Če nadaljujemo temo, skyactiv-z motor naj bi prišel ven 2027 in naj bi ga najprej bila deležna Mazda CX-5. Izpolnjeval naj bi standard Euro 7 in LEV IV (Kalifornija).
Testirajo ogljično nevtralna goriva, prav tako razvijajo sistem z zeolitnim materialom, ki naj bi v izpušnem sistemu zajemal CO2. Ta naj bi med vožnjo čistil zrak, kar pomeni, da bi sprostil ven manj CO2 kot ga zajame.
Novi motor naj bi imel tudi manj sestavnih delov.
Plačujem asistenco, tako da mi na kraj pameti ne pride da bi šel sam menjati gumo, zakaj potem plačujem asistenco....lepo kličeš zavarovalnico in te odvlečejo do vulkanizerja.....moja izkušnja na zadnje je bila ko sem na parkingu pri Bistra muzeju povozil nek "šrauf" in je gumo izpraznilo do konca, ker so bili prazniki, mi je mojster na vleki sam rekel, da mi da nadomestni avto (imam ga tudi v asistenci za 2 dni) ker so bili prazniki in se mu ni dalo vozit mojega avta do vulkanizerja (ki itak ni delal), jaz sem imel pa lepo nadomestni avto med prazniki -> to je za moje pojme ena od redkih dobrih zadev zavarovalnic (premium asistenca, če / ko jo rabiš -> ok ne taka, ala draganovič in žonta kjer ti zaračunajo po par 1000€ za menjavo kolesa :)).
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.