Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kolk km prevozi?, da se avto ogreje na delovno temperaturo, ?e je zunaj temop. pod ni?lo?

hm, recimo da enih 5 do 7 km, da je kazalec na sredini, to pomeni da deluje verjetno, ker je kar hitro? zanimivo je to, da za?ne kasnjeje pihat vro? zrak, tud ?e je kazalec na sredini. Ve?krat, ko naredim le nekaj km in ko vgasnem ne deluje, kar so nekateri dejali da je sli?at ?e potem ko ga vgasne??

Napisano

Hmmm, morebiti ima? celo prav... po kake 2-3 kilometrih bi morala biti temperatura ?e na normal (se pravi na sredini skale).

33112_1.png

• 4 tedne kasneje...
Napisano

kdo ve ali se da webasto na motoju izklopit oz. nastavit da se prej izklopi?

Razlog ? ?zmeden??zmeden?

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Od webasto slovenija sem dobil tole:

"nadgradnja je mo?na, cena nadgradnje z vklopom na uro in monta?o je cca. 460,00 EUR, z vklopom na daljinca in monta?o pa cca. 700,00 eur."

Se je podra?ilo? A kje pride? ceneje skozi? :)

GLEDE priklopa webasto!

V Avstriji na Mazda servisu, pri Mazda Schildberger, stane nadgradnja komplet z uro in vsem 400?!Preverjeno!!!!

Napisano

GLEDE priklopa webasto!

V Avstriji na Mazda servisu, pri Mazda Schildberger, stane nadgradnja komplet z uro in vsem 400?!Preverjeno!!!!

?e malo po-ebay-a? je ?e much cheaper, z daljincem !

Napisano

?e malo po-ebay-a? je ?e much cheaper, z daljincem !

a das kak?en link? Ne vem kaj to?no moram iskat...meta vn samo cele webasto komplete...

Napisano

poraba npr., men porabi za 100-130km nafte na vsak tank...

Nemogo?e, ker porabi pri polni mo?i(ima dve stopnji) 0,5-0,6 l/h.

Razen ?e ima? fure po max 5km, pol pa tud ?e ga ugasne? ne bo kake razlike.

Si preveril ?e ti dela termostat na motorju, tudi zaradi tega lahko ve? pokuri? ker se motor nikakor ne more segreti, zato ti tudi webasto ve? laufa, se pa vseeno dela ?koda na motorju.

Napisano

Nemogo?e, ker porabi pri polni mo?i(ima dve stopnji) 0,5-0,6 l/h.

Razen ?e ima? fure po max 5km, pol pa tud ?e ga ugasne? ne bo kake razlike.

Si preveril ?e ti dela termostat na motorju, tudi zaradi tega lahko ve? pokuri? ker se motor nikakor ne more segreti, zato ti tudi webasto ve? laufa, se pa vseeno dela ?koda na motorju.

Nimam kratkih relacij, 40km do slu?be v eno stran, se nardi da sko?im kam blizu samo tega ni tako veliko. Se pozna glede temparature, ko je nad 5°c se poraba zmanj?a za vsaj 0,5 l/100km ?e ne ve?. ?tevec temp. motorja ka?e normalno delovno temparaturo. Pa dost smrdi po nafti ko webasto dela. Avto star 4 leta 76kkm, kupljen od prvega lastnika, redno servisiran.

Napisano

Halo?????????

Jaz ga kurim 40 minut dnevno vsak dan s telestartom, pa mi BC laze za max 0,5L, 0,5L na 100 x 9 (900km) = 4,5L

Imam kot re?eno PRED grelec, v tvoji mazdi pa je integriran, kar pomeni da segreje motor v max 10min in se izklopi. ?e ve? - Webasto ti zaradi hitrej?ega segretja motorja pozimi kuri MANJ oziroma enako kot poleti v povpre?ju.

Naj te opozorim da dela? dokaj kratke razdalje za Mazdo 5 z DPF filtrom - tu se zna skrivati tvoj problem, pazi ker M5 so imele najve? te?av.

Imel sem CD143 in webasto mi je prej pomagal pozimi kot obratno - poleg tega pa - ali govori? o porabi na BCju ali pe?? Tudi tukaj je imela M5 veliiiiika odstopanja (popravek z novim SW je vsaj malo odpravil problem, potrebno je bilo pa ?e dodatno kalibriranje

Poraba ra?unana pe?. 110 konjska. Kako se pa opravi kalibriranje?

Napisano

Meni je pa podlasica, ali kaj podobnega nagrizla cevko za dovod goriva k webastu in mi gorivo kaplja direktno na izpu?no cev, pa smrdi po nafti ko vrag.

Lahko da je pri tebi enak problem, ker canka takrat, ko webasto dela.

Napisano

upam da si popravil - benz + vro? auspuh = bomba

Diesel + vro? auspuh = dimna zavesa

V torek bo popravljeno, takrat pride na vrsto tudi sprednji le?aj in bo vse naenkrat nareto

Napisano

?e je dovolj vro?ine se tudi diesel v?ge. Olje pa tudi, govorim iz izku?enj :)

Na webastovem auspuhu je zgleda ni.

Druga?e pa trenutno ne rabim dveh avtov, ker mam dopust in ogromno dela doma, tudi smu?anje je odpalo, ker ma sin gripo, pa se vozimo samo z jajco, mazda pa stoji, v torek pa gre na popravilo.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Večina tega komada ne pozna-zaden na albumu...jaz pa sem ga v mladosti preposlušal....ma "teilijaužentkrat"😄.   In spet ga "podoživljam"...BluRay v Atmosu-"adijo pamet"😲👌...kot narejen za ta format.    
    • Sicer pokanje vzmeti ni pogosta hiba Mazd, tko da pač se zgodi in boš moral menjat kar obe.    Kolk je pa aku star? Če je starejši od štirih let je velika verjetnost, da je kriv za iStop lučko in nedelovanje.
    • Tako kot pravi @Bini Octavia je čist preveč plastična, izdelava niti približno ne dosega Superba, ki je čisto v neki drugi ligi.    Sem gledal tudi Octavio, ker bi mi celo bolj ustrezala, ker ni tako velik avto, ampak izdelava... ajojmene pa to bi bil dejansko korak nazaj od Mazde 6 v kvaliteti. Ja celo od 7 let stare Mazde.    Med Octavio in Superbom pri pribiližno enakih specifikacijah je cca 8k€ razlike v končni ceni, proizvodnji stroški in količina materiala in tehnike pa nikakor ne prinesejo te razlike. Se pravi sta avta skoraj enako draga za izdelavo, če bi uporabili enako dobre materiale. Edina rešitev je torej bila, da so za Octavio pač izbrali cenejše materiale, da so lahko naredi ta cenovno razliko in umestili oba modela vsakega v svojo kategorijo.    
    • To je že višji razred od M.6tke..... Octavio pa si notri dobro oglej, plastik fantastik!Česar se dotakneš(cca 80%) je vse trdo razen sedeži..... 
    • Ja če je pol leta utripal, lahko pa še naprej. Nasvet forumskih šerifov: Ne kompliciraj, to sam vozi dalje. 🤠
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.