Skoči na vsebino

Battery management sistem inspection required

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Vse, kar je vec od minimalne zahteve, bo bolje - vsaj na dolgi rok. Zdaj za vsak evro nima smisla sparati pri zadevi, kot je akumulator ...

Napisano

Vse, kar je vec od minimalne zahteve, bo bolje - vsaj na dolgi rok. Zdaj za vsak evro nima smisla sparati pri zadevi, kot je akumulator ...

Pri teh stvareh ni za ?parat... kakor tudi ne na gumah. Denar boste lahko pri?parali na salamah in pivu...manj hrane bolje je. Pri teh stvareh pa nima? kaj-kupi naj stane kolikor pa? stane.

Napisano

Ma ne, sej ne spra?ujem da bi zdaj pri?paral par eurov. Bolj spra?ujem zaradi benefita, ki ga dobim, ?e kupim malo ve?.

Kako misli? malo ve? benefita?

Napisano

Kak?na bo razlika ?e kupim akumulator z ve?jo zagonsko mo?jo od priporo?ene oz minimalne?

Podobna, kot ?e kupi? 20W oja?evalec za v avto ali pa vzame? 100W. Oboje bo delalo a 20W bo na limitu medtem ko bo 100W igral z lahkoto in imel ?e rezervo. Ali pa, ?e vzame? mazdo benzinarja in se vozi?, z dizlom pa ima? vedno rezervo, ?e je treba na hitro prehiteti.

Napisano

Ima mogo?e kdo info kak?ne so sploh specifikacije tega OEM akumulatorja (info o avtu v podpisu). Jaz ga ven ?e nisem vzel, gor se pa tudi kaj dosti ne vidi. Toliko da vem sploh kaj je notri in potem gledam naprej po teh specifikacijah.

Napisano

V navodilih pi?e za 2.0 skyaktiv akumulator oznaka:Q 80 ,kaj to pomeni ne vem,na aku.mi pi?e12v in 54h in napis START & STOP. Pa ?e nekaj po Japonsko. Za 1.5D pa pi?e S 95,za 2.2 D pa T 110.

• 6 let kasneje...
Napisano (urejeno)

No, takole. Po skoraj 8 letih, bo treba počas spet zamenjat accu, še bolš bi blo pa zamenjat avto. 🤣

image.jpeg

20260904_094959.jpg

Popravljeno od tomersa

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Natančno tako in to je bistvo vsega... meni iskreno povedano dol visi za NPM a zadeva je zanimiva iz prometnega stališča oziroma poteka dogodkov ter ravnanja soudeleženih. Sploh pa to... zakaj je povzročitelj pobegnil s kraja nesreče, kdo mu je dal dovoljenje, da lahko gre?   Srčno pa upam, da tisti, ki ste tukaj fejst pametni, da nikoli ne boste doživeli brake checking. Ker če ga boste in bo nalet vas bomo tukaj podučili, da ste sami krivi ne pa budala, ki je želela izzvati nesrečo z zaviranjem brez razloga.
    • No, takole. Po skoraj 8 letih, bo treba počas spet zamenjat accu, še bolš bi blo pa zamenjat avto. 🤣  
    • DeSUS žurka, (na pas mater, kot rečejo v tvoji regiji, haha)? :)))
    • Jaz si ne rabim predstavljati, lani sem opravil več kot 10 takšnih voženj (1000+ km v enem dnevu z EV).   Še enkrat, kako to poteka, za tiste, ki si ne znate predstavljati: 1. Start od doma s 100 % napolnjeno baterijo. 2. Prvi postanek za polnjenje nekje med 350-380 km vožnje (pač ko pade napolnjenost baterije na okoli 5 %). Polnjenje do okoli 55-60 %, ko avto polni s polno močjo. To traja v praksi v mojem primeru med cca. 9 in 12 minut. 3. Naslednjih 180-220 km vožnje in zopet ponovitev režima polnjenja (5-60 %). V teh desetih minutah skočim na WC ali pa ravno pojem sendvič in popijem kavo.   In tako rabim za 1000 prevoženih kilometrov ravno okoli pol ure (nazadnje sem rabil 29 minut - 9+10+10 so bili postanki za polnjenje). Torej je potovanje z EV le malenkost daljše kot z ICE, je pa veliko bolj prijetno in poceni.   Lahko pa enkrat naredite "iskreni" lastni test in dejansko izmerite čas, ki ga porabite za prevoženih 1000 kilometrov (npr. postanek za tankanje, wc, sendvič ...). Boste videli, da je pol ure izredno hitro mimo ...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.