Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Sem šel zdej prezračit pa odpret okna pa smrdi čisto po dimu tu v Vipavi. Bomo pri zaprtih spali.

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

Danes sem pa res težko vozil skozi Vipavsko dolino... Saj lahko zapreš prezračevanje, ampak avto ni nikoli hermetično zaprt. In se je napolnil z dimom. Peče v grlu, solzijo oči... Zraven pa kolona tovornjakov, ker je v Italiji zaprta avtocesta, pa je obvoz skozi Vipavsko dolino... Pri vsem tem občudujem gasilce, ki gasijo ta požar. No, sicer so pa štirje pristali v bolnici, ker so se malo preveč dima nadihali. Jutri je nov dan, upajmo na najboljše. Čeprav se bojim, da bo ta požar pogasilo edino kakšno dvodnevno deževje...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Glede na satelitske slike jim je precej ratalo omejiti požar pri Mirnu, jaz vrjamem, da jim bo z vso pomočjo uspelo.

Popoldan

prej.jpg

Sedaj
potem.jpg

Napisano
pred 5 urami je Slivka napisal:

Danes sem pa res težko vozil skozi Vipavsko dolino... Saj lahko zapreš prezračevanje, ampak avto ni nikoli hermetično zaprt. In se je napolnil z dimom. Peče v grlu, solzijo oči... Zraven pa kolona tovornjakov, ker je v Italiji zaprta avtocesta, pa je obvoz skozi Vipavsko dolino... Pri vsem tem občudujem gasilce, ki gasijo ta požar. No, sicer so pa štirje pristali v bolnici, ker so se malo preveč dima nadihali. Jutri je nov dan, upajmo na najboljše. Čeprav se bojim, da bo ta požar pogasilo edino kakšno dvodnevno deževje...

Se strinjam. Nekaj dežja bi zlo pomagal. 

Napisano

In Burja spet piha, požar se širi žal naprej (sicer naj bi bilo pod kontrolo)

FIRMS.MODAPS.EOSDIS.NASA.GOV

Global fire map and data. NASA | LANCE | Fire Information for Resource Management System provides near real-time active fire data from...

image.png

Napisano

Bom šel še enkrat preverit, ampak mislim, da ni v takem obsegu, kot je na tej sliki, ampak je bistveno manj. Je pa v "bližini" še en gozdni požar nekje med Anhovim in Kanalom...

serviser.gif

Napisano

Torej, ta drugi požar je že pogašen, je pa gorelo med Zapotokom in Zaraščino. Ne vem, kaj so tam ustvarjali, zagorelo je pa zaradi pretrganega daljnovoda...

Zdaj grem pa preverit še "tavelik" požar.

serviser.gif

Napisano

Se pravi ni bil na delu velenjski požigalec - neki trdga... bencin pa take fore... kaj ti bo kolo, če maš torbo...

33112_1.png

Napisano

Mogoče je res majn, nevem kako hitro teli sateliti posodabljajo stanje.

Mah požigalca zažgat, pa ga pogasit, da bo fajn trpel pol pa postopek ponavljat.

Napisano

Nisem sicer preveč natančno pregledal tiste strani, ampak možno je, da prikazuje kumulativo (od začetka požara, od včeraj, od danes).

Napisano

Zaenkrat deluje, kot da se malo umirja. 

To je v smeri proti Mirnu:

IMG_20220721_121446753.jpg

To pa proti Standrežu:

IMG_20220721_121723648.jpg

Ni več prav stebra dima. Najbrž gre za več "manjših" požarov.

• Všeč 1
  • Ljubim 1

serviser.gif

Napisano
pred 1 uro je kacnje napisal:

Nisem sicer preveč natančno pregledal tiste strani, ampak možno je, da prikazuje kumulativo (od začetka požara, od včeraj, od danes).

Kvadratki(pogorišča) izginjajo in se pojavljajo, sam pač nevem al na 1h, 10h, 1d

Napisano

Ce zelis trenutno stanje, izberes "Today" in "Time based" ... potem dobis obarvano glede na cas, ko je bilo odkrito ...

https://firms.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#d:today;l:noaa20-viirs=[tsd],viirs=[tsd],modis_a=[tsd],modis_t=[tsd],topo;@13.6,45.8,14z

image.jpeg

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Ja to vem, sm bil 100% da sm kliknu na today kot zgleda sem pa pustil na 24ur 😆

Napisano

Kolikokrat sem rekel, da bi morali kitajsko robo zažgat, še preden jo zložijo na police, pa so se mi vsi smejali. Zdaj pa v OBIju v Novi Gorici počnejo ravno to: gori skladišče. In za OBI vsi vemo, da ima kitajsko robo. In to tisto, "kitajsko" kitajsko...

serviser.gif

Napisano

Zdaj je že pol Slo zakajene.

Danes bil v NM in do ta se je že videlo oblak dima. Od LJ proti primorski pa zelo...

Napisano

Hja, tako je to, ko Primorci zakurimo žar: pol Slovenije pride k nam, druga pol pa ne more zgrešit, da se tu nekaj dogaja. Ne pa tako kot drugod, ko je žar na enem dvorišču, če je 10 oseb, je že veliko...

In pa, kako, mislite, dozori pravi Kraški pršut? Ja, burja, to že, ampak malo ga je treba tudi zakaditi...

V glavnem, se umirja. Se pa seli... Upam, da ga kmalu ukrotijo, ker se napoveduje burja in potem bo hudič vesel...

serviser.gif

Napisano

nullBurja zna spet štalo narediti. Ampak trenutno je stanje vredu.

image.png

Napisano

Ne zgleda nič kaj lepo trenutno po krasu, burja je naredila svoje, gori že na Trstelju in se pomika naprej

Napisano

Mogoče pa bo tole dovolj dober razlog, da se namesto dela nepotrebnih osemkolesnikov kupi kak transportni helikopeter (Mi38, Nh90 al pa AW101) pa ene dva Canadaira.

33112_1.png

Napisano

Canadair je pri gašenju nekje 20x bolj učinkovit, kot so helikopterji ki jih trenutno imamo. Proti Canadairu so le ti bolj kanglce za rožce zalivat.

Točno 2 glancnova Canadaira bi lahko kupili za 72 miljončkov, kolikor stane Toninovo novo letalo, za katerega nihče ne ve, pardon, samo Tonin ve, čemu bo služil.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Tudi k nam na Štajersko je prineslo nekaj dima. Dobro, da nič ne smrdi kot včeraj v Kopru, ko sva se srečala z @Alex-om in šla na pijačo.... :cheers:

IMG_20220723_073043.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• zdaj boš imel še manjšou porabo, ker so ti računali olje mazda DPF   šlamparija na teh servisi res
    • Se pogovarjata soseda: - »Polno kapo mam, že dvakrat so mi spraznili rezervar za kurilno olje, pa sem pokrov dobro zamaskiral s težkimi cvetličnimi lonci!« - »Jaz sem svoj problem dobro rešil. Kupil sem debel rdeč pokrov, nanj sem z velikimi belimi črkami napisal : KURILNO OLJE.« - »A si nor ? ...pa je pomagalo in te tatovi pustijo na miru?« - »Jaaaaa, samo cev ni povezana z rezervoarjem za kurilno olje .... ampak je priključena na greznico: v šestih mesecih so mi jo že trikrat ZASTONJ izpraznili !!!«
    • Tega bodo pa razumeli Goričani, pa mogoče Wajduci...   Se pogovarjam z eno sodelavko, mi hoče nekaj pokazat na mobitelu, ker pa je mraz, so prsti malo trdi in ji mobitel pade na tla. Pa rečem jaz: - "Mobiteli bi moral met aplikacijo, da se aktivira padalo, ko nam padejo iz rok."   Pa ona pobira mobitel in komentira: - "Potem bi Žeja zgledala kot Lijak..."   (Za boljše razumevanje ne-Goričanov in ne-Wajducev: Žeja je gostilna v Ozeljanu, Lijak je pa vzletišče in pristajališče za jadralne padalce med Kromberkom in Ozeljanom)
    • Znanec se je vrnil iz Kanade, pa ga vprašam:  - "Kako je tam?" - "Oni so 20 let za nami..." - "Kako to misliš?" - "Pa, tam se še vedno dobro živi..."
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.