Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Da ne pi?em v novo temo.....

prevozil 3.500 km pa se mi je nivo olja dvignil za 1 cm nad max.... Bo to zdr?alo do servisa, se to nara??anje umiri al WTF?

Imam pa letnik 2007 avgust, stari model, CD 120 Active. Vozim se od sredine decembra, res je bilo med prazniki nekaj mestne drkarije, ampak v slu?bo pa 50 km v eno smer.....

nism zadovoln, po doma? povedan.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

Da ne pi?em v novo temo.....

prevozil 3.500 km pa se mi je nivo olja dvignil za 1 cm nad max.... Bo to zdr?alo do servisa, se to nara??anje umiri al WTF?

Imam pa letnik 2007 avgust, stari model, CD 120 Active. Vozim se od sredine decembra, res je bilo med prazniki nekaj mestne drkarije, ampak v slu?bo pa 50 km v eno smer.....

nism zadovoln, po doma? povedan.

Najboljs ce poklices na servis ali MES in tam vprasas... kako je s tem... glede na to, da je se v garanciji... :)

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Na servisu jih ni? ne zanima, dokler ne posveti DPF lu?ka.... Pravijo celo da nivo niha (res strokoven odgovor, ?e noter te?e preostala nafta, nima kaj nihat, lahko le nara??a a nede)

?e me bo razf**** bom poiskal tisto ku**evo cev ki pelje iz filtra v karter in jo speljal na tla, pa banjico v gara?o, grrrr in je**? ekologijo.

da jih ni sram v 21 stoletju takele kozlarije ?pilat.

:vskalo:

A Klokateer...

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Vsak bulettin ima VIN katere se ti?e...ampak v SLO je zelooo uporabno, ponavadi se potem takoj spomnijo....

:rispekt: pozdravljeni

js pa se cudim zakaj dobis v italiji tako poceni mazde 07,143 km full oprema 18,500 km za 16000 eur

mazda 5!pravkar sm se propravljal za nakup,pa vidim da je dosti problemov v eu sz mazdami

l.p.

Napisano

JAz vedno pravim kupi slovensko....tud ce je kak ? ve?...se posebej ce so zadaj Italijani (moj dedek je bil Italijan...)

V Italiji je mazda = 0, tako da ali je kej zbita al pa se zelijo znebit.

Drugace pa mazde nimajo veliko problemov, imajo le kako ki jo vsi poznamo in se ji smejimo, drugace pa take napake ne povzrocajo drugega kot da peljes na servis kjer takoj zrihtajo.

Moja 5ka ima 60.000 nikol druzga kot vpoklic, no pa podvozje je skripal, ampak vse se da zrihtat, raje mam 10 napak ki ti ne povzrocajo okvare kot da te 1x na cest pusti.

S tem,da je Mazda v Italiji 0 se ne morem nikakor strinjati.Mazde 6 so tam zelo cenjene in tudi zelo veliko jih je bilo prodanih,pa tudi naro?il za nove 2.2 motor je izredno veliko.

Tudi ni re?eno,da so zbite in podobno.A so vsi v Slo. angel?ki in so pri vseh realni km? ;)

Ah bej?te no.Poznam sceno tam ?ez in se izredno veliko prodaja Mazde 6 in podobne avte,ki so bili v

najemu-najpozneje v dveh letih jih zamenjajo z novimi (obvezno morajo iz dr?ave,ker imajo dolo?eno kvoto vozil in dokler jih ne prodajo,ne morejo kupiti novih).

In imajo taki avti dokaj realne km, (ne vsi), in so v ve?ini primerov zelo ohranjeni.

Tako,da ?e dobi? dobro se jo spla?a kar ?ez kupit.Vsaj jaz sem tako naredil in jo mislim spet ?ez par let.

Pri nas se prodajajo ve?inoma slab?e opremljene verzije z veliko kilometri...

Napak pa imajo podobno kot vsi ostali proizvajalci--mogo?e ?a manj.

Napisano

Glej sem pol italijan in na pol zivim tam, vem kaj govorim, Mazde ni na cesti v Italiji!

:danzoman: poglejte tohttp://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=153565495
Napisano

Glej sem pol italijan in na pol zivim tam, vem kaj govorim, Mazde ni na cesti v Italiji!

Jaz pa bognedaj nisem niti malo italian,sem pa zelooo velikokrat tam in jih,?e seveda ho?e?,vidi? zelooo veliko.

Odvisno kam in kaj gleda? na cesti. ;)

Napisano

potem je problem v filtru trdih delcev?

zakaj prihaja nafta v blok motorja?

js bi kupu 5tko za zeno,bi delala cca 20 km na dan,4x5 km

Predlagam da raje vzame? bencinarja, ker za tolk kilometrov na dan ne rabi? dizla.

Alternetiva pa bi bila kako kolo, pe ?e zdravo bi bilo bolj. :D:D

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

en takih je meni se zdi miki miska en takih, dal za Mazdo6 mmanj v nemciji, a ze benti tukaj, ker je moral drejati diske, in ne vem kaj se vse ima sedaj na glavi.

Ni? drugega :jupiii:

vsaj zaenkrat ne. Sem se pa? sprijaznil z drejanimi diski in obljubo, da se jih ob ponovitvi tresenja menja. Tema je pa "?katljiva" ravno zato, ker so tresli zaradi 8 mesecev nevo?nje in zarjavelosti diskov, ki je nisem zdrgnil dol niti po 6 000km zaviranja.

Sploh pa - tukaj takih Mazd za to ceno ni ?e sedaj jih prodajajo po 18 ali 19k? letnike 2007 activke, tko da...zmaga je ?e vedno moja. Lahko grem pa k nategunskemu Autorentu v Novo Gorico in mi proda kr? s 150.000 km, na ?tevcu bo pa pisalo 31.000, pripeljano iz Belgije.

?e najde? dober nezgonjen avto, je v tujini gotovo 100 x bolj?a izbira kot pri na?ih podalpskih zaslu?karjih, kjer imamo ob 4x ni?jih pla?ah skoraj za 30% dra?je avte.

A Klokateer...

Napisano

Pazi GTA diesel NIMA DVD playerja!!! Vem iz prve oke, nima senzorja ker ima kamero za rikverc, ja odbijacev pa nima...to je res, mas pa prav da tudni ni videti na armaturki zaslona za GPS in kamerco...

Hmmm mogoce GT??? Sam....

tole je navadna mo?nej?a dizlca...

tut ?e neb mela dvd bi mogla met pa display za kamero, katerega se ne vidi... nima spojlerja ki je stock, nima belih lu?i ki so stock zadaj na GTA,... pa gta se mi zdi da ma ?e odbija?e pa zavisice mal nabrite sam to sam bencinar...

P.S: pa ?e naprave za pranje ?arometov in ne ksenonk nima ki so tut stock pod GTA opremo...

If in doubt, flat out... 

Napisano

:danzoman:

ne kupim benzinca za nic na sveti!

zdaj se voziv vsak dan 120 km na delo z golf 2 1,6 d,pa gre h kraju.

doma je pasat 1,9 110 km d

potem ce bi kupil 5tko 143 km bi menjaval ,enkrat lokalno ,enkrat js na delo

Napisano

zdaj se voziv vsak dan 120 km na delo z golf 2 1,6 d,pa gre h kraju.

doma je pasat 1,9 110 km d

potem ce bi kupil 5tko 143 km bi menjaval ,enkrat lokalno ,enkrat js na delo

Js nebi dajal takih izjav, vsaj ?e bi prebral kaj vse se dogaja z dizli, je pa res fino ko gre? tankat na 900 kilometrov, vse ostalo pa hvala lepa.

Sicer pa kakor komu pa?e.

Napisano

Sva ?e dva. :bravo::bravo:

Res mi je najbolj sme?no, ko ti kdo re?e, da se ti za "manj?e" ?tevilo kilometrov ne "spla?a" kupit dizla. Kot da bi bilo vse le v ni?ji porabi... :hohoho:

Nikad ne veruj ?eni, koja la?e.

Bog daj neumnim pamet, nam pa denar...

Napisano

Res mi je najbolj sme?no, ko ti kdo re?e, da se ti za "manj?e" ?tevilo kilometrov ne "spla?a" kupit dizla. Kot da bi bilo vse le v ni?ji porabi... :hohoho:

Kolk je servis za dizla, cnej k za bencinarja ? ?zmeden?

Sej bosta sam prikopala do tega, samo nisem teoretik, po 27 letni praksi ?raufanja to ni ravno larifari.

Sicer pa kakor sem ?e napisal vsak naj dela kakor se mu zdi prav - To je samo moje mnenje (Gor?i-Kmaetija)

Napisano

navor,ko mal stisnes gre,benzinc ko vzges klimo moras dat dve brzini dol
Napisano

:hohoho: hehe, a nismo to debato, dal ?e ene parkrat skoz? :P

Jaz se pa po novem navdu?ujem za kak?en elektro pogon. To je ?ele navora. :danzoman:

33112_1.png

Napisano

Kolk je servis za dizla, cnej k za bencinarja ? ?zmeden?

Sej bosta sam prikopala do tega, samo nisem teoretik, po 27 letni praksi ?raufanja to ni ravno larifari.

Sicer pa kakor sem ?e napisal vsak naj dela kakor se mu zdi prav - To je samo moje mnenje (Gor?i-Kmaetija)

potem ves bl novo,vec elektronike vec problemov
Napisano

:hohoho: hehe, a nismo to debato, dal ?e ene parkrat skoz? :P

Jaz se pa po novem navdu?ujem za kak?en elektro pogon. To je ?ele navora. :danzoman:

Mir z vami :P

Sori, me je mal zaneslo.

Vsi razli?ni - vsi enakopravni :mi pijemoo: .

Tud jaz bom enkrat kupu hibrida :bravo:

Nikad ne veruj ?eni, koja la?e.

Bog daj neumnim pamet, nam pa denar...

Napisano

A greva probat ?

?tartava v najvi?ji prstavi in 50 Km/h ?

S pri?gano klimo na?telano na 17 stopnj ?

Pa zate bom ?e zadnji grelec in vse lu?i pri?gal da bom imel VELIKO porabo sramezljiv elektrike, kar bo dodatno obremenilo motor.

Napisano

A greva probat ?

?tartava v najvi?ji prstavi in 50 Km/h ?

S pri?gano klimo na?telano na 17 stopnj ?

Pa zate bom ?e zadnji grelec in vse lu?i pri?gal da bom imel VELIKO porabo sramezljiv elektrike, kar bo dodatno obremenilo motor.

ja ma mas v 6 je mal bolse ma 1,8 benz 125 km v stirih v klanec se zelo pozna ko prizges klimo
Napisano

ja ma mas v 6 je mal bolse ma 1,8 benz 125 km v stirih v klanec se zelo pozna ko prizges klimo

Lej nimam 1,8 motorja, vsi vemo da je to krneki, nared primerjavo z 2.0 dizlom in 2.0 benzom, pol pa naprej.

Sicer pa ima? prav, pri nas je res veliko klancev in rabi? :rispekt: navoooooor in to pomo?nosto od 0 naprej.

Iitaq smo pa to ?e prmlel, malo pobrskaj in si preber.

Pa zelo smo OFF topic. :ne vem:

• 1 leto kasneje...
Napisano

Lej nimam 1,8 motorja, vsi vemo da je to krneki, nared primerjavo z 2.0 dizlom in 2.0 benzom, pol pa naprej.

Sicer pa ima? prav, pri nas je res veliko klancev in rabi? :rispekt: navoooooor in to pomo?nosto od 0 naprej.

Iitaq smo pa to ?e prmlel, malo pobrskaj in si preber.

Pa zelo smo OFF topic. :ne vem:

problemi so ve?ni.... :ne vem:

je ?e kateremu uspelo s softwerom zaobit ta k..... filter :angry2:

Napisano

Oprosti, nevem kje si to pobral, da je treba dat dve brzini dol da nekam gre. Sam vozim Mazdo5 z 1.8 bencinarjem in ko imam pri?gano klimo se le to opazi za odtenek, druga?e pa avto vle?e skoraj enako kot pri izklopljeni klimi.

Napa?en podatek...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Tudi sam si lastim hišo zgrajeno leta 1969 in se še letos nameravam spravit v kompletnejšo adaptacijo. Pred sedmimi leti sem že vložil dobrih 20.000 in si temeljito obnovil eno stanovanje. Elektrika, voda, ogrevanje... vglavnem komplet na novo. Kopalnice sicer takrat nisem, jo bom pa sedaj. Spodaj imam še eno stanovanje, ločen vhod. Podstrešje imam pohodno in bi lahko tudi zgoraj uredil v manjše stanovanje, če bi bila potreba. V prihodnjih dveh letih bi se rad lotil menjave strehe, izolacije le te, preverba hidroizolacije in potem izolacija hiše in še ostalo po notranjosti spodaj. Imam še par oken in vrat za zamenjat in podobnih jajc, računal sem, da tudi sam ne bom potreboval več kot dodatnih 100.000. Za moje pojme imam glede na današnje čase še kar dobre pogoje. Sem se pa že zdavnaj sprijaznil z dejstvom, da "delaš s tem kar maš". Če bi želel vložit 300.000, bi podiral. Pa tudi živeti je treba nekje vmes... Čez par let lahko oddam dve stanovanji in grem živet od najemnin kamor želim. Ali pa mi plačujejo kredit za novo hišo. Še zgoraj se mi praktično ne splača delat 3. stanovanja, ker bi vložil 30.000-50.000, ki bi se z najemnino za moje pojme poplačali prepozno, mogoče, če bi denar ostajal. Meni se ideja, da imam za 150.000 v današnjih časih fertik bajto, 10km od centra LJ, iskreno še najbolj dopade in tudi izide.
    • Danes zjutraj mi je avto crkno ravno pri cerkvi. Valda sem takoj začel klet pa jebat vse povprek... Pa pride ven župnik pa mi reče: Sin moj, če boš klel ne bo nič pomagalo, ti samo reči: avto vžgi z božjo pomočjo. Sem si mislil svoje, grem v avto, rečem avto vžgi z božjo pomočjo, probam vžgat in avto res kresne. Pa reče župnik: Jebemo mater, če ne bi vido ne bi verjel.
    • Ja, to je bila bajta stara 60 let in se moraš vprašati, če ima smisel. Moja je bila ob začetku adaptacije in dograditve stara okrog 30 let, zato je še imelo smisel. Ko bom vse skupaj prodal čez 30 let, se naj kdo drug ukvarja s tem ali bo rušil ali pa ne. Pa tiste bajte od takrat moraš spucati do surovega in vse inštalacije zamenjati, da je potem za kaj. Pa se vprašaš, če ima smisel samo stene pustiti. Drug rang so pa bajte iz 80ih in recimo začetka 90ih. Drago kot pes, da bi šel rušiti, pa nič pametnega ne moreš narediti, ker so večinoma še vedno čudne zasnove in razporeditve protorov za današnje standarde.   Težko se je tole odločiti. Vedno je pa bolje, da se ti bajta prilagodi, kot pa ti njej.
    • Ali je na obstoječi lokaciji možno sezidati drugačno hišo (lokacijska informacija občine)? Če da, potem bo zelo verjetno potrebno pridobiti novo gradbeno dovoljenje in strošek rušenja (120 m2 x cca 50 €) ter strošek izdelave nove hiše, cca 1.700 €/m2, odvisno od izvedbe in preseravanja.   Pa ne mislit da bo nova hiša "perfect", če slučajno nisi sezidal vsaj že dveh.  Novi materiali in tehnologije gradnje zahtevajo od izvajalcev veliko več znanja kot včasih, v teoriji vse super, praksa pa pogosto bistveno slabša. Kaj bo čez 30, 50 let s tako hišo, ki bo verjetno potrebovala bistveno več vzdrževalnih stroškov kot tiste stare iz 80-tih, se še ne ve.   Pred osmimi leti se je v kraju-mestu 20 km iz Ljubljane prodajala enostanovanjska hiša letnik 1967 na parceli cca 800 m2. Za tisto obdobje dokaj moderno zasnovana hiša, lepo vzdrževana (nova kritina). Super lokacija (do 3 minute peš do zdravstvenega doma, železniške postaje, avtobusne postaje, upravne enote, občine, knjižnice, trgovine, itd.). Cena 220.000 €. Hišo je kupec podrl in sezidal novo, po sedanjih standardih. Jaz je verjetno ne bi podrl, bi me pa motili zelo nizki stropi spodnje - kletne etaže - cca 220 cm. Če bi v hišo vložil cca 100.000 €, bi postala OK za naslednjih 30 - 50 let, tako pa je kupec vložil verjetno okoli 300-350.000 € in bo imel moderno hišo. Razlika je torej cca 200.000 € (320.000 € ali  520.000 €). Nekomu je to dosegljivo, nekomu ne, odvisno je tudi od prioritet.         Danes namesto prejšnje hiše stoji tole:    
    • Policisti aretirajo cigana - "Ime, priimek, naslov?" - "Sandokan Jovanović, Kerinov grm b.š., 8273 Leskovec pri Krškem." Ker pri sebi nima nobenih dokumentov, ga policisti odpeljejo na policijsko postajo in pošljejo patruljo, da preveri. Patrulja se vrne se in reče: - "Takšen človek tam ne živi." Premlatijo cigana in spet vprašajo, kdo je. On spet odgovori: - "Sandokan Jovanović, Kerinov grm b.š., 8273 Leskovec pri Krškem." Policaji se odločijo, da bodo enega spet poslali tja, da preveri, morda je prvi zamočil. Ta policaj se vrne in reče: - "Takšen človek tam ne živi." Spet premlatijo cigana, on še vedno vztraja pri svojem. Policisti še tretjič pošljejo patruljo, tudi ta se vrne in poroča, da takšen človek tam ne živi. Spet ga zmlatijo, ampak jim na koncu ne preostane drugega, kot da ga izpustijo. Cigan, ves strt, se komaj privleče domov, ko ga tam sreča sosed: - "Sandokan, sinoči te je policija trikrat iskala, rekel sem jim, da ne živiš tukaj - boš plačal za pivo?"
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.