Skoči na vsebino

Mazda CX-5 2.2D AUT AWD, 129KW, 2016


Priporočeno sporočilo

Pozdravljeni. Pred nekaj časa sva z ženo kupila zgoraj naveden avto. Avto ima nekaj težav nenavadnih težav.

-Po nekaj časa vožnje se zgodi, da avto v trenutku zabije iz cca 130km/h na 80km/h. 

-naslednja težava je ta, da pri levem kolesu pri kakšni večji luknji poči ali, na avtocesti čez kakšen rahel pukel ali preko odtočnega kanala poči. Pri skrajnem zavijanju ne poka prav tako ne poči v kolikor ni nobene "ovire". Avto je bil pri mehaniku, kateri je rekel, da gre za napako vakuumske črpalke. Prosim za mnenja. Spodaj novoletna jelka v slikah. 

IMG_20230303_135501.jpg

IMG_20230303_135524.jpg

IMG_20230303_135448.jpg

IMG_20230303_135408.jpg

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Zdravo, pozdravljen na forumu

 

V splošnem bi (če ni od nakupa mililo predolgo časa) te stvari najprej uredil s prodajalcem - kaj se da naredit glede tega, jamstvo, etc.

 

Če ta opcija ne gre čez, ti svetujem, da avto pelješ na tester -> ali do pooblaščenca, ali pa do privatnika. Mazdini dizli so občutljivi na ali slabo nafto, ali slabo servisiranje, ali kratke razdalje, ... Tester bo povedal kje je najverjetneje glavni vzrok. Potem pa dalje.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Avto je bil pri mehaniku, kjer si mu razložil omenjeni težavi. Mehanik je avto-motor verjetno tudi videl in preizkusil. In na osnovi tega postavil diagnozo. Mehanik. :) 

 

Da bi tukaj kdo, ki v glavnem nismo mehaniki, znali na osnovi nekaj slik števca in 2 stavkov, v katerih sta opisana 2 problema, postavit diagnozo. ?zmeden? Tega še ChatGPT ne zmore. 😂 

 

Tole je bilo malo za hec in veliko zares. Če prvemu mehaniku ne zaupaš (čisto normalno in OK), pelji avto drugemu mehaniku, ki mu boš bolj zaupal. Sam bi ga peljal k Pelkotu, ki se na te avte spozna, ali pa na kakšen pooblaščeni servis. Bolje takoj plačat X €, kot najprej X/2 €, pa potem še enkrat X €. 

Popravljeno od Janez007
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.