Post a recent shot of your car
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Ja meni je to tudi fejst moteče. Odgovarjaš trem različnim pa vse tlači v isti post, čepra vni nobene povezave med odgovori. Anojing v glavnem, ker pol je treba cel kup ene telovadbe, da se to razparcelira v različne odgovore, kar je potem tudi laćje za brat.
-
@Slivka pa dajva takole najprej za malo zanimivosti. Moja mama je Jeseničanka, sam sem se rodil v porodnišnici na Jesenicah. Moj dedek je bil po izobrazbi inženir v Jeseniški železarni/jeklarni, ki jo omenjaš. Ja precejšnji del otroštva in predvsem ogromno vikendov sem tudi sam preživel na Jesenicah, tako da verjetno sva se celo kje videla. Samoupravni socializem je v teoriji prehodna stopnja do pravega komunizma, ki dejansko ni nikjer niti zares zaživel. Niti v Sovjetski zvezi, niti na Kitajskem. Zato je govorit o komunizmu bolj kot ne teorija in nek utopičen sistem, ki ima za cilj odmrtje države, brezrazredno družbo, načelo, da se prispeva kolikor se lahko in dobi glede na potrebe. Zasebna lastnina ne obstaja in vse je prilagojeno zgolj potrebam posameznika. Trgi ne obstajajo, potreba za denarjem tudi ne. Ker je tole težko z besedami razložit je mogoče zanimiva ameriška ZF serija Star Trek. To je prototip kako naj bi recimo bila družba organizirana v slogu komunizma. v izmišljeni seriji dejansko to deluje, ker je večina ljudi že na takem nivoju, da razumejo razliko med hlastanjem in grabljenjem materjalnih dobrin ter na drugi strani občutku lastne zadovoljitve po potrebah in dajati po svojih zmožnostih, kar je recimo pri raziskovanju vesolja v tej seriji tudi dejansko izpolnjevalo te ljudi. Ne materjalne dobrine, ampak znanje, raziskovanje, radovednost... Pa se vrnimo nazaj v Slovenijo in tu je hitri opis, kaj pa je socializem oziroma samoupravni socializem. Načeloma gre takole da v samoupravnem socializmu preko delavskih svetov odločajo o delu v podjetju, o proizvodnji, delitvi dobička a podjetja še vedno tekmujejo na trgu in to je do neke mere podobno tržnemu gospodarstvu in niti malo komunizmu. Lastnina v samoupravnem socializmu je bila DRUŽBENA kar načeloma pomeni, da je bila last vseh ali pa nikogar in so jo upravljali delavci. V komunizmu pa je lastnina SKUPNA in načeloma sploh ni potrebe s strani državeda bi jo upravljala in država naj bi celo zato odmrla. V bivši jugi, ki jo omenjaš se je res država vtikala marsikje in to ni komunistični način upravljanja. In to da je država močna je tipični socializem saj gre za prehodni sistem, ki bi naj šel v brezrazredno družbo. In ja še vedno je veljalo da je bil nagrajen bolj tisti, ki je več prispeval in ne da se je delilo po potrebah, kar zagovarja komunizem. Da ne bom predolg... mogoče še to... zame je najbližji demokratični socializem. Če te zanima napišem zakaj bi mi bilo to najbližje pa po moje bi bil tudi tebi všeč.
-
Še dobro, da ti ne priporočajo Svinec, Živo srebro, Kadmij in Arzen.... bi se dalo pol sklepat, da se te mislijo znebit. 😜
-
Men se zdi pa da je tožilstvo uspelo kar dobro kazen izpogajat glede na okoliščine. Zakaj? Zato ker ni šlo za naklepni umor, ampak uboj kot posledica nesrečnega padca. Se pravi, tale ni šel nad žrtev z namenom, da jo ubije. Ni šlo za preračunljivo dejanje. Ni šlo za umor iz koristoljubja. Nista prej bila v nobenem sporu. Ni bilo uporabljeno orožje, da bi nakazovalo naklep. Za žrtev to ne igra nobene vloge, svojci so načeloma dobili zadoščenje, tale nepridiprav bo imel pa kar dolgo časa za razmišljat kako ga je usral. 6 let in še nekaj je zelo dolgih, ko si na drugi strani rešetke.
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.