Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni.

No pred kratkim sem tudi jaz nabavil mazdo in ker je avto ?e kar malo v letih, ?e odkrivam napake. B)

Pri mazdi 323 sedan motor 1.5i 16v imam po?kodovan spodnji nosilec motorja, oz. gume skoraj ni ve?. Zgornja 2 zgledata uredu. Ko motor laufa v prostem teku mi motor trese in bognedaj da vklopim klimo, ker za?ne ma?ina skakat :unsure:

Nikjer na netu nisem zasledil kje bi se to dobilo.

Prosil bi za nasvet. :rispekt:

Hvala l.p.

Pozdravljeni.

No pred kratkim sem tudi jaz nabavil mazdo in ker je avto ?e kar malo v letih, ?e odkrivam napake. B)

Pri mazdi 323 sedan motor 1.5i 16v imam po?kodovan spodnji nosilec motorja, oz. gume skoraj ni ve?. Zgornja 2 zgledata uredu. Ko motor laufa v prostem teku mi motor trese in bognedaj da vklopim klimo, ker za?ne ma?ina skakat :unsure:

Nikjer na netu nisem zasledil kje bi se to dobilo.

Prosil bi za nasvet. :rispekt:

Hvala l.p.

Aja letnik je 99. B)

Napisano

pri meni je ?el pa zgornji desni oljni nosilec motorja! pa? ?e gleda? v smeri vo?nje! sem ga kar zamenjal in ga nism nikjer dobil od konkurence tko da sem ga kar original kupil! svetovali pa so mi da naj zamenjam gumo v nosilcu in naj bi zelo privar?eval! 25? velik stro?ek! za nosilc pa sem dal 225?! samo ?e bo? zamenjal gumo se bo v prostem teku ?utilo malo tresenja! samo povem kar so meni drugi povedali ko sem isto spra?eval kot ti :D

ZOOM-ZOOM
Napisano

Hm pri meni pa se prav vidi, da gume v spodnjem nosilcu skoraj ni ve? in motor poskakuje cca 1cm gor in dol. Oljni nosilec pa ?e niti ne vem kje se nahaja :ne vem: :blush:

No upam da ni ?e ta ?el rakom ?vi?gat. Kk pa ve? da je hin?

Napisano

Js upam da nisem preve? siten, ampak me kr malo ?re glede tega nosilca, ker ne vem koliko ?asa je zadeva ?e taka. So zaradi tega mo?ne po?kodbe ?e ?esa drugega na motorju. Opazil sem namre? da mi nekje pus?a olje. Karter je malo masten in zgleda kot bi malo slinilo pri jermenici glavne gredi (mogo?e semering :ne vem: ). Zgoraj na motorju ni videti kaj mastnega.

Me malo skrbi :(

Napisano

Najprej ti povem, da tudi s samim motorjem nekaj ni vredu, ?e se ?e na mestu trese.

Nosilec pa se da obnovit ta male pare.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Ja sej to mi je model od katrega sem kupil avto, rekel da bi naj bilo nekaj narobe z loputo za zrak, in da jo je treba o?istiti. Upam da je to res to, in ob prvi priliki stopim do mehanika da to pogledama.

Mi je pa ful ?udno da se ne da dobit sama guma nosilca.

A to se kr k vulkanizerju nese in to on obnovi ali kako druga?e?

Mi lahko kdo pove, kje bi mi bil najbli?ji maza servis? Sem iz koro?ke

Ja sej to mi je model od katrega sem kupil avto, rekel da bi naj bilo nekaj narobe z loputo za zrak, in da jo je treba o?istiti. Upam da je to res to, in ob prvi priliki stopim do mehanika da to pogledama.

Mi je pa ful ?udno da se ne da dobit sama guma nosilca.

A to se kr k vulkanizerju nese in to on obnovi ali kako druga?e?

Mi lahko kdo pove, kje bi mi bil najbli?ji maza servis? Sem iz koro?ke

Upssss *MAZDA* :notworth:
  • 12 let kasneje...
Napisano

Da ne bom odpiral nove teme, bom tukaj dopisal.

Včeraj sem delal servis in sem opazil spokan nosilec motorja. Zamenjat ali pa bo tak še držal nekaj let?

20221001_120144.jpg

Napisano (urejeno)

To je samo gumica napokana. Pomoje bo ok. To menjas, ko se zacne oglasati oz. spusti olje.

Popravljeno od Scr3am

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Meni so se pa takrat črne črke zbrisale.  Itak, da sem vzel čopič pa črno barvo, malo selotejpa in so bile kot nove.    Zanimivo mi je bilo, ko sem kupil v začetku osemdesetih stoenko in sva šla z kolegom  v trgovino z barvami za čolne in barke in  kupila kr eno belo barvo. Snežno belo.😊 Nato sva v njegovi garaži stoenko prebarvala s pištolo, ki je bila drugače mamenjena za lakiranje pohištva ( to so njegovi starši delali). Itak, da sva pištolo uničila.😇 Nato sva iz Italije prešvercala motor in  menjalnik od Fiat regate (70 konjičkov) . Ker je bil preširok (pet brzin) , sva z fleksarco izrezala del pločevine v kolo teku, tako, da je gledal en kos menjalnika ven pri kolesu. 🤣 Vgradila sva tudi nižje, športne amortizerje in vzmeti od Fiata 128 sport. Spredaj sva dodala home made spojler. Takrat sem delal na Tomusu in so mi na tomosovem inštitutu, kjer sem imel kolega ( ki je bil v razvojnem oddelku za auspuhe) izdelali iz inoxa cel auspuh, vključno z obema loncema. Stoenka je šla kot avion, tudi glasna je bila tako.  In na tehničnem ni bilo nikoli nobenega problema. 😄 Policaji so nas tudi velikokrat ustavili, ko smo se vračali z kakega špila z goriškega in nikoli ni bilo nobenih problemov. Lepo je bilo takrat "rihtat avte". 😊    
    • Evo, pa še bi se našlo kaj... 😊 Je pa zato cx-30  skupaj s ProCeed najnižji crossover....  Vsedi se not in boš presenečen kako je nizek....🤗😉  
    • Če bojo jih boš pa nazaj menjal za 5 min..... 😊😉
    • Res, da sem bil mlad junec takrat, to je blo 1x v 90 ih, še Wartburga sem mel.  In to so ble prva generacija tablic, ki so mele slabo barvo ampak črni napisi so bli pa OK in tud grb je bil lep. EU oznak pa takrat še ni bilo.   Ampak res nisem nič sikal ali pametoval, avto je bil pa res BP takrat. Sem se tolažil, da mogoče majo pa normo kolk jih vršt na dan pa jo še niso izpolnili.
    • To se dejansko drži Novalje in vem, da je tam malo boljši kemp👍   Jaz sem pa danes osvojil najvišji vrh Paga, ki ni bog ve kaj zahteven je pa zato toliko bolj razgleden in se vidi daleč na okoli npr. veliko otokov Rab, Krk, Cres, Lošinj, Silba,Olib, Ist, Dugi otok in seveda Velebit...  Na skrajnem severu Paga pa leži rt Lun kjer je tudi čudovit razgled proti severu Jadrana... 👌🤗😉
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.