Zaenkrat dela. Ja tudi ne iščem dlake v jajcu ampak človek nekako pričakuje da na leto starem avtu pa naj bi to delalo kot prvo uro od prevzema.
Sploh ker gre za tako malenkost kot so ogledala... Nisem pričakoval da bom imel probleme že prvo leto lastništva...
Drugače pa eno vprašanje... Sproti domov sem dotankal...
Ko sem na pumpi pot a zresetiral na nulo iin speljal mi je kazalo samo za 510km range...
Naredil 31km... Range 500km pri polnem...
Zakaj? Ponavadi mi je po tankanju pokazalo range vsaj 580-590... In je pol zaračunal da bo še za več... Zakaj pa sedaj samo 500?
Vprašanje je bilo kako se izklopi, kajne?
Sam sem, ko se mi je še to dogajalo izklapljal kar med vožnjo z vštekanim kitajskim ODBII ter plačljivo android tourqe aplikacijo. 😅
Napaka je pa klasična p101,ki se pojavi ko z ogretim motorjem pojenja hitrost malenkost v klanec navzdol ali pa pri visokih obratih? Prvo le napake za 6 nedelujočih senzorjev, katere izginejo ob ponovnem vžigu vozila,ko se pa ponovi v istem dnevu pa skoči v limp mode?
Katero napako pa javi? A je odstranitev DPF-ja bila pravilno izvedena. Ni dovolj samo popravek na mapi ampak mora biti tudi narejena blenda v izpušnem sistemu, da naredi dovolj povratnega pritiska, ker če ne lahko javi napako pri bolj odločnem pospeševanju. Pa še ena zadeva je mogoče za preverit in sicer, ko so šli popravljat mapo, da niso vse skupaj preveč odprli, ker ravno napačno branje podatkov lahko tudi povzroči izgubo moči, limp mode in druge zadeve.
Bi ti pa predlagal, da se obrneš na @miha20, ki ima veliko znanja okoli takih zadev.
Zamenjal sem vse, kar se da in je bilo potrebno: čiščenje sesalnega kolektorja, zamenjava vakuum pumpe, odmične gredi, senzorja tlaka izpušnih plinov, verižnega seta, MAF senzorja. Injektorji so še v redu. Noben mehanik ne ve, kaj bi lahko bilo še narobe, niti pri Selmarju ne vedo. Mazda nima DPF filtra in ima urejeno mapo za to. Avto ne izgubi moči. Vedno ga moram ugasniti, da se napaka izbriše.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.