Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
:whatever: kaj pa akumulator ste ga zmerli,da se ti ni vkup sipal in je totalna tema

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Napisano

:whatever: kaj pa akumulator ste ga zmerli,da se ti ni vkup sipal in je totalna tema

Ja merila sva ga med laufanjem in je imel normalno volta?o samo moral bi zmerit ?e je ?e ok.Samo ni mi jasno da se lahko takoj sprazni ko ga ugasnim ?!

Napisano

Ja merila sva ga med laufanjem in je imel normalno volta?o samo moral bi zmerit ?e je ?e ok.Samo ni mi jasno da se lahko takoj sprazni ko ga ugasnim ?!

Sej akumulator se niti ne napolni. ?e se usuje katera od celic lahko v akumulatorja pride do kratkega stika, kar bi opazil ko bi ga zalaufal na kable in se nebi lepo kon?alo, lahko pa se samo prekine elektrolitska povezava med obema poloma. ?e meri? accu med delovanjem, ne meri? accu-ja sploh, ampak meri? napetost, ki ga izdavi alternator. Najbolje je, da odklopi? eno od klem in izmeri? accu. ?e je nad 12V ?e gre skoz. Od 12 do 10-11 je bol bogo. ?e je pod 10V pa takoj po novega. Sicer pa glede na to, da si rekel, da na kable v?ge s tvojim accu-jem pa ne potemtakem je 100% accu zani? in ga je potrebno zamenjat. ?e si pa celo zmeril pa ti polni z nekje 14-14.5V potem pa samo zamenjaj in nima? ve? kaj skrbet. Do teh "pojavov" z akumulatorji pride ob hladnih spremembah vremena, kot se to dogaja sedaj, tako, da vsem, ki imate starej?e ?e dotrajane akumulatojre priporo?am, da vsaj izmerite "prosto" napetost, ki mora presegat 12V in pa elektrolitsko teko?ino, ki mora pokazato GOOD in ne POOR..

lp, Ale?.

mazda_banner.jpg
Napisano

Majster v vsaki celici akumulatorja je treba pogledat stanje elektrolita, po potrebi doliti destilirano vodo in pa seveda pomeriti "napolnjenost" elektrolita v vsaki celici. ?im je v eni celici ve?ji odstopek lahko kar leti? po novega, ker je o?itno so v tisti celici plo??e v "stiku".

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Najla?je je, da na hitro premontira? akku od drugega avta. Lahko je tudi 40Ah, pa takoj izve? ali je to hin ali kaj drugega.

Upam da ?imprej?no re?itev :bravo:

:)
Napisano

Bom probal zamenjat pa bomo videli ?e jo to to.Kajti kupil sem novega lansko leto in mi je ?udno da bi ?el tako hitro :blink: Ima pa tisto luknjo na vrhu ki naj bi kazala tri stvari zelena da je v redu poem eno pu??ico ki naj bi pomenila da ga je treba nafilat in pa ?e rde?a ki naj bi biu konc. No meni ka?e zeleno kod da je vse v redu.

Napisano

more bit akumulator kriv druzga ni

?e nebi blo heca nebi blo otrok

Napisano

a si kej ugotovil :P

?e nebi blo heca nebi blo otrok

Napisano

Ja je v?gal pol z tvojim akumulatorjem? :)

Ti?a vun!!

Eni pijejo vsak dan,eni bolj poredko,eni pa kuj iz fla?e!!

Napisano
:bravo: Kaj bo pa ju3 zjutraj,bomo pa vidli. :P

Ti?a vun!!

Eni pijejo vsak dan,eni bolj poredko,eni pa kuj iz fla?e!!

Napisano

A je v?gal?? :P Kater akumulator si pa kupil lani?? Zgleda se je sesul, sploh ?e alternator normalno fila in na kable v?ge avto.

Napisano

Bravo Marko :bravo:

to pa je opis vreden blondinke... prej je bil ?rn zdej je pa rde? :hohoho: pa gume so tud ?rne pa okrogle ;)

33112_1.png

Napisano

Bravo Marko :bravo:

to pa je opis vreden blondinke... prej je bil ?rn zdej je pa rde? :hohoho: pa gume so tud ?rne pa okrogle ;)

kaj moram ?e serijske ?tevilke in tip dopisat :P

Prej 70A, sedaj 55A tipov pa ne vem B)

Napisano

kaj moram ?e serijske ?tevilke in tip dopisat :P

Prej 70A, sedaj 55A tipov pa ne vem B)

Izgleda da prej ni v?gal, ker si tankal "cvi?ek", sedaj pa gasolin, vsaj po akumulatorju sode?.

Preobrazba iz "dizla" (70A) v bencinca (55A) pa je tehnolo?ko ?udo, zanimivo za Guinnesaa...

?estitam ;);)

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

Napisano

AKUMULATOR PREPROSTO PROBATE-ODPRETE POKROV AKUMULATORJA-?E LAHKO,NEKDO SE VSEDE V AVTO,EDEN PA GLEDA CELICE,PRVI DA V PRESTAVO,BREZ PRITISJENE SKLOPKE OBREMENI Z ?TARTANJEM -DR?I KLJU? PAR SEKUND DRUGI PA GLEDA ?E KATERA CELICA VREJE-MEHUR?KI POTEM JE FU?***+

:bravo: LP

PA PAZI LAHKO GARAZNESE...

Napisano

AKUMULATOR PREPROSTO PROBATE-ODPRETE POKROV AKUMULATORJA-?E LAHKO,NEKDO SE VSEDE V AVTO,EDEN PA GLEDA CELICE,PRVI DA V PRESTAVO,BREZ PRITISJENE SKLOPKE OBREMENI Z ?TARTANJEM -DR?I KLJU? PAR SEKUND DRUGI PA GLEDA ?E KATERA CELICA VREJE-MEHUR?KI POTEM JE FU?***+

:bravo: LP

PA PAZI LAHKO GARAZNESE...

Halo ! <_<

PS: Caps lock je na desni strani tipkovnice nad tipko shift, lahko pa dr?i? shift pritisnjen ko pi?e?.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

55A aku je trenutno za testiranje in ?e vpra?anje ?e bo ostal

Gre se pa za bencinski V6, da ne bo kake pomote. Zakaj je bil prej 70A ne vem, pri meni je tudi 55A in deluje ?isto vredu, po specifikacijah naj bi bil 60A

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• No ja, dokler ne boš razkazoval družinskih draguljev na kameri si v redu. 😜   Tole ni izmišljeno in dejansko so imeli v kontaktnem centru enega takega ekshibicionista. Kljub ponavljanju policija ni ukrepala, češ sej to ni kršenje javnega reda in miru. Če bi to naredil na tromostovjo bi ga prijeli, tko pa... 
    • Malo sem pričakoval, da bom danes v Italiji imel kakšen pripetljaj ampak to kar sem danes doživel še nisem nikoli v svoji vozniški karieri.   To, da sta tam med italijanskimi vozniki dva pol je znano. Eni se vozijo počasi med 40-50km/h, na drugi strani pa agresivci, ki ti rineji v prtljažni na manj kot meter distance pa točno vidi, da ne moreš iti naprej zarad mećkača nekaj avtov naprej.   Ampak to nekako sprejmeš ne pa to kar sem doživel na cesti med Pontebo in Trbižem. Spet en bolj počasne sorte spredaj ampak ne tolk ekstremno počasen, cca 10-15km/h pod omejitvijo. Prleti za mano en ogromen ameriški pickup in pribremza tik za mojo ritjo. Ok ajde debil.   Ampak tukaj se ni končalo, neuravnovešenec nato upočasni in naredi razliko na ene 100m in ponovno po gasu in spet bremzanje tik za mojim avtom. Tak manever je ponovil 4x in vsakič me je stisnilo kdaj me bo nabil. Sem iskal kako počivališče, da se mu umaknem, ampak v petem poskusu je pa šel mimo mene. Potem pa nikakor ni prišel mimo ostalih zarad preveč prometa. Šele po 10km vožnje je šel na AC proti Avstriji jaz pa proti Sloveniji.   Sem komaj čakal, da pridem v Slo, ker tole danes v Italiji je na meji norosti. Ok, sej pri nas se je našlo nekaj motoristov, ki so vozili kot bi relkel "v smrt", ampak daleč ne tolk dramatično.    Sej bi naredil video, sam kaj ker se bodo našli spet kakšni pajaci na forumu, ki bodo iskali krivdo pri meni. Tko da dvomim, da se bom trudil.
    • Ne maram ker se moram prej počesat.
    • Mimogrede. Subvencije so že vračunane v ceni. Subvencije tako v resnici ne dobi kupec, ampak kitajec.
    • Aja z mailom si se prijavil in ne z dodeljenim uporabniškim imenom. Ja to pa je malo drugače res. Predno je šel Klik dol iz certifikatov in na prijavo OTP se je razglabljalo na nivoju varnosti ali sploh pustiti prijavo z mail naslovom. Precej nasprotnih mnenj je bilo in potem so naredili kompromis, da zaradi lažje uporabe se dovoli mail prijavo ampak samo za omejene zneske. Žal sem pozabil kolk je bil limit, ampak mislim, da ni visok. Če presežeš moraš pa res potrdit prijavo z uporabniškim imenom.   Video klic uporabi naslednjič... tam boš sigurno dobil nekoga v živo.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.