Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Najprej wsem lep in miren Bo?i?!

Rabim pa eno pomo? in nasvet,pri ogretem motorju na normalno delovno temperaturo vklju?im vse porabnike lu?i,ventilacija v kabini,gretje zadnjega stekla,radijo (obrati na vozilu nihajo in motor te?e neenakomerno),sem med delovanjem vozila odklopil konektor s senzorja za temperaturo vodo in obrati so prenehali nihati in tudi motor je lep?e tekel in dobil je malo vi?je obrate.

Sem priklopil konektor nazaj na senzor in obrati so zopet za?eli nihati in motor te?i neenakomerno!

Je potrebno zamenjati omenjeni senzor? Je senzor povezan tudi z delovanjem ra?unalnika?

Lp

Peter

Napisano

Senzor je vezan na ra?unalnik. Z odklopom si ga verjetno prisilil v "varni na?in", zato je za?el delat "normalno". Zapelji se do mazda servisa, ki ima ?e star tester in naj povejo kaj je dejansko crknilo, da ne bo? menjal pol motorja za brez veze.

Napisano
Napisano

Mo?nik ima ?e star tester. Ra?unal mi je 17,5e za testiranje vseh sklopov v avtu. Testirala sva vse, od motornih komponent, airbagov do absa.

Nastavil mi je loputo na koncu in naredil upate softwerja.

Odkrit je bil tudi slab abs senzor, ki sem ga menjal potem pri svojem mehanika ob rednem servisu.

Tako da ?e ti je 35e/uro za diagnostiko preve?, pol pa le menjaj kose, verjetno bo ceneje

Napisano

Koliko stane senzor temperature? Ce ni velik denar....zamenjaj bos vsaj vedel da je senzor ok.

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Danes sem bil na pijači z dolgoletnim prijateljem. Tudi on ima mazdo 6 karavan ,150, ročni menjalnik, bele barve- letnik 2020. Rekel mi je, da namerava kupit mazdo cx5. Vprašal sem ga, da zakaj bi kupil tako neposrečeno obliko. Potem je povedal,da ga hebe hrbet in  da je gledal tudi cx30. Ne rabi velikega avta, križ pa dela svoje. Bil je na avto plus v Kopru, kjer pa, gleh ga zlomka, nimajo niti enega baby dinota za poskusno vožnjo. Hvala bogu. Prijateljsko sem mu svetoval, da naj se izogiba baby dinotu.  Sicer je pa tudi on zaprisežen ljubitelj ročnih menjalnikov, tako da dino taki ali onaki ne pride v poštev.  Predlagal sem mu, da gre en giro z mojo  lepotico, rdečo cx30. 😊 Bil je zelo navdušen in bomo dobili v kratkem novega lastnika cx30. Kupil jo bo namreč  z X motorjem . Ročni menjalnik obvezno. 😊 Se ve, mi, ki vozimo 40 + let vemo, kaj je pravi menjalnik. 👍  
    • IMT 539, druga sklopka je bolano trda.   Druga skopla je, ko se na dnu še malo pritisne in takrat se razklopi kardan.... Verjetno je uradni izrat drugačn.   No gasa pa nisi rabil tiščat, je že te imel tempomat 😆
    • 13 let stara M2 je imela zelo solidno podvozje. Se je še mehanik čudil.   Vse kar naredim, je da po prvem dežju spomladi v avtopralnici operem avto, da se podvozje splahne.   13 let je pa čist ok doba, za moj avto. Potem pa pride novi.   Nimam nič proti temu, vsak dela po svoje. Tudi marsikdo dela keramiko, karbonit ali kar koli že naj. Še nisem, mogoče pa bom kdaj od tega.
    • Jaz morm šparat mojo rokico ko vozim, da lahko potem zvečer polento mešam za večerjo 🙃
    • Če bi cx-30 imela boljši avtomatik kot ga ima bi tudi jaz vozil tega ne pa super ročnega.... 🤗
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.