Skoči na vsebino

crd tuning box

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

ne vem, ce bi dal se jaz tega...moram mal vprasat za mnenje na gama servisu

iceman mi je vse povedal...ne bomo to montiral

mal manjka moci pri prehitevanju ampak bo ze..za avtocestna kruzanja je dost moci

A boss-a si kj vpra?al ?

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

boss se ne vozi po makedoniji kosovu pa to...ne bom nc eksperimentiral, je cist ok tko kot je...zdaj sem se odlocu

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Pozdravljeni,

nikjer nisem zasledil odgovora ?e je tale nenastavljivi box KLIK kaj vreden ali mora biti nastavljiv. Ima mogo?e kdo tak?nega vgrajenega v svojem vozilu???

Hvala za odgovore in lep pozdrav

Bo?tjan

Mazda 6 CD 136
Audi A8 3.0TDI Quattro

Napisano

Obvezno mora bit nastavljiv... ker ?e ne bo? preklel vse ?ivo saj tisti, ki so nenastavljivi fliknejo do konca vbrizg in zarad premal zraka zadu?i motor. To je pri polnem pospe?evanju recimo v drugi ali tretji od 2000 -4500 obratov.

Zato vzame? nastavljivega, da najve?ji efekt doda v mal vi?jih obratih, kjer res potegne. Na?eloma je ?e fino ravno zarad tega, da 99,5% vo?nje p-box ne igra nobene vloge in ne vpliva na delovanje motorja, ?e pa rabi? mo? je pa vedno na voljo tiste parkrat, k je treba pri prehitevanju al pa kak?nemu olimpijcu pokazat pri pospe?evanju iz cestninske, da tisti ?tirje krogci le niso uber alles. :hudicek:

33112_1.png

Napisano

Obvezno mora bit nastavljiv... ker ?e ne bo? preklel vse ?ivo saj tisti, ki so nenastavljivi fliknejo do konca vbrizg in zarad premal zraka zadu?i motor. To je pri polnem pospe?evanju recimo v drugi ali tretji od 2000 -4500 obratov.

Zato vzame? nastavljivega, da najve?ji efekt doda v mal vi?jih obratih, kjer res potegne. Na?eloma je ?e fino ravno zarad tega, da 99,5% vo?nje p-box ne igra nobene vloge in ne vpliva na delovanje motorja, ?e pa rabi? mo? je pa vedno na voljo tiste parkrat, k je treba pri prehitevanju al pa kak?nemu olimpijcu pokazat pri pospe?evanju iz cestninske, da tisti ?tirje krogci le niso uber alles. :hudicek:

Koliko pa stane nastavljiv tuning box, nikjer nisem zasledil cene.

LP

Bo?tjan

Mazda 6 CD 136
Audi A8 3.0TDI Quattro

• 7 mesecev kasneje...
Napisano

Da obodim mal tole temo...

Na moji mazdici mi manjka tista pikica na "i" pri pospe?evanju... pa me zanima, zdej ko se vsi ?e en lep ?as vozite z vgrajenim temle boxom naokol... a se izpla?a?

?e ja, mi zna kdo dat kak link, katerega moram vzet za svojo M6...

thenk juv

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Mene tudi malo mika, da bi ga dal noter. Imam pa staro 6-ko brez PDF-ja :D Ima kdo kakega nastavljivega za probat? Ali pa ?e ima kdo rabljenega...?

Napisano

Jep, ?e dobil ZS. Zdaj samo ?e ?tudiram, koliko se mi to spla?a glede na to, da sem ve?inoma uporabnik avtocest. Zvo?nega zidu tam (navadno) ne podiram, se pa prepucavamo med 100 in 170km/h, kar je itak klasika, ko se spravijo kamjonđije prehitevat s sendvi?em v eni roki, cajtngom v drugi ter avto?toparko nekje vmes. ?e bi se mi poraba zmanj?ala za kak liter (zdaj imam cca 7,3l), bi bil to recimo kar dober argument :jupiii: Jures, ti ima? to zadevo ?e dalj ?asa vgrajeno? So bile kake te?ave kdaj?

Napisano

i Cd2.2 163, ki je o?itno ?e sw-ko nadgrajena s CD129..

nope, cd163 in 180 imata vecji turbo, poleg elektronike

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

• 2 tedna kasneje...
Napisano

zdej tudi sam lahko potrdim, da je kr razlika... kot pravi jures se najbolj pozna pospe?ek pri nizkih obratih... kdaj se turbina po?ene dejansko ne ?uti? ve? (ni ve? tistega prehoda oz. ne rabi? ?akat tam do 1800 obratov da se za?ene)... dost se pozna predvsem pri pospe?evanju v vi?jih prestavah in na klancu... poraba je ostala ista.

?e potegnem ?rto________ je bilo vredno investirat :)

Napisano

zdej tudi sam lahko potrdim, da je kr razlika... kot pravi jures se najbolj pozna pospe?ek pri nizkih obratih... kdaj se turbina po?ene dejansko ne ?uti? ve? (ni ve? tistega prehoda oz. ne rabi? ?akat tam do 1800 obratov da se za?ene)... dost se pozna predvsem pri pospe?evanju v vi?jih prestavah in na klancu... poraba je ostala ista.

?e potegnem ?rto________ je bilo vredno investirat :)

Pa jebemu mast turbina se vrti skoz, samo nima dovolj obratov kar posledi?no da premalo tlaka, ?e ni tlaka ni u?inka.

Napisano

no no... ?e bo? se za vsako malenkost tako razburjal, te bo ja ?e kje pobralo ;)

Mislim da ve? kaj sem hotel povedat, ampak vseeno... hvala da si me popravil :ljubezen:

Napisano

no no... ?e bo? se za vsako malenkost tako razburjal, te bo ja ?e kje pobralo ;)

Mislim da ve? kaj sem hotel povedat, ampak vseeno... hvala da si me popravil :ljubezen:

Lej to nekdo ki se ne spozna pol razlaga de turbina zalufa ?ele pri 1800 rpm in to meni in v to clo tolk verjame da ga sploh nima smisla nau?it-mu razlo?it kako to v resnici funkcionira.

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Jaz sem s tem MAL-om kar zadovoljen. Do zdaj sem ga sprobal do 9-te stopnje. Na dolo?enih ne zazna? skoraj ni?, na dolo?enih se mu malo fuzla, ene pa trgajo gate. Poraba sicer ni ni? manj?a, prej bi rekel, da je lahko malo ve?ja, ker zaradi pretiranega navdu?enja preve? hodi? po stopalki. Ob "normalni" vo?nji pa najverjetneje ostane enaka.

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Jaz imam na 7. Na 8 se mu je ?e motor malo v prazno vrtel pri naglem pospe?evanju (ampak se mi ni zdelo, da tudi kolesa, ker se ni sli?alo ni? ?kripanja). Isto na 9-tki. Moram probat ?e ostale variante nad temi ?tevili (?rke).

Napisano

V bistvu gre za nenastavljiv box (ne ?ip) - kar je ok ?e nima? DPF, ?e ima? ni priporo?ljivo.

Nastavljive naro?am jaz spet ta teden, 2 mam ?e - a sta ?e 2 kandidata? Ker je nemc rekel da bi za 4 dal pa ?e bolj?o ceno.

vikibald - te ki naro?am imajo 16 nastavljivih stopenj in jih ?e ene 15 vozi tukaj b.p.

Sori ker mogo?e spra?ujem neumno, vendar tole izjavo na strani RaceChip razumem kot da se da nastavljati:

...We deliver the RaceChip with the best possible setting for your vehicle type. You can adjust the performance according to your requirements on the RaceChip...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.