No, da se je komaj privlekel do konca 200km poti je problem premajhne kapacitete baterije, sploh če je vozil 100 kmh. Danes ima večina dostopnih EV okoli 70kwh baterijo, kar zagotavlja okoli 400 km.
Glej, sem dovoljkrat potoval v "kompaniji" z električnim avtom, da me je prepričal, da to ni zame. Štart iz Solkana, jaz sem v Mazdi 5 prevažal poleg sebe še 5 oseb, kolega je v EV poleg sebe peljal še 3 osebe. Na žalost sta bila samo dva, ki sta vedela, kje je cilj: kolega in njegova punca. In tako smo šli za njim. Stotko, edino, če je kamijon prehiteval, je spravil na 110. In komaj komaj prilezel do okolice Laškega. On je takoj, ko so se kolesa ustavila, vlekel kable, da se do odhoda napolni, jaz pa sem na Mazdi 5 imel porabo 4,4 litra na 100 km. Hkrati me je pa prepričeval, da se jaz tako drago vozim, ker imam porabo 8 litrov. In ko so mu drugi povedali, kakšna je poraba, je bil podoben odgovor:
- "Zaradi mene, če se na premog vozite, zame je samo elektrika dovolj napredna."
In še nekaj je bilo takih primerov. Tako, da moje izkušnje so zmerno do pretežno "iz prve roke"...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.