Košarka
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Od Mraušk Mčk · Napisano
Če se ne premikaš prav hitro, tudi zavirat ni treba prav dosti. Boss, tvoja obraba ploščic na Mazdi je bila rezultat neulovljivo nizke porabe goriva, ne ročnega menjalnika. -
Za nas mogoče, z njihovo plačo pa živijo carsko. Tako na Norveškem kot na Finskem. Ja, proti njim smo mi precej bogi , če primerjamo povprečno plačo z našimi cenami.
-
V glavnem, po videnem, imata Norveška in Finska precej bolj socialno država kot mi, kot nam hočejo prikazati naši , tako levi kot desni politiki. Finska velja za najbolj srečno državo. Sedaj mi je jasno, zakaj je temu tako. Ceste urejene, javni promet deluje v nulo, vse vozi točno v minuto . Ljudje gredo zvečer ven ,se zabavajo, povsod je dobra glasba ( največkrat kak heavy metal). So svetlobna leta pred nami, kar se tiče medsebojnih odnosov in tolerance. Če se pogovarjate z domačini pogovor nikoli ne nanese na politiko. Večina niti ne ve, katera stranka je na oblasti. Srečali smo Slovenko, ki živi z možem v Helsinkih že pet let. Gor je šla z njim, ker je dobil dobro službo. Po letu dni se je odločila, da bi lahko šla na tečaj Finščine. Tečaj ji je plačala država pa še 800€ € je dobila vsak mesec. Ter plačane vse prispevke. Tečaj je trajal vsak dan 8 ur. Znanje Finščine je sicer pogoj, da sploh dobiš zaposlitev. Po letu dni tečaja je znala že precej dobro Finsko. In je dobila podobno službo, kot jo je imela v Sloveniji. Sedaj ji bodo plačali še ,da naredi neke vrste visoko šolo. Pravi, da jim je gor zelo v redu. Za trisobno stanovanje plačajo 600€ najemnine. V to so všteti vsi stroški razen elektrike. Povprečna plača na Finskem je okoli 2800€ neto. Če delata dva, z lahkoto plačata najemnino. Sicer so nasplošno cene res višje kot pri nas, a imajo neprimerno višji standard. Benzin je pri njih večinoma po 2€.
-
kako, a ni Slovenija najdražja država... nekateri nas skos prepričujejo kako je drugod vse pocen. OK no, hrčkih so izjema.
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.