Skoči na vsebino

Najemna pogodba

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Moj najboljsi sosed v Kranju je bil Makedonc, najslabši pa Ljubljančan :) :)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 52 minutami je jures napisal:

Moj najboljsi sosed v Kranju je bil Makedonc, najslabši pa Ljubljančan :) :)

Vse je možno.... 👍😉

Napisano (urejeno)
pred 16 urami je AmpeR napisal:

Joj kake probleme imam jaz z hišo. Po smrti obeh staršev je hiša ostala prazna. In ni minilo niti 10 dni od pogreba, ko se je na dvorišče prikazal makedonec. 

Daj mi hišo, ta hiša bo moja, daj mi podnajem, ti plačam najemnino, vse kar bom jaz vzdrževal mi ne bo treba plačati najenine.... Bova živela z ženo, pa sin z ženo nosečo, pa sestra.......

Mrš nazaj u makedonijo😤😡

Zdaj je pol leta mimo od smrti in vsak mesec mi nabiva za hišo. Ne morem se ga rešiti...

To ni makedonec, to je priseljenec iz Albanije.

Pa nimam nič proti albancem, ker par iz tega foruma jih je zelo kul, ampak vidim na naši ulici kako so eni ratal posesivni ;) 

Popravljeno od g.Wankel

Podpis.png

Napisano

100 ljudi 100 čudi, ta je njihov ampak drži... 

Ne vem ali imam res tako srečo ali kaj, da srečam same dobre ljudi od dol.... :nevem:

Napisano (urejeno)

Res je 100 ljudi 100 čudi. Nekateri so res tako posesivni in bi naredili vse (tudi ne moralne zadeve...), da dobijo svoje. Takim žal ni pomoči.

Sicer kolega jih ima v stanovanju in za njega skrbijo bolj kot lastnik. Ampak to je loterija.

Popravljeno od AmpeR
  • 3 tedne kasneje...
Napisano

Mi lahko se kdo objasni kaksna je razlika ce se hoce najemnik kot stalno prijaviti pri meni, in ne zacasno? Predvsem me zanima z vidika, da bom res zasciten po izteku pogodbe in da bo sel ven, ce pride do spora.

Zakaj bi si delal nove dokumente, ce samo na posti naredis preusmeritev?

Napisano (urejeno)

začasno velja samo za določeno obdobje (mislim da je bilo včasih 1 leto), kot mislim da večina dela najemno pogodbo za 11.mesecev, da potem ni treba nekaj prijavljati glede davkov (sem že pozabil), tako da.....v vsakem primeru moraš imeti nove dokumente tudi če imaš začasno prebivališče in seveda s tem stroške. Ne vem če je začasno/stalno prebivališče karkoli vezano na pogodbo, in s tem potencialno izselitev/deložacijo.....to pač definiraš ustrezno v pogodbi (ponovo -> beri začetek, kjer je dobro da ti to sestavi pravnik/odvetnik).

Popravljeno od sportman333
Napisano

Za začasno bivališče ne rabiš spreminjat dokumentov. Gor mora biti naslov stalnega bivališča. 7 let sm imel začasno bivališče in samo vsako leto sem šel po en dodaten pildek, kjer je bilo napisano, da imam urejeno začasno bivališče.

33112_1.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano (urejeno)
dne 4. 2. 2025 ob 18:09 je Jaka32 napisal:

Mi lahko se kdo objasni kaksna je razlika ce se hoce najemnik kot stalno prijaviti pri meni, in ne zacasno? Predvsem me zanima z vidika, da bom res zasciten po izteku pogodbe in da bo sel ven, ce pride do spora.

Zakaj bi si delal nove dokumente, ce samo na posti naredis preusmeritev?

Komot se prijavi začasno, potem pa ob prijavi začasnega prebivališča poveš, da bi rad pošto preusmeril na začasni naslov

Ločeno imaš potem še dohtarja s to isto željo za preusmeritev

dne 4. 2. 2025 ob 19:26 je sportman333 napisal:

začasno velja samo za določeno obdobje (mislim da je bilo včasih 1 leto), kot mislim da večina dela najemno pogodbo za 11.mesecev, da potem ni treba nekaj prijavljati glede davkov (sem že pozabil), tako da.....v vsakem primeru moraš imeti nove dokumente tudi če imaš začasno prebivališče in seveda s tem stroške. Ne vem če je začasno/stalno prebivališče karkoli vezano na pogodbo, in s tem potencialno izselitev/deložacijo.....to pač definiraš ustrezno v pogodbi (ponovo -> beri začetek, kjer je dobro da ti to sestavi pravnik/odvetnik).

Tako, neke finte so.

Jaz vem za to, da moraš imet kot najemodajalec energetsko izkaznico.

Pa tudi za nek davek sem že slišal, to bi bilo za preverit ja

Popravljeno od NevLado
edit: sem se popravil

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• @Alex Malo bolj prečekiral-dejansko so te v zgornjem linku še najprimernejše oz. najbližje odščipnejo...pač edine take Knipexove t.i."flush cut" ščipalke. Ostale so praktično vse bolj za elektroniko,ali za plastiko.   Ampak-PAZI!!! Kot sem že napisal-"do not cut steel"-torej le za mehke kovine-baker do fi-6mm! Če pa rabiš za jeklo ipd. pa kakšne od tistih zgoraj predstavljenih. Meni se najbolj dopadejo 61 01 200,a kakor za koga-vsake imajo svoje prednosti in slabosti.   Je pa tudi res,da vsake ščipalke v bistvu ne "režejo",ampak na koncu "odtrgajo" oz. "raztrgajo"...zmogljivejše imajo za to na rezilih celo nabrušeno vdrtino,da tako lahko zagrabijo večji fi....a seveda je tu spet problem pri ščipanju tanjših žic itd...pač-idealne ščipalke ne obstajajo.... Kaj mislim z tem povedati-vem,kako kitara izgleda (sem iz glasbene družine,in nekaj let sem tudi jaz igral kitaro-klasično),in kako te prečke morajo biti na koncu obdelane,da ne režejo v dlan...v vsakem primeru boš moraj konec še obdelati,ker mora biti "perfektno"...ok-komu to govorim😄😉...gre za to,oz.,kaj bi rad povedal-po moje,če boš hotel prečko "poravnati" z vratom,boš v vsakem primeru moral ščipnjen konec prečke še na fino zbrusiti. Z takim "flush cut" bi se nekaj brušenja rešil,a ne povsem...pač kitara oz. vrat mora biti res v nulo izdelan-brez ostrih koncev prečk....po drugi strani pa prečke tudi ne smejo biti prekratke...bi najbrž grdo izgledalo🙄 Jaz bi na tvojem mestu vzel 20-stopinj "upognjene" CoBolt,ki nimajo simetričnih rezil (glej piktogram zraven navedbe 20-stopinj),in že "bližje" odščipnejo... Npr. tele Just a moment... WWW.KNIPEX.COM   Te so brez "udrtine" v rezilih in z "enostavnimi" plastificiranimi ročaji....obstajajo tudi varijante z komfortnimi ročaji itd...pač izberi po osebnih preferencah. Ali pa tiste TwinForce,ki sem jih lih predstavil...a kot rečeno-niso FlushCut. Meni npr. so bolj všeč enostavni ročaji,ker pri montaži lažje vtaknem v globok žep (vtaknem zmeraj le eno ročico),in tudi lažje izvlečem...in pri izvleku ni problemov z zatikanjem,če imam "v žepu" dve,tri ali več klešč.   Še enkrat-če pa res potrebuješ zgolj za mehke kovine,pa tiste z zgornjega linka.   Pri odločitvi,pa je fino,če lahko vidiš v živo-priporočam Žabjek v Ljubljani-imajo res veliko klešč na zalogi...a spet ne čisto vsega. Seveda so malce dražji,kot npr. najugodnejši online,a da lahko "primeš v roko"...saj veš...nič ni zastonj.   Upam,da sem ti bil v pomoč.   L.P.
    • Kako taki majstri obdržijo posel mi je res misterija.....a folk nič ne preveri preden da tako zadevo servisirati?!?
    • Zakaj si pa te ti tako gužvo delal v službi in se grenek, da dobiš Zoe?🤪
    • Ja tudi v Mariboru se je od časa ko je @godlike kupoval zamenjalo prodajalce. Branko je v penziji in sta sedaj Gorazd in Dejan.
    • Kot že napisano ob nakupu...   Jaz sem bil zadovoljen z nakupovalno izkušnjo, prodajalcem v Ferk-MB.   Na 3K popusta od Mazde sem dobil še 500€, ostali prodajalci, ki sem jih kontaktirali, niso dali več.   Morda bi še kje bila kakšna majhna razlika, dvomim da večja...
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.