Mazda6 2.3i benz
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Moja starsa mata 700 in 800€ penzije, Normalno zivita, problem je stara bajta marlesa ki je grajena etazno s salonit stenskimi ploscami....elektrika ma trde stare kable z nicenjem....to je treba kasneje samo prodat oz iz nule, vzdrzevanje je brezpredmetno. Delavski razred jugoslavije. Oce se bori z demenco. Ne gre toliko za denar kot to, da si prisoten, oz mas nekoga, ker patronazne pozabi, to je surova rutina...no pa gre tudi za zdravstvo. Nekajkrat je bilo treba iti privat ker ne mores cakati pri nujnih primerih ..
-
Pazite. Ni problem, če hitro flikneš. Problem je, če dolgo živiš. Pri 50ih, 60ih ti še mogoče izgleda, da bo šlo tudi kasneje, samo velika možnost je, da ne bo šlo. Kdo te bo podpiral potem, ko ne boš imel več denarja in boš napol živ? Malo je treba tudi na leta tam od 70ega do 100ega razmišljati in ne vse zagoniti zdaj. Seveda pa ne vsega prišparati, ker to pa spet nima smisla. V glavnem, resni problem v starosti za ljudi te genaracije in naprej bo, če bodo dolgo živeli in bodo brez sredstev. Penzija? Ja, za sekret papir pa bencin, za drugo pa ne bo. Avto je enostavno kupiti, ker je en kup financiranj s strani avto hiš za nove in rabljene avte na voljo, da se ljudi namami v to smer (banke, Leanpay, paylater, itd.). Zato to tudi tako lepo laufa. Redki s(m)o takšni, ki damo za avto iz žepa in ga potem vozimo 10 let. Za kakšno drugo stvar je že bolj problem denar napraskati skupaj.
-
Javljam se, da sem srečno prevozil svojih prvih 1.000 kilometrov s svojim dinozavrčkom. Kaj naj rečem? Super zadevca, ampak to že veste 🙂 Torej v bisvu, je zdaj že 1.300 km na števcu, poraba je točno 7,5 l na 100 kilometrov, raćunalnik sicer kaže 7,2l, ampak nisem še uspel odpret navodil in ne vem točno kaj misli, s tistimi tabelcami. Mi je pa prodajalec rekel, da bo prvih nekaj tankov, poraba višja kot potem, ko se motor ulaufa. Se še držim uvajanja in se trudim, da ne grem preko 3.000 obratov, ampak ne vozim nekaj preveč šparovno sicer. Si rad privoščim kak nizek štart na semaforjih 🙂 Motor deluje kot bi mel precej več konjev kot 140. Sploh pri speljevanju in nizkih hitrostih. Kolega je mesec pred mano vzel Cx-5 s 165 konjskim 2.0 motorjem. No, ni primerjave. Cx-5 je res upokojensko zaspan. Baby dino je bisvteno, ampak res bistveno hitrejši bolj odziven, čeprav ima celih 25 konjičev manj na papirju. Sem pa opazil, kot je omenil že @Alex, je lahko pri višjih hitrostih, posebej na vrhiškem klancu, malce problematična kar se tiče pridobivanja histrosti nad 130 kmh, ker avto pridobiva hitrost precej počasi. Je pa po drugi stani, vožnja na regionalki pravcati užitek. Nad avtom in voznimi lastnostmi sem navdušen, po pravici povedano, je kar malce težko stopit iz njega po zaključku vožnje. Imam pa par vprašanj: 1. Ročni menjalnik je odličen, edino včasih gre mal trše v trejto brzino, a je to zato ker je avto še nov? 2. Mogoče se motim in sem preveč pikolovski, ampak opažam malce glasnejše brnenje ob vžigu. Tega pri testnih avtih, kolikor se spomnem, ni bilo. 3. Avtomatska vrata prtljažnika. Nisem še pogruntal kako naj bi se odpirala. Če sem v avtu in stiskam gumb, se odprejo samo, če je motor ugasnjen, kar zna bit nadležno. Če je kontakt oz. če je motor laufa, se nočejo odpret. Kako je s tem? Sem iskal v nastavitvah, pa ni.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.