Skoči na vsebino

OBD2 za Mazdo

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Za osnosvno uporabo je ELM327 oz njegov kitajski klon čust super, ponavadi deluje tudi z Forscan-on. Forscan omogoča vse funkcije tovarniškega testerja ob ustreznem OBD adapterju ;)

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano
On 3/20/2021 at 9:10 PM, amatej said:

Ravno gledam FORScan. Izgleda kar kul. Mogoče celo overkill :)

Iščeš hardver ali softver? Če je za igranje in osnovno informiranje/diagnostiko, potem bo bluetooth dongle za 15-30 EUR dovolj. Tale članek lepo razloži, kaj kupit in predvsem česa ne:

Jaz imam kitajski KW903 bluetooth v vmesniku pod volanom in lepo čeblja z Mazdo 6, letnik 2017.

Potem pa softveri. Za Windowse je očitni zmagovalec Forscan, v tem primeru moraš imet laptop zraven. Obstaja pa tudi Forscan za Android in iOS (nimam izkušenj). Za Android sta najbolj uporabljana OBD softvera Torque in Carscanner. Meni se ta drugi dopade, ker avtomatsko naloži PIDe (podatke, kako brati senzorje posameznega modela avtomobila), medtem ko je za Torque treba nalagat ročno. PIDi za novejše mazde so nekje na tem forumu.

Napisano

Zdravo,

že nekaj let uporabljam tega in dela bp

naprava-za-avto-diagnostiko-icar-obd2-bl
WWW.SILUX.SI

iCar je odličen pripomoček za vse, ki želite podrobneje spremljati, kaj se dogaja z vašim vozilom. Stanje avtomobila boste lahko preverili kar...

ter program Forscan, zelo dobro pa deluje tudi ta

T2Jl2u-h7bkR7j2DwZyyUxEgZwvcrMRFx2UkwWQ9
PLAY.GOOGLE.COM

Thanks to the information provided by the OBDII diagnostic, Smart Control is able to calculate the consumption, detect the beginning and...

lp, Samo

• 1 leto kasneje...
Napisano
dne 24. 3. 2021 ob 13:11 je samuel napisal:

Zdravo,

že nekaj let uporabljam tega in dela bp

naprava-za-avto-diagnostiko-icar-obd2-bl
WWW.SILUX.SI

iCar je odličen pripomoček za vse, ki želite podrobneje spremljati, kaj se dogaja z vašim vozilom. Stanje avtomobila boste lahko preverili kar...

ter program Forscan, zelo dobro pa deluje tudi ta

T2Jl2u-h7bkR7j2DwZyyUxEgZwvcrMRFx2UkwWQ9
PLAY.GOOGLE.COM

Thanks to the information provided by the OBDII diagnostic, Smart Control is able to calculate the consumption, detect the beginning and...

lp, Samo

Pravkar nabavil zgornji OBD in mi deluje s Forscan, je sicer javil da mogoče nekatere funkcionalnosti ne bodo delovale.

Napisano
pred 1 uro je salesky napisal:

Pravkar nabavil zgornji OBD in mi deluje s Forscan, je sicer javil da mogoče nekatere funkcionalnosti ne bodo delovale.

Verjetno ti javi da nekatere funcije ne bodo delovalo, ker ne podpira avtomatsko preklapljanje  med HS-CAN in MS-CAN moduli. 

Boljši obd adapterji podpirajo avtomatsko preklapljanje, za poceni adapterje pa je edina varianta da modaš obd z stikalom in ročno preklapljaš. Ja pa pri mofanju potrebno odpret obd vmesnik in prilotat gor stikalo. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Če ne bi vedel, da se heca, bi človek mislil, da je vse res, kar piše.
    • @tommzy, kaj takega? Meni eden najboljših avtov - Kadett E 1.3 S.     
    • @Alex   In še kdo si narobe razlagate vso to moje pisanje.  Daleč od tega, da mi avto ne bi bil všeč.  Če mi ne bi bil ga ne bi kupil.    To je menda lahko jasno vsakemu.  Ne takšnega avta še niso naredili. Popolnega. Ne zame ne za druge. Pri vsakem se kaj najde.   Po testni sem se odločil za Mazdo, ker me je vožnja, motor prepričala. Kot tudi kvaliteta notranjosti.    Pripravljen sem bil "požrt" manj placa v drugi vrsti.    Pa se je po 16.000 vendrale pokazala druga (slaba) stran Mazde.  Ali pa sem jaz naletel na slab primerek.    Ko pa berem po spletu in predvsem tujih forumih mnenja lastnikov pa vidim, da nisem edini s temi problemi.    Recimo primer delovanja matričnih luči v slabših vremenskih pogojih... Po brskanju sem ugotovil, da mi lahko na servisu 100x flashajo software kamere oziroma kalibrirajo pa ne bo nič boljše ker nisem edini ki je to opazil.    Ta sistem je v Oplu deloval neprimerno boljše in ga ni vsaka kaplja, dež zmotil...   Pravtako klima ki je v tem zelo švoh. Sploh avtomatika...    Ampak tega na testni nisem mogel preizkusit...    Ne matričnih pa tudi take vročine ni bilo.    O vzvratnih ogledalih vemo da je hiba... Tega prej nisem vedel...    Malo pa me je "presenetila" škripajoča notranjost. Vse bolj škripa na več koncih.    Sedaj na random vsake toliko nekje v armaturi ali v stropu pokne kot takrat ko kamenček prileti v šipo... Nisem še lociral...    Na slabi cesti še posebej zjutraj ko še ni vročine pa že vse ropoče.    Očitno sem naletel na slab primerek...  Nimaš kaj.    Pa ne narobe razumet... Drugače mi je avto zelo všeč.    In tudi pri oplu je bila kakšna malenkost ki mi je živce parala ampak je bilo teh stvari veliko manj kot pri tej Mazdi.    Saj pravim, da na moje začudenje je bilo od novega malo ali nič problemov z astro proti CX30.    Bom videl kako bofo odreagirali ob prvem servisu... Če bom naletel na gluha ušesa mi pač drigega ne preostane kot, da menjam...   Škoda ker avto se zelo dobro vozi, je ravno prav oddaljen od tal in zame dovolj prostoren.    Pa še eden lepših na trgu v svojem razredu...    Bomo videli kakšen odziv bo na servisu.    Vem, da je motor zanesljiv in ni nek kavni mlinček vendar se je pri moji Cx30 nabralo kar nekaj minusov...   
    • Samo imam občutek, da niso še naredili tako dobrega avta, da bi bilo zanj vse ok. 😉
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.