Skoči na vsebino

Konec vinjet?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Za liter 98-oktanskega bencina bo od polno?i dalje potrebno do?teti 1,253 evra (0,6 centa ve?), za liter dizelskega goriva pa 1,187 evra (1,7 centa ve?).

Fiju, ?e dobro, da tankam 98/100 oktanov ker se je manj podra?il. :P

Je pa tole vseeno rop in bi moglo enkrat po?t!

Leta 2008 je dele? tro?arine v kon?ni ceni zna?al 29,5 odstotka, zdaj ta dele? zna?a ?e 40 odstotkov.

Pol kurac (oprostite moji Franco??ini) imam tega, daob vsakemu tankanju ?enkate/mo dr?avi za 40% bencina, obenem pa ?e pla?ujete/mo cestno takso pri registraciji vsako leto, da vinjete ne omenjam? Je pa hec, da je tole rekordna cena goriv iz leta 2008, ko je bila tro?arina 10% ni?ja. Po doma?e, ?e se ne bi dvigovala tro?arina bi imeli ?e vedno "zmerno" ceno bencina.

RS pije malo (8-8,5l/100km) ampak sem v glavnem ?e vedno jezen. Kupi kdo? :P

• Odgovori 133
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Naložene slike

Napisano

Jaz pa sovra?im to, da mi je v ?asu ABC-ja dr?ava vzela enomese?ni zaslu?ek na leto samo zato, da mi je dovolila prit v normalnem ?asu in varno v slu?bo, kjer sem delal zato, da nisem bil breme dr?avi in da sem ?e veselo pla?eval davke.

?e vedno sem prepri?an, da 99% tistih, ki redno uporabljajo AC-je jih uporabljajo zato, da pridejo delat in ne zato, ker se afnajo po cestah, ker nimajo kaj bolj pametnega za po?et. In zakaj je toliko migracijskega prometa? Samo zato, ker je taista dr?ava dovolila, da so ?le cene nepremi?nin v nebo namesto, da bi to ?e pred 10 leti zajezila z dajatvami na nepremi?nine, ki niso namenjene za lastno uporabo.

Ne vem kolk je to fer, da ljudi najprej "spodijo" iz mest, kjer si zaradi visokih cen enostavno ne morejo kupiti strehe na glavo ali pa najema, zdaj bi pa vse tiste radi ?e cepili z visoko cestnino kot, da tro?arine in davki na gorivo ?e niso dovolj velika kazen za vse tiste, ki bi radi delali in no?ejo biti breme dr?avi. Po drugi strani si pa noben kuurac ne lev ne desen ne upa u?gati visoke dajatve na luksuz in tistim, ki letno zaslu?ijo ve? kot recimo 50k?. ?vici se to zdi samoumevno pri nas pa se delamo budale in zatiskamo o?i.

Na koncu se pa ?e sami mali ljudje skregamo med sabo, recimo samo zaradi nevo??ljivosti, ker recimo sosed prevozi 2x ve? km po AC kot mi, pla?a pa isto. Samo zavist nas bo ugonobila velike ?ivine se nam pa smejijo kolk smo neumni namesto, da bi vso nejevoljo spravili nad njih, ki so v ve?ini s svojo po?rtnostjo krivi zato, da nekateri nimajo ni? ali pa zelo malo.

bravo BOSS spet dobri argumenti.

Dr?ava je skoncentrirala vse in?titucije v LJ in to po kme?ki logiki pomeni, da tam lahko delajo samo tisti, ki so tam doma ker ?e se bo? vozil iz MB v Ljubljano delat bo? za cestenino zdeval ve? kot bo? zaslu?il, tako, da se ti ne spla?a ve? vozit v LJ.

Tudi vsi policaji, ki se morajo vozit v slu?bo po vsej sloveniji bodo spet dirkali po stranskih cestah ker za cestnino nebodo zaslu?ili :vskalo:

Ni prav, da je vse centralizirano ....

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

• 1 leto kasneje...
Napisano

Pri nas smo bolj pape?ki od pape?a in bi ?li v neki tralala peklensko drag sistem cestninjenja v prostem toku naemci pa ravno kar razmi?ljajo, da bi uvedli vinjete

http://24ur.com/novice/svet/nemci-uvajajo-vinjete.html

To je najbolj logi?en in dale? najcenej?i na?in pridobivanja sredstev. Pri nas bi ga morali samo ?e nadgraditi s sistemom, ki ga ima Mad?arska pa lahko odpadejo ve? ali manj vse kontrole, kazni za neuporabo pa veselo lepo v pisemcu na naslovnika. Pa ?e to kmalu ne bi bilo potrebno, ker ?e bi vsak vedel, da z vstopom brez vinjete na AC avtomatsko dobi? kazen se ne bi nekateri ?li reeskirat v stilu "sej verjetno ne bo kontrole".

33112_1.png

Napisano

To je najbolj logi?en in dale? najcenej?i na?in pridobivanja sredstev. Pri nas bi ga morali samo ?e nadgraditi s sistemom, ki ga ima Mad?arska pa lahko odpadejo ve? ali manj vse kontrole, kazni za neuporabo pa veselo lepo v pisemcu na naslovnika. Pa ?e to kmalu ne bi bilo potrebno, ker ?e bi vsak vedel, da z vstopom brez vinjete na AC avtomatsko dobi? kazen se ne bi nekateri ?li reeskirat v stilu "sej verjetno ne bo kontrole".

Samo dolo?ene uvoze/izvoze bi moral nadgradit, drugod je pa infrastruktura ?e ve? ali manj postavljena. ?e se boste kdaj peljali ?ez kak?no cestninsko boste opazili kamere z veliko ledicam okoli, to je idealno za od?itavanje tablic.

Angle?i imajo ?e nek podoben sistem od?itavanja tablic vgrajen v policijska vozila in vsak avto, ki pripelje mimo prebere tablico in preveri v bazi, ?e ima tehni?ni pregled in zavarovanje ali pa ?e je bil uporabljan pri kak?nem kaznivem dejanju (rop, droge, ...)

Napisano

take kamere majo se v srbiji, in pri vsakem pobranem listku na avtocesti izpisuje reg tablico...

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

take kamere majo se v srbiji, in pri vsakem pobranem listku na avtocesti izpisuje reg tablico...

To?no...res good zadeva...mene so malo stra?ili da merijo vstopni in izstopni ?as, tako da dobijo hitrost in potem kazen...na sre?o ni res :):bravo: ...samo mam ob?utek da so to vse skupaj od nekje pripeljali vse komplet :)

Napisano

like ?e dolg ?asa nisem bil dol :P

Mora? it ?imprej ponovno :) evo zaradi tega spodaj ?e ne drugega :):bravo: ...me prav zanima kaj bo letos dogajal.

post-288-1317990031_thumb.jpg

post-288-1317990037_thumb.jpg

post-288-1317990043_thumb.jpg

post-288-1317990049_thumb.jpg

Napisano

Hehe....no sam tisto je v ene 10nadstropju, sredi centra, potem nehajo stre?t kar od enkrat in vsi oz. vse ?enske na ?ank pa galama na polno :bravo: ...sem pa res sli?al da je v Bosni tudi nori?nica ja :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Večina tega komada ne pozna-zaden na albumu...jaz pa sem ga v mladosti preposlušal....ma "teilijaužentkrat"😄.   In spet ga "podoživljam"...BluRay v Atmosu-"adijo pamet"😲👌...kot narejen za ta format.    
    • Sicer pokanje vzmeti ni pogosta hiba Mazd, tko da pač se zgodi in boš moral menjat kar obe.    Kolk je pa aku star? Če je starejši od štirih let je velika verjetnost, da je kriv za iStop lučko in nedelovanje.
    • Tako kot pravi @Bini Octavia je čist preveč plastična, izdelava niti približno ne dosega Superba, ki je čisto v neki drugi ligi.    Sem gledal tudi Octavio, ker bi mi celo bolj ustrezala, ker ni tako velik avto, ampak izdelava... ajojmene pa to bi bil dejansko korak nazaj od Mazde 6 v kvaliteti. Ja celo od 7 let stare Mazde.    Med Octavio in Superbom pri pribiližno enakih specifikacijah je cca 8k€ razlike v končni ceni, proizvodnji stroški in količina materiala in tehnike pa nikakor ne prinesejo te razlike. Se pravi sta avta skoraj enako draga za izdelavo, če bi uporabili enako dobre materiale. Edina rešitev je torej bila, da so za Octavio pač izbrali cenejše materiale, da so lahko naredi ta cenovno razliko in umestili oba modela vsakega v svojo kategorijo.    
    • To je že višji razred od M.6tke..... Octavio pa si notri dobro oglej, plastik fantastik!Česar se dotakneš(cca 80%) je vse trdo razen sedeži..... 
    • Ja če je pol leta utripal, lahko pa še naprej. Nasvet forumskih šerifov: Ne kompliciraj, to sam vozi dalje. 🤠
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.