To se strinjam, elektrike ne bodo toliko podražili, bojim pa se še višje omrežnine in uvedba novega davka na prevožene km kar so nekatere države že uvedle. 100% sem da bodo EV nekje upalili, samo še ne vemo točno kako in kdaj.
Elektrika se ne bo nikoli podražila toliko kot gorivo. Se niti ne sme, sicer proizvodnja/gospodarstvo škripne.
Poleg tega elektriko proizvajamo v Sloveniji, nafte pa ne.
Pa saj sem to že nevemkolikokrat zapisal.
Mogoče vprašanje za vse vas: Kje je tista meja cene bencina/dizla, da boste (vsaj) začeli razmišljati o EV?
Alex ne bluzi, pojdi se raje malo vozit s kolesom na luft pred zimo.
Start stop sistem je treba resitirat s testerjem na licu mesta ali s proceduro v navodilih takoj po menjavi. Drugače mora avto sam skozi parametre pogruntat. Npr če delaš mestno vožnjo po 2km bo trajalo par dni da pogrunta.
Hvala za komentar, še en dokaz da je CX-30 precenjena gajbica (oziroma AC karavan).
Žal si na Mazda forumu v temi CX-30 kjer dokazano nekateri še vedno trdijo, da avto zmore nekaj, kar ni dokazano res.
Ne obupaj, dobrodošel med nami.
Kaj si pa prej vozil?
Kolikor sem pa jaz zasledil je pa za CX-30 določen obični akumulator, ker ne rabi takšne zagonske moči kot prejšnji modeli Mazd, ki so imeli i stop. Poglej v knjigo!
Jaz ga še nisem menjal.... 🤗😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.