Skoči na vsebino

Kupiti pametno ali neumno uro?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 46 minutami je NevLado napisal:

Haha v eni sapi kako je ura super, v drugi že po 14ih dnevih kup problemov. :P

Sej je mega ura.. Meni zaenkrat dela vrhunsko in upam, da bo tudi v bodoče tako. Ti pa zmeri tudi stvari, za katere niti vedel nisi, da obstajajo.Ima toliko funkcij, da verjetno večina nikoli ne bo pogruntala vseh možnosti. 😛

pred 1 uro je Bini napisal:

Če dela, dela vredu, vsaj pri moji je tako. Meter, dva, gor ali dol nima veze. To ni merilec dolžine (meter) zato ne kompliciram in sem zadovoljen. :prstgor:

Točno tako.Ura dela kot mora in za kar je namenjena. Za točne izmere je zadolžen laserski merilnik. 

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Sej je mega ura.. Meni zaenkrat dela vrhunsko in upam, da bo tudi v bodoče tako. Ti pa zmeri tudi stvari, za katere niti vedel nisi, da obstajajo.Ima toliko funkcij, da verjetno večina nikoli ne bo pogruntala vseh možnosti. 😛

Točno tako.Ura dela kot mora in za kar je namenjena. Za točne izmere je zadolžen laserski merilnik. 

Ja res ima sve i svašta,če bi hoteli napisati v navodila vse kar ima bi bila knjižica 5x bodlj debela-obsežna kot priročnik od Mazde,he he he....:jupiii:

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Haha normalno.

Sem se pa sedaj spomnil izpred let ene raziskave, ko je en model tožil fitbit, češ da mu pravilno ne meri srčnega utripa. 

Na koncu so naredili neodvisno raziskavo, katera ura je v tistem času imela največjo natančnost (mislim, da je bilo leta 2016). Zmagala je apple watch .... in sicer z 35% natančnostjo!! Sepravi da je zadela srčni utrip. :D 

Tako da toliko kot je teh podatkov so precej nenantančni. :D 

• Všeč 1
  • Zmeden 1
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Haha normalno.

Sem se pa sedaj spomnil izpred let ene raziskave, ko je en model tožil fitbit, češ da mu pravilno ne meri srčnega utripa. 

Na koncu so naredili neodvisno raziskavo, katera ura je v tistem času imela največjo natančnost (mislim, da je bilo leta 2016). Zmagala je apple watch .... in sicer z 35% natančnostjo!! Sepravi da je zadela srčni utrip. :D 

Tako da toliko kot je teh podatkov so precej nenantančni. :D 

Odvisno kaj kupiš... če kupiš "športno uro" na aliexpress in misliš, da bo delala prav je to isto, kot bi kupil kak avtoček pa bi mislil, da si kupil Mazdo. In bi se potem čudil, zakaj nimaš dobrega avta ampak nek kitajski zmazek. 😏

Napisano
pred 28 minutami je Alex napisal:

Odvisno kaj kupiš... če kupiš "športno uro" na aliexpress in misliš, da bo delala prav je to isto, kot bi kupil kak avtoček pa bi mislil, da si kupil Mazdo. In bi se potem čudil, zakaj nimaš dobrega avta ampak nek kitajski zmazek. 😏

Že že, ampak govorim ti, da je izmed mnogo produktov imela najboljša ura natančnost 35%. Pa so bili tudi garmini v raziskavi :D 

Iščem in žal nikakor (še!) ne najdem. Sem pa našel recimo tole:

fitbit-college-tracking-wellness.jpg?qua
TIME.COM

Are Fitbit devices inaccurate?

heartrate-tests-4414.jpg
WWW.CNET.COM

More wrist-based heart rate monitors are hitting the market, letting you gauge your fitness with a quick read of your pulse. But as Sharon Profis...

Napisano
pred 49 minutami je NevLado napisal:

Že že, ampak govorim ti, da je izmed mnogo produktov imela najboljša ura natančnost 35%. Pa so bili tudi garmini v raziskavi :D 

Iščem in žal nikakor (še!) ne najdem. Sem pa našel recimo tole:

fitbit-college-tracking-wellness.jpg?qua
TIME.COM

Are Fitbit devices inaccurate?

heartrate-tests-4414.jpg
WWW.CNET.COM

More wrist-based heart rate monitors are hitting the market, letting you gauge your fitness with a quick read of your pulse. But as Sharon Profis...

Glej, ne bom pameten ampak moja je zelo točna in previrjena na podoben vsporedni način preko obremenitvenega testa pri zdravniku, rezultati pa identični z rahlim zamikom. Ura meri kot EKG natančno le da na koncu piše v navodilih, da ni medicinski pripomoček. Verjetnost netočnosti je vedno, zato se je Amerikance zavaroval! :bravo:

Napisano (urejeno)

Merjenje srčnega utripa na uri prek zapestja ni natačno in še dolgo časa ne bo... bolj natančne so meritve prek pasa pa še tam so odstopanja,.. pa mislim, da športna ura ni narejena, da si bomo pri zdravniku v idealih pogojih merili srčni utrip, ampak pri športnih aktivnostih, kjer pa vemo da zaradih takih in drugačni pogojev ne more biti meritev 100% natančna.  :) 

Popravljeno od TiEn

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

Kolega je testiral meritev preko pasa (Suunto Spartan) in meritev preko zapestja (Huawei Watch GT)... ori aktivnosti (tek)  pa so bili rezultati zelo podobni...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)

Imam polarja m400, dela OK. Problem je samo, da se mi ne da pasa stalno vlačit gor in dol. Pomoje, če bi še enkrat kupoval bi vzel uro, ki ima merilec na zapestju. +-3 utripe dvomim, da se pozna rekreacijskemu tekaču/kolesarju itd.

Je pa res, da M400 ravno ne paše v "pametno" uro :D

Popravljeno od amatej
Napisano
pred 3 urami je TiEn napisal:

Merjenje srčnega utripa na uri prek zapestja ni natačno in še dolgo časa ne bo... bolj natančne so meritve prek pasa pa še tam so odstopanja,.. pa mislim, da športna ura ni narejena, da si bomo pri zdravniku v idealih pogojih merili srčni utrip, ampak pri športnih aktivnostih, kjer pa vemo da zaradih takih in drugačni pogojev ne more biti meritev 100% natančna.  :) 

Škoda,da si tako skeptičen do teh meritev,ker so zelo vredu,100%natančnost pa ne potrebuješ za tisto kar jo rekreativci uporabljamo.:nevem:

Napisano

Nisem skeptičen,.. vidim pri kolegih s katerimi hodimo v hribe(različne ure, različni modeli) kako je dejansko stanje,.. je pa res ja za nas rekreativce je čisto zadovoljivo :) Drugič pa EKG s seboj :P

Napisano
pred 5 urami je Bini napisal:

Glej, ne bom pameten ampak moja je zelo točna in previrjena na podoben vsporedni način preko obremenitvenega testa pri zdravniku, rezultati pa identični z rahlim zamikom. Ura meri kot EKG natančno le da na koncu piše v navodilih, da ni medicinski pripomoček. Verjetnost netočnosti je vedno, zato se je Amerikance zavaroval! :bravo:

EKG na uri dela na 2 elektrodi (al kako se reče temu), ko greš do dohtarja jih ima vsaj 6, boljši 10. :D 

pred 3 urami je Jest napisal:

Kolega je testiral meritev preko pasa (Suunto Spartan) in meritev preko zapestja (Huawei Watch GT)... ori aktivnosti (tek)  pa so bili rezultati zelo podobni...

Normalno, obe meritvi sta slučajno enako napačni. :P 

Napisano
pred 6 urami je NevLado napisal:

EKG na uri dela na 2 elektrodi (al kako se reče temu), ko greš do dohtarja jih ima vsaj 6, boljši 10. :D 

Ali pa točni... odvisno, s katere strani gledaš. Ti si verjetno večni pesimist in je rezultat tu. 😛

• Haha 1
  • Začuden 1

Napisano
pred 8 urami je NevLado napisal:

Verjetno brezveze tudi vrhunski športniki uporabljajo te super drage ure! Mimogrede, moja ima možnost uporabe na prsnega merila. 

Napisano
pred 8 urami je NevLado napisal:

Elektrode pri EKGju; pri dohtarju na preventivnih pregledih jih je 10... oziroma 6+4kleme na rokah+ nogah

Napisano

A pri garmin vivoactive 4s se da dodati vaje v uro, recimo za pohodništvo? Kolkr gledam privzeto nima na garmine se pa ne spoznam tolk

• 3 tedne kasneje...
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:
garmin-connect.jpg
WWW.MACRUMORS.COM

Garmin has been hit by a ransomware attack that encrypted the smartwatch maker's internal servers, forcing it to shut down its call centers,...

A zato že dva dni ni uporabna aplikacija. Je obvestilo  na njej, da je to zaradi vzdrževanja strežnika. 🤗

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Pri vseh neumnostih, ki jih zadnje desetletje počnejo, se ne bi čisto nič čudil, če bi naredili kaj takega. Saj v kombije tiščijo 1,5 litrske dizle, kaj bi jim bil problem speštat skupaj 3 valjni litrski dizel?
    • Delal hišo iz nule.  Je odvisno, s čim in kako delaš. Sam sem na primer zidal s porotherm 38, ne pa z modularcem in 30 zid. Pa je pol ceneje z modulom. Zid ostane za vedno, vse ostalo adaptiras. Če sam delaš, je ugodno. Drugače so roke dražje od materiala... Roman bi lahko napisal... 
    • povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.