Jump to content

Mazda 6 2016 (175) te?ava z ESP, SCBS

Recommended Posts

Ne meni, ni? ne me?e v safe mode. Vsaj zaenkrat, upam da tako ostane.

Jaz sem imel tudi napako ko je sonce sijalo v kamero. Potem so na servisu nekaj pogruntali in menjali kamero.

V bistvu dolo?en del tega 'sonca' je ok. So primeri, ko nek kot son?nih ?arkov ki pade na steklo, lahko povzro?i to in to ni napaka. So pa potem primeri, ko dejansko je lahko tudi okvara kamere. Ne vem, scania povej kako se je tebi to dogajalo, oz. kolikokrat ti je kazalo to obvestilo?

Meni je opozorilo metalo skoz ven ko je bilo sonce pred mano, na servisu so kamero stestirali in ugotovili da ima napako, drugace tako kot si napisal se lahko opozorilo pojavi tudi pri normalno delujoci kameri ce sonce sveti pod dolocenim kotom v kamero. Ne vrze pa v zasilni program, motor gre normalno.

Meni tudi javi napako, ?e je sonce spredaj in pod dolo"enim kotom. ?ez ?as se ugasne sam od sebe. Mene ne moti, dela normalno, nisem tekel na servis. :)

Če imaš doktorja v bližini se ti ni bolezni treba bati. 

Hm, tudi pri meni sporadi?no...sicer sedaj mir ?e nekaj ?asa...imam pa 114k km. Ko vr?e to napako, avto "crkne"...ni pa, da bi opozorilo svetilo neprestano...bom po?akal do naslednji? ;)

Prov crkne al vrze v safemode? K tega se bojim, da mi crkne na kaki ac brez odstavnega.

Drgac sem potem v retrospektivi mal razmisljal - to se mi je vedno zgodilo, ko sem vozil za nekom in bremzal... Si tudi ti kaj podobnega opazil?

Crkne, vr?e ven napako SCBS malfunction, pri?ge se lu?ka za ESP in akumulator in avto crkne :/ tudi mene je malo strah, da se mi to zgodi na AC. Je pa res, ?e pomislim, da sem tudi jaz v vseh primerih za nekom vozil in bremzal (hitrost < 50kmh)...

Sem se vrnu iz 300 km dolge poti, in je bilo v obe smeri vse ok... potem pa na LJ obvoznici, med zmanj?evanjem hitrosti, kar naenkrat vr?e spet v safemode, lucke posvetijo... Avto sicer vozen, ampak ne prestavlja ve?... resetiram, peljem naprej bp... Bo treba na servis. Moj povzetek iz tujih forumov je, da je lahko bilokaj, torej da ne gre za neke specifi?ne znake okvare.

?e to: SCBS sem v meniju izklopil, prav tako sem imel izklopljen i-loop.

• 2 years later...
On 2/15/2020 at 5:15 PM, Hrosc said:

Sem se vrnu iz 300 km dolge poti, in je bilo v obe smeri vse ok... potem pa na LJ obvoznici, med zmanj?evanjem hitrosti, kar naenkrat vr?e spet v safemode, lucke posvetijo... Avto sicer vozen, ampak ne prestavlja ve?... resetiram, peljem naprej bp... Bo treba na servis. Moj povzetek iz tujih forumov je, da je lahko bilokaj, torej da ne gre za neke specifi?ne znake okvare.

?e to: SCBS sem v meniju izklopil, prav tako sem imel izklopljen i-loop.

Ali ste mogoče našli napako. Meni se dogaja identični problem??! Hvala za odgovor!