Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Se pardoniram, ni bilo tako mi?ljeno kot se je dalo prebrati. Bolj sem mislil na to kako si se razpi?tolil, da me je raho strah postalo, da te ?e kak?en infarkt trefne. :P

Ni problema. Sej se ne jezim, samo vidim stvari tko okol bank. Jasno, lahko da se motim, saj nisem bog. :P

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

Lejte, nabolj?i je fu? !

Sam moj to?l ma nekaj od tega.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

V Sloveniji uporabljamo besedo tajkun malo druga?e, kot v tujini.

Ne gre za klasi?ne tajkune, ampak t.i. ptice roparice. To je predvsem zaradi na?ina, kako so na?i "gospodje tajkuni" pri?li do svojega premo?enja - z divjo privatizacijo, iz?rpavanjem neko? paradnih konjev gospodarstva in bogatenjem na ra?un vseh nas. In na koncu koncev so jim to omogo?ile tudi banke z ugodnimi krediti.

Je pa VELIKA razlika, ali ti sam iz ni? ustvari? imperij, ali pa pride? kot na?i tajkuni do premo?enja s krajo dru?benega premo?enja oziroma ropanjem, za njimi pa pride na vrh podjetja namesto novega mened?erja kar ste?ajni upravitelj.

Tipi?en slovenski tajkun je eno leto podjetnik leta, najbolj?i manager, ima posebno predavanje o svoji uspe?ni karieri na ekonomski fakulteti itd., ?ez dve leti pa je v postopku pri kriminalistih (Zidar, Korde?, Bav?ar, ?rot, Tov?ak, ... and the list goes on).

Spraviti prej uspe?no podjetje na kant in ob tem sebi napolniti ?epe, ?e ne pomeni, da si tajkun.

v sloveniji uporabljamo "tajkun" narobe, in imamo ?e par besed ki so popolnoma ustrezne.

prav tako uporabljamo narobe "tranzicijska levica" in podobne bedarije...

levi desni gor ali dol, jan?a (sam brez stranke) dela ?kodo slovenskemu jeziku s takimi blodnjami.

dokler topori?i? ne odobri besede tajkun (da bomo valda spet izpadli najve?ji tepci ker bomo imeli druga?en pomen kot cel svet zaradi enega neumnega politika) do takrat je ne priznavam, pa vse "horuk" razlage so za moje pojme odve?.

to je tajkun, in ni? drugega.

tycoon |tīˈkoōn|

noun

1 a wealthy, powerful person in business or industry : a newspaper tycoon.

2 a title applied by foreigners to the shogun of Japan in power between 1857 and 1868.

?e se slu?ajno kak?en sfi?i je pa pa? koruptiran magnat/mogotec, whatever. Imamo pridevnike v sloveniji in jih lahko uporabljamo.

Druga?e se pa strinjam z zadnjim stavkom, za to da si tajkun mor? it v nos ?e janezu jan?i. to je glavni pogoj da postane? tajkun, glede na to da je on avtor te retardirane tujke in verjetno samo on ve kaj je s tem mislil...

Napisano

Tole je preve? stenstano, da bi blo v redu - preve? let je minilo in preve? kuharjev ga je probalo skup spacat tako, da velja: "Too many cooks spoil the broth" :(

33112_1.png

Napisano

itak. sam to se ne pomeni da ga ne bom nalozu. :blush:

ko je bla ta stvar napovedana sem bil star 9 (devet) let. :hohoho:

se PC gamer mam originalen mislim da ko je bla lih prvo leto napoved.

Napisano

O madona - a tak mladinc si ?e :harhar:

Ampak vsa ?ast, da pri teh letih ?e tolk pametn razmi?lja? :bravo:

33112_1.png

Napisano

Narod ga serje, naj raje kak?nega sodelavca pri zavo?enju slovenije raje malo po?latajo ?e ?e morjo, koga ?latat.

Napisano

Banke so se zmenile in bojo skup prodajale ve? kot 50% dele?a najbolj?ega soseda. Tolk o vlaganjih v doma?e gospodarstvo ob nujni dokapitalizaciji najve?je banke.

Napisano

Ma nima? kej - to je drhal, ki se skriva za besedami "dru?ina" v bistvu so pa homofobi, ki nimajo tistih jajc, da bi to javno povedali.

Mislim s ?em se ljudje ukvarjajo - raje naj poskrbijo, da se izkorenini nasilje v dru?ini in to bi bilo DALE? najve? kar lahko naredijo za dobrobit otrok. :angry:

33112_1.png

Napisano

In ves v cem je najvecja fora?! Zakon sploh ne predvideva posvojitev istospolnih partnerjev ampak samo da lahko posvojijo istospolni pari katerih en clan ZE IMA BIOLOSKEGA OTROKA od prej?!

Se pravi, sploh ne vedo proti cemu gredo.

komentarje sem pa prijavil na spletno oko in so zaklenjeni. thank god. psihopati.

Napisano

Jures-u ziher ?e seka muzika na u?esa. :hudicek:

Js za?nem ob 14:00 :hudicek::hudicek::hudicek:

Prvi komad bo THUNDERSTUCK,

Drugi MOTORI,

....

....

....

Napisano

Drugi MOTORI,

....

....

....

oh ja... kako predvidljivo :whatever:

33112_1.png

Napisano

Pahor ?e ?para- Subvencija za mlade dru?ine gre z 300 evrov na 120. Na ta na?in bo vlada prihranila za cca 8 miljonov evrov. Un socialni predznak lahk tko koz Jan?a dajo v slovenski,pa nadaljujejo poljubno.

In to so kao levaki; my ass.

Napisano

Drugi MOTORI,

....

....

....

A ni ponavadi na teh motoristi?nih ?urkah otvoritveni komad Steppenwolf - born to be wild?

Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.

Napisano

A ni ponavadi na teh motoristi?nih ?urkah otvoritveni komad Steppenwolf - born to be wild?

To ne ?aga zadost. To je bolj za after. :mi pijemoo:

Napisano

Pahor ?e ?para- Subvencija za mlade dru?ine gre z 300 evrov na 120. Na ta na?in bo vlada prihranila za cca 8 miljonov evrov.

Cena enega referenduma je dobre 4miljone. Mo?nosti var?evanja kolikorho?e?.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

zato bo do konca ze spet se en

In to o temeljnih ?lovekovih pravicah. Ga. zagovornica pedofilov v ?rnih kiklah luda mila si blazno ?eli v naslednejm mandatu greti svojo rit v poslanskih klopeh in je izra?unala, da je v sloveniji dovolj goveda, da ji tak?en na?in promocije koristi. Bruh...

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.