Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Ne, delal boš še samo 1 leto!!! Preveri! Pa tudi za pokoj insko dobo se ne šteje 24 najboljših let ampak 24 zaporednih najboljših, to je velika razlika! Po novem se pa skupno vseh 40 let in 5 najslabših let se ti odšteje.
-
Ne bom kot Alex napisal koga poznam na tem, ampak pisarna je v naši hiši...ce v sredo poklicete ZPIZ na dezurno, se loh celo javim Ko poslušam se lahko res samo zamisliš kako lahko tem ljudem pomagati....da ti odgovorim kako - odgovor je mogoce ce pogledamo Francijo kjer 4 leta prej znizujejo delovni cas s sorazmernim delezom, lahko pa tudi gres prej v penzijo s sorazmerno manjso placo v prehodnem obdobju. Deluje, nihce ne razmislja o kakrsnikoli daljsi dobi, po drugi strani pa subvencionirajo praktikante iz strokovnih šol in faksov - 2 letni staž. Več kot pol jih gre direktno v službo, ki jim je nudila prakso, in to štartajo polno usposobljeni. Na strani mojih francozov se je zadnjih 5 let upokojilo veliko in sedaj delam z veliko mlajsimi, in je veselje . Pri nas kot je rekel Boss gre se zgolj za polnjenje blagajne na zalost (kot vedno) ne za ljudi. In pa povecanje odmernega odstotka kot pravi skirt ampak poveca se pa tud obdobje odmere povprecnega dohodka. Sedaj je najboljsih 24 let, po reformi pa vseh 40 let!!! To je ogromna razlika, ker zacetna leta vedno vlecejo povprecje dol. 24 najboljsih med vsemi 40 leti pa je pomenilo visoko osnovo.... In kaj sem jaz drugace rekel, samo z drugimi besedami? Samo ce imas 40 let in 62 se bos lahko upokojil ce pa nimaš dobe moraš delati do 67. Fair?
-
Nimaš pravih podatkov, tako je v zakonu kot je @SeekKnapisal.... 😉
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.