Skoči na vsebino

Veriga pri mazdi 6

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Moja Mazda6 2,2 CD letnik 2011 bo ?ez en mesec stara 5 let in potem izven garancije. Vseskozi redno servisirana. Imam 130.000 km.

Kaj, ?e se mi npr. ?ez 2 meseca pri?ge lu?ka za menjat verigo ?

Ali se lahko samo pod nosom obri?em, ali lahko pri?akujem kak?no podporo - kulanca,....itd. Kaj menite ?

Napisano

Kolikor vem, je kulanca. ?e si servisiral na uradnem vseskozi :) Sicer pa preveri ?e danes, koliko ima? raztegnjeno verigo. Hint: ELM327

Napisano

Ej, SpEkTr ?

A ma? to zadevo ? Bi mi preveru ?

S kje si ?

Gorenjska, Kranj

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

in kako ti elm to poka?e????

Vidi? kako odstopanje ma veriga v stopinjah, sej ti to ve?
Napisano

Je je, mam original izpisek iz servisa, kjer je identi?en PID naveden.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Napisano

Potem pridem ?e jaz na pregled:)

Komot, pa ?e psa pripelji za sabo, da se bosta malo "pozabavala" z na?o, zdaj, ko je uraden oplojevalec :D

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Ali je poleg utripajo?e DPF lu?ke ?e kak?en znak, da bo kmalu ?as za menjavo verige? Ker pri moji M6 (letnik 2011, oktober) se mi ob?asno zdi, da se sli?i nekak?no ro?ljanje, zlasti pri hladnem motorju, omenjena lu?ka pa NE utripa. Ni glasno, se pa sli?i oz. jaz sli?im. :rolleyes: Prevo?enih imam trenutno 115k km, rad bi pa zadevo porihtal ?e v garanciji, ki se izte?e ?ez cca. pol leta...

12360_1.png
  • 1 leto kasneje...
Napisano

Ne skrbi nebos imel problemov :)

Najprej moram sploh nabaviti verigo, da imam lahko potem probleme. :D Naj bi bila neka "rjava ?katla z zelenim napisom" dobra, ampak jasno nimam pojma kaj naj bi to bilo. Mi lahko kdo prosim priporo?i kako firmo oz ?e imate celo direkt link, da pri nas naro?im? 

Hvala!

Napisano

Haha... Pa jasno je potreba, saj ne nabavljam, da bom okol vratu nosil. :D

Treba menjat in je Pelko rekel naj nabavim veriga komplet (ker bi bilo lahko kje prej kot iz anglije). Ampak kjerkoli gledam pri nas in po nem?kih straneh so samo ketne in ne celega kompleta.

Kak?na ideja?

Napisano

Ja potem pa tako napisi. Si pa prvi za katerega sem slisal oz. prebral da mu je sla veriga pri prvi generaciji sestke bencinar.

Napisano

katoloske cifre imas tuki : http://mazdaepc.com/parts/MAZDA%206/AEGA09/C1/1200AA/2G84052/

Sama veriga LF0112201 te pride okol 130e za 2.0 147hp. https://www.autodoc.si/dayco/8108630

Kaj vse od garniture pa se potrebujes pa nevem. Najbolje da samo kataloske skopiras in jih nalimas v iskalnik na ebayu, autodoc, google....Napenjalec imas isto

recimo https://www.autodoc.si/topran/9496496.

Na ebayu imas regulator gredi al kaj je to https://www.ebay.com/itm/Mazda-2-0-2-3-2-5-3-5-6-MX-5-CX-7-TRIBUTE-VVT-ACTUATOR-GEAR-CAMSHAFT-ADJUSTER-LF-/252369764112?epid=1381768936&hash=item3ac268ff10:g:FkAAAOSwNRdX4Tth

Skratka drag sport razmisli, ce ni pametno vzeti od kaksne razbite motor. Je pa jeba ker 2.0 motorjev ni veliko.

Napisano

Jah desno spredaj mi tko precej visoko frekvencno bren?i bolj ko so visoki obrati... Pelko pravi, da je ketna. Zakaj, pitaj boga. :D

Ooo hvala za vse informacije! Se sam res ?e ne znajdem najbolje, ko je treba dele iskat...

Drag sport pa upam, da spet ni toliko.. Mi je ravno teflone zamenjal v ma?ini. :/

Izgleda pa, da napenjalca ni za 2005 GY (wagon 2.0 141 KM) verzijo. Razen, ?e je isto kot za hatchback pa je lapsus v sistemu?

In a tale cenej?a ketna pa ni za riskirat?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Kaj je to naknadno, kot dodatna oprema ali je to mišljeno kot osnovna tovarniška zaščita? In če to res naknadno delajo v Evropi, kot osnovno zaščito (ne neko dodatno) in ne v tovarni , to me potem res čudi in ne morem verjeti, katere so te nekatere evropske države...?
    • Saj bi bilo smešno, če ne bi bilo resnično...     Včasih je bil gor listek, na katerem je pisala velikost in kako se opere. Pa zdaj? Ko da bi gor dali vsaj Sonetni venec, če ne kar celo zbirko Prešernovih poezij...      
    • Počila je vodovodna cev v doktorjevi hiši. Doktor po telefonu pokliče znanca vodovodnega inštalaterja: - " Sedi v avtomobil in pridi takoj! Počila je vodovodna cev in v kleti vse plava." - "Ne morem takoj, veš, da danes praznujemo. Tu so moji otroci in ostala žlahta. Pokliči koga drugega..." - "Lepo! Kadar kdo v tvoji družini zboli, vedno ti mene kličeš in pridem brez besed takoj." - "Prav imaš. Pridem takoj." Mojster pride, odpre vrata kleti. S tretje stopnice vrže v vodo dva aspirina in reče zdravniku: - "Če do ponedeljka ne upade, me pokliči ponovno..."
    • Počasi se bližajo volitve in me jezi, da gre v tej naši državi malo narobe. Zdravniki stavkajo že nekaj let in se še vedno ni nič rešilo. V bistvu imam občutek, da se vlada s tem sploh ne ukvarja. A pri vsem skupaj bi pa jaz bil navdušen - in bi zagotovo vsaj še dvakrat volil Goloba - če bi takrat namesto zdravnikov začel stavkati FURS in bi se ta vlada do take stavke tako obnašala, kot se do zdravniške. Pa bi brez skrbi tankali "cviček", kupovali brez računa (se pravi brez DDV), ... ... ... A ne bi bilo to super?
    • Nimam sreče, nimam sreče...   Vsakič, ko rečem, da bom nehal pit, se odpreta dva nova bifeja...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.