janB Napisano včeraj ob 08:40 Prijavi Napisano včeraj ob 08:40 Živ, danes zjutrej pri teh -10 -15 sem opazu, da mi po 20min 20km zelo lagane vožnje ECT ne pride čez 75°C. Če je klanec dol in dol z gasa, mi pade pod 70, pa pol spet vrne nazaj na 75 na ravnini. Kolkr vem, mora ECT prit do 90 in tam ostat. Če kdo kej več ve, a je to normaln za Skyactiv dizle, pri VW TDI se mi dost hitrej segreje na delovno in nima nekih padcev. Citiraj
x-layer Napisano včeraj ob 08:49 Prijavi Napisano včeraj ob 08:49 Če se ti to dogaja, je težava v termostatu... Bo potrebna menjava. 1 Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
janB Napisano pred 22 urami Avtor Prijavi Napisano pred 22 urami Ok, thx. Danes opazu, da ne gre čez 75. Sem mislu da ma težave zaradi -15°C. Kt je bla zunanja okrog 0°, mi je sicer ECT šel na 86, ampak mi je na klancih padal na 77. Nisem prej pomislil na termostat, ker piha mi v kabino še zmer čist lepo toplo, pa tud 86° še ni blo neke skrbi. Mogoče kdo spremlja ECT, kolk ma normalen padec na klancu? Citiraj
x-layer Napisano pred 21 urami Prijavi Napisano pred 21 urami (urejeno) Jaz sicer tega ne spremljam tako podrobno, ampak ko sem opazil, da mi je kazalec temperature padel, če sem spustil gas, sem vedel, da je potrebno termostat zamenjat. Mogoče bo lahko kdo, ki je bolj podučen in izkušen, povedal če je takole pravilno, ampak jaz mislim, da se temperatura ne bi smela znižati, ko se spustiš po klancu dol... Še tole, pri moji M6 gre temperatura do 99°-100°, potem pa se vklopi ventilator. Popravljeno pred 21 urami od x-layer 1 Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
g.Wankel Napisano pred 21 urami Prijavi Napisano pred 21 urami Jaz sem imel isto na modri MX-5, je temperatura padala in nikoli šla na 86°C. Termostat je bil v odprtem položaju in za zamenjati. 2 Citiraj
janB Napisano pred 20 urami Avtor Prijavi Napisano pred 20 urami Sej če neb mel OBDja niti neb vedu, ker tale Mazda6 ma sam modro lučko za hladen motor. Men tkorekoč ne gre čez 86°C s parimi izjemami k so šle do 90. Mi pa na klancu dol začne takoj padat in pade zih za nekih 8°. Že če spustim gas, gre dol za par stopinj. Govorim za temp. okrog nule al pa nekej čez, če je pa 10 pod nulo, pa zgleda ne pride niti na 80. Zgleda bo res termostat, je pa tud res da topla ventilacija mi dela brezhibno. ECT mi pa pada tud če mam izklopljen gretje, tko da to ga zgleda ne mot. Citiraj
x-layer Napisano pred 20 urami Prijavi Napisano pred 20 urami Menjaj pa potem poročaj, mislim da je "delovna" temperatura tam nad 90°, verjetno nekje med 95° in 100°. 1 Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Brane Napisano pred 20 urami Prijavi Napisano pred 20 urami Počakaj na tople dneve ,termostat odpre na 82 5 Citiraj
NevLado Napisano pred 19 urami Prijavi Napisano pred 19 urami Mazdini skyactiv motorji delajo pri hladnejših temperaturah kot nemški motorji. 1 Citiraj
janB Napisano pred 19 urami Avtor Prijavi Napisano pred 19 urami Ma če ma kdo možnost in voljo, da prever ECT pr hladni vožnji na 2.2 Skyactivu, bi imel že kr nekej za primerjavo. Termostat ni lih drag, sam dela z menjavo je pa kr nekej, da bi na koncu ugotovil, da so to normalne temperature za ta motor. Se mi pa zdi, da bi se tud na -15° motor v 20km naizi vožnje moral ogret na delovno temp., pa da na spustih brez gasa ne bi smel past za tok. Po drugi strani, kdo sploh v nulo razume te Skyactive 2.2 😉 Citiraj
Max206 Napisano pred 18 urami Prijavi Napisano pred 18 urami (urejeno) Stroj moje M6 2,2 Skyactive s 175 konji se praviloma segreje na 85°C, pri nizkih temperaturah kot so aktualne morda kaka stopinja manj. Pri vožnji navzol po klancu pade na 79°C. Podobne temperature ima motor tudi poleti pri višjih zunanjih* temperaturah, morda kakšni 2 stopinji več, nič bistvene razlike. Kakšna stopinja zraven pa pride pri vleki prikolice ali DPF regeneraciji - predvsem poleti. Tudi sam sem imel pomisleke, da je s termostatom kaj narobe, ampak bi naj po besedah mehanika za ta motor delovna temperatura okoli 85°C bila čistvu vredu. Je pa res da na 70°C meni temperatura ni še nikoli padla v opisani sistuaciji. Popravljeno pred 18 urami od Max206 1 Citiraj
g.Wankel Napisano pred 18 urami Prijavi Napisano pred 18 urami Pred eno uro je NevLado napisal: Mazdini skyactiv motorji delajo pri hladnejših temperaturah kot nemški motorji. Ja, ampak da temperatura pada, je ponavadi znak okvarjenega termostata. Citiraj
godlike Napisano pred 15 urami Prijavi Napisano pred 15 urami Pri večini avtov ja. Smo meli 2.0 PSA, pri -20°C vozil 18km. Kazalec za temperaturo je trznil na 1km odkseku kjer je 90 omejitev in padel potem dol. Do doma se pri vožnji 50-70 ni več pomaknil nikamor. To je bilo 15 let nazaj. Trenutni lastnik je lani menjal termostat komaj. Ker je poleti začel kazal nihat. Če imaš pa športno varianto, M3, i20n pa temperatura niha. Ker so delani za zlorabo. Lahko posnamem. Ko je voda 90-95 pohodim gas in bo padla v par sekundah na 85-88. Citiraj
janB Napisano pred 15 urami Avtor Prijavi Napisano pred 15 urami pred 3 urami je Max206 napisal: Stroj moje M6 2,2 Skyactive s 175 konji se praviloma segreje na 85°C, pri nizkih temperaturah kot so aktualne morda kaka stopinja manj. Pri vožnji navzol po klancu pade na 79°C. Podobne temperature ima motor tudi poleti pri višjih zunanjih* temperaturah, morda kakšni 2 stopinji več, nič bistvene razlike. Kakšna stopinja zraven pa pride pri vleki prikolice ali DPF regeneraciji - predvsem poleti. Tudi sam sem imel pomisleke, da je s termostatom kaj narobe, ampak bi naj po besedah mehanika za ta motor delovna temperatura okoli 85°C bila čistvu vredu. Je pa res da na 70°C meni temperatura ni še nikoli padla v opisani sistuaciji. Hvala za info. Pol je večji del tud pri men isto. Do zdaj sem mel okrog 85, na spustih pade sicer loh do 77. Mi tud konsistentno pada za par stopinj ko grem dol z gasa, kar bi loh bla strategija ecu-ja - in se tud lepo poveže s temi klanci. To mučenje dons zjutri pri 75 pa pol padec pod 70 je pa že mal izven optimalnega delovanja. Bom poskusu še cevi hladilnika pošlatat preden se segreje na delovno temperaturo, če ga res odpre pri 82, morjo bit hladne. 1 Citiraj
Bini Napisano pred 12 urami Prijavi Napisano pred 12 urami Če je termostat pokvarjen ti tudi kabino začne dosti kasneje greti! Citiraj
g.Wankel Napisano pred 12 urami Prijavi Napisano pred 12 urami Pa tudi za sam motor ni ravno najbolje, tudi, če je v odprtem položaju (v zaprtem sploh ni uredu ) 1 Citiraj
x-layer Napisano pred 3 urami Prijavi Napisano pred 3 urami pred 9 urami je g.Wankel napisal: Pa tudi za sam motor ni ravno najbolje, tudi, če je v odprtem položaju (v zaprtem sploh ni uredu ) Ni strahu, da bi termostat ostal zaprt, ker je narejen "trotlziher" - ko začne odpovedovati je predolgo ali pa vedno odprt... 2 Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
janB Napisano pred 2 urama Avtor Prijavi Napisano pred 2 urama (urejeno) Sem sprobal je zgornja cev hladilnika pri 58° ECT že kr fajn gorka, tko da zgleda termostat spušča naprej že pred 82°C. Sam upam da je to tud pri Skyactivih zanesljiv test odprtega termostata in ne neka mazdina strategija. Se mi je pa dons "normalno" segrel na 85°, s tem da je rabu nekih 10km. Popravljeno pred 2 urama od janB 1 Citiraj
godlike Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama Jaz mam na i20n 12km, 65°C. Je pa res, da nad 50°C greje pridno kabino. 2 Citiraj
x-layer Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama pred 10 minutami je janB napisal: Sem sprobal je zgornja cev hladilnika pri 58° ECT že kr fajn gorka, tko da zgleda termostat spušča naprej že pred 82°C. Sam upam da je to tud pri Skyactivih zanesljiv test odprtega termostata in ne neka mazdina strategija. Se mi je pa dons "normalno" segrel na 85°, s tem da je rabu nekih 10km. No, saj to je verjetno tvoj "problem". Termostat se prehitro odpre ali pa je vedno odprt in potem hladilna tekočina kroži čez hladilnik. Kar pa ne bi smela, najprej bi morala krožiti samo v motorju, da se motor čim hitreje segreje na delovno temperaturo potem pa bi se moral pri predvideni temperaturi termostat odpreti... 3 Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Bini Napisano pred 6 minutami Prijavi Napisano pred 6 minutami pred 2 urama je janB napisal: Sem sprobal je zgornja cev hladilnika pri 58° ECT že kr fajn gorka, tko da zgleda termostat spušča naprej že pred 82°C. Sam upam da je to tud pri Skyactivih zanesljiv test odprtega termostata in ne neka mazdina strategija. Se mi je pa dons "normalno" segrel na 85°, s tem da je rabu nekih 10km. Mislim, da ni težko poklicat na servis in jih vprašat, če je to normalno za tvoj motor pri tej zimi.... Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.