa ali je to bolj mit ali to res kaj drži....

Ja, riž veže vodo/vlago, to je povsem realno dejstvo.

AMPAK PROBLEM JE V TEM, DA JE GOLF 2 BREZ KLIME ODROSIL ŠIPE, moderni avti pa komaj dohajajo odrosavanju.... + dejstvo, da je več vlage v luftu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

klimatska naprava
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Od kar ni Webasta notri tole vse skup deluje za en kurc. Čist premal suši in se šipe fejst rosijo. 😒

Ne. Težava je v chemtrails in tem, da je vse več vlage v luftu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

klimatska naprava
Napisano

A/C pomeni, da kompresor laufa skos in se izklopi ko je dovolj ohlajeno/dovolj toplo;

A/C ECO izklaplja kompresor tudi vmes, da "varčuje"...pozimi zna šipa zarosit vsake tolk

Zato ti tut pritisk na sprednje gretje šajbe preklopi na A/C, da za ziher "spuca"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Janez007 napisal:

Mah ne vem SpEkTr, če se gre na te parametre zanašat. Na CD175, na katerem sem želel narediti doktorat, pa prej obupal, je bila ta vrednost med 1-6, tudi vse ostalo OK. Regeneracije pa vsaj 2 x prepogoste. Nobeden od serviserjev si ni upal postaviti diagnoze oz. je bil avto za njih odličen in zdrav. So pa vsi sumili injektorje. :) Lahko pa je N različnih vzrokov in njihovih kombinacij. :(

To se pa lahko zgodi, če je material tako poceni ... spodaj je z enega od tujih forumov:  😀

"Problem vibracij je bil rešen. In vse to zaradi mehanikov, ki so se oglaševali kot strokovnjaki za mazde. Fant mi je pod enega od injektorjev dal 2 podložki. Kolikor lahko vidim, je bil to tudi vzrok za pogosto vžiganje dpf. Dobra stvar je, da je nekdo drug čim prej poskrbel za avto in upam, da bo zdaj vse v redu. Eden od plusov vseh teh ukrepov je, da je bil sesalnik očiščen, saj sem iskal nasvete tukaj na forumu."

Dpf je praktično zadnja stran v "verigi" pogona. Tako da pri dpf lahko na prepogoste regeneracije vpliva praktično vse :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2018
Napisano
dne 7. 1. 2023 ob 22:09 je curko napisal:

Menjal akumulator in zadeva ni izvenela. Po cca 800km se je danes zopet pojavila navedena tezava

Cakam se na posodobitew software opreme javim ce se resim tega hudica da prihranim drugim stroske in preglaviced16e0d5ae06c65df9cc6f9d94ca38ed0.jpg

Poslano z mojega SM-G998B z uporabo Tapatalk

Ej dam roko v ogenj za tole idejo.. mogoče so tej tvoji 6ki menjali spredno šajbo in je kak prah/slaba kalibracija na sprednji kameri? Malo pokliči na okoli če obstaja kak test na carglassu recimo 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

In potem imaš tu še variabilni servisni interval - zato ker avto v lajfu ne bo zdržal 300kkm, če boš delal na tisoče kratkih voženj po mestu in menjaval olje na 20kkm. Jaz imam pri 18kkm recimo še vedno 40% oil life :D

Če imaš nekaj mozga v glavi in ko kupuješ rabljen avto hitro vidiš odnos lastnika do avta in kako je bil vožen/vzdrževan. In potem se pač odločiš.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 37 minutami je Bini napisal:

Še vedno mi pa ni jasno zakaj je povsod drugje prej razen v Evropi je menjava na 20kkm ali 1leto 🤔

Bi rekel,da zaradi eko standardov EU.☹️ 

Ker olje komot zdrži 15kkm, pri 20kkm so pa zračunali da avto vseeno zdrži 300kkm prevoženih :D Manj servisov - nižje cene vzdrževanja - lažje privabiš kupce

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 minutami je Janez007 napisal:

V časih stoenk je veljalo, da se prva menjava olja naredi že kmalu, po nekaj 1.000 km. Verjetno so danes motorji bolj natančno izdelani, pa vseeno bi verjetno koristilo, da se prvi interval pri novem avtu razpolovi??? 

Ja, se strinjam, jaz bi to razmislil če naredim pri novem. Ampak danes proizvajalci v motorno olje, ki pride z motorjem, dodajo še dodatne aditive ravno zaradi tega, ker se motor vteka. Tako da si kao na istem :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 minutami je Jest napisal:

Saj sem bil… samo Majesa poznam pa ze veliko dlje… Od Acosmosa BTC, Gama centra, Mazda N&S Medvode, Mazda YCC Kranj … ;) 

Sem pa bil enkrat prej ze na Interclassu, ko sem kupil CX-5 in v BTCju niso imeli na zalogi podloge za prtljaznik… so jo pa imeli na Interclassu … ;)

No šalo na stran, se mi zdi da imamo vsi različne cene teh servisev, pa je vsakič 10-15% popusta

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Težave z temparaturo motorja
Napisano
pred 1 uro je Klemen99 napisal:

Klime nimam prižgane. Zakaj bi prišlo do tega?

Ja ko se klima zalaufa padejo obrati ker za tisto sekundo obremeni motor, potem pa se naredi korekcija in obrati zanihajo.

Ampak če klime nimaš prižgane potem to ni in je tako kot drugi pravijo krivda v zraku.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Težave z temparaturo motorja
Napisano
pred 16 urami je Klemen99 napisal:

Evo, termostat zamenjan. Temparature kaže kot mora.👍 Sem pa zdaj odkril, da avto ko je topel, ko se ustavim pri kaksni rdeči luči npr. mi obrati v prostem teku padejo na 750 nekje, mogoče malo manj in kakšnih 4x avto zavribira rahlo, tako sinusno al kako naj opišem, kot da zavibrira za 1 sekundo, potem neha za 1 sekundo, potem spet zavibrira in to se zgodi kaksnih 4x nekje.. potem pa vse normalno. Prav tako v tistem ko zavibrira se luči malce zatemnijo. Vrjetno tudi obrati malce padejo v tistem ko zavibirira oz. je to razlog da zavibrira. Kaj bi lahko to bilo? Hvala vsem.

Kompresor klime se užge/ugasne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.