Skoči na vsebino

Kon?ne hitrosti va?ih mazdic?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Alo, majstr ?elna povr?ina je samo tolk manj?a kot manj "?trlijo" kolesa iz karoserije spodaj, kar je skoraj zanemarljivo, kel povadai tisti ki ni?ajo pol gor ba?ejo ?ir?e gume.

?e je avto "dvignjen" pa? gre ve? zraka pod avtom, kot ?e je ni?ji.

?e bi se res upor z vi?ino pove?al pol nobena MPSs-ka nebi ?la tolk kot gre ker je 4 cm vi?ja od normalnih 6k. :ne vem:

Cd=F/ (1/2ro*A*v^2)

4cm je majhna razlika (A je celna povrsina, sirinaxvisina siluete , pri MPSju je problem, ker je Cd bistveno slabsi (sirse gume, izboklina na havbi itd itd) od navadnih sestk...

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

• Odgovori 551
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano

@Labi, pol se strinja? s tem kar sem napisal 2 objavi vi?je? :P

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Ne pozabit na venturijev efekt, kjer se pri zni?anem avtu zmanj?a prostornina prostora med karoserijo in tlemi, kar v primerjavi z navadno visokim avtomobilom pomeni povi?anje hitrosti zraka pod vozilom in s tem zmanj?anje tlaka, kar posledi?no pomeni, da se avto bolj dr?i tal. Ampak vse te sile zaradi vi?je hitrosti zraka pod karoserijo pove?ajo trenje in seveda sila pritiskanja avta k tlom je treba nekje vzet zato bi osebno veliko prej rekel, da je zni?an avto po?asnej?i od normalno visokega ne glede na manj?i ?elni presek se pa bolje dr?i ceste.

33112_1.png

Napisano

ce bi blo dno cist ravno in nobenih spranj mogoce, drugace pa ne

znizana 6-ka se bolj drzi zaradi nizanja tezisca in nic drugega

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Cd=F/ (1/2ro*A*v^2)

4cm je majhna razlika (A je celna povrsina, sirinaxvisina siluete , pri MPSju je problem, ker je Cd bistveno slabsi (sirse gume, izboklina na havbi itd itd) od navadnih sestk...

Izboklina "ni" kak poseben upor ker del zraka takoj na za?etku izbokline "po?re" kanal ki ga vodi v interkuler, je pa to dejansko vse kar gre skozi masko.

Hlajenje je samo tisti del pod tablico.

?irina pa je fabr?ko 215, tolk kot imajo vse 6ke za 17" kolesi. :ne vem:

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Izboklina "ni" kak poseben upor ker del zraka takoj na za?etku izbokline "po?re" kanal ki ga vodi v interkuler, je pa to dejansko vse kar gre skozi masko.

Hlajenje je samo tisti del pod tablico.

?irina pa je fabr?ko 215, tolk kot imajo vse 6ke za 17" kolesi. :ne vem:

ja sej same izgube v smislu aerodinamike...

Napisano

ja sej same izgube v smislu aerodinamike...

Ok so pa ?ir?i in vi?ji sprednji blatniki, to ziher NI bonus.

Napisano

ce bi blo dno cist ravno in nobenih spranj mogoce, drugace pa ne

Zato ima Clio 2 RS pod motorjem plastiko, da je (bolj) ravno dno. Ostali Clioti te plastike nimajo.

Druga?e pa ?tudirat tole. Pa nekako sumim, da so se pri MPSki potrudili z aerodinamiko, da ni bistveno slab?a kot pri navadni. In ne glede na razliko, ta ni tako velika, da se spla?a komplicirati ker gre v osnovi ?e vedno za isto obliko.

Napisano

220 brez te?av, za ?e ene 10 do 15 km bi se moral pa ?e mal pomatrat :harhar:

te matra menjalnik? :)

simon ti pa vedno s kakim uporabnim linkom uletis :bravo:

Napisano

U?eri sm pospe?il do 230kmh, pa sm mel ob?utk d mam ?e kr neki rezerve, kar bo vrjetn resnica! :danzoman:

Napisano

Odvisn kaj zate pomen 'dost', g. Javar je identi?en avto nateral preko 250kmh po ?tevcu! :danzoman:

Napisano

Odvisn kaj zate pomen 'dost', g. Javar je identi?en avto nateral preko 250kmh po ?tevcu! :danzoman:

Popravljam ne original ?tevcu, ampak DH ki bere direkt iz senzorjev ABS-a in ?e dodatno z GPS, razlike je blo cca 2-4 km/h

Napisano

No sej to sm mislu, pa nism znal obrazlo?it! <_<:blush:

Napisano

jaz ne morem verjet, da gre avto z 166 konjev 250km/h po ravnem

moram biti tam pa videt na lastne oci...ni teorije za kaj takega...razen ce mazda laze in 2.3 ima 200+ konjev

Napisano

jaz ne morem verjet, da gre avto z 166 konjev 250km/h po ravnem

moram biti tam pa videt na lastne oci...ni teorije za kaj takega...razen ce mazda laze in 2.3 ima 200+ konjev

Od cetninske v kr?kem proti ?ate?u, brez vetra, zunanja temperatura 8-12 stopinj, brez premi?nih ovir in pol se lahko samo ?udi?. <_<

Napisano

A je hrib navzdol? Labi, men tut ni jasn...

Ne popolnoma naravnost je(ni gor dol),samo potem zavije malo v desno.

Napisano

Ne popolnoma naravnost je(ni gor dol),samo potem zavije malo v desno.

Ni ?ist naravnost, mal je padca, ker ?e ne Krka in Sava ne bi mogli dol te?t :blush: ampak vseeno ni tolk padca, da bi tolk vplivalo na top speed.

33112_1.png

Napisano

Boss, sicer ne te?eta po autocest (brez vinjete) obe reki! :ne vem:

Napisano

Po AC res ne, te?eta pa po Kr?kem polju, kjer je tudi AC in ?e ho?e?, da reka te?e pa? mora imet padec. :blush:

33112_1.png

Napisano

Preteklo no? sm napredvou do dobrih 235kmh na ?tevcu! :danzoman:

Napisano

No ja, ne vem kolik?na naj bi bila najvi?ja hitrost za mazdo 323F (Ba) z 1.5 mlin?kom, ampak jaz sm jo najve? stisnu 170 km/h (ob varnih pogojih seveda)... sam pol je za?el veter v kabino vdirat, ker je prva ?ipa slabo zasilikonirana :P Sej ve? kot to jo itak ne mislim nikoli pritisnit, da se mi ne bo v ogledalu kdaj narisala ?koda octavia RS z v?ganimi modrimi lu?kami na strehci :P

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.