Skoči na vsebino

Nakup nove Mazde 6

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

plati??a za 16'' so 215/65/16

Kar se ti?e menjave pretvornika nimam to?nega podatka kdaj bo. Mazda si je zadala plan realizacije zamenjave teh delov do nekje sredine maja.

Pa glede na to, da je avto pri?el 3mesece prej nimam sile da ga ?im prej odpeljem. Naj se porihtajo zadeve kot treba, da potem ne bo spet kak?nih neljubih dogodkov.

Je pa trenutno sparkiran v salonu avtohi?e

Objavljena slika

Se pa menjava vr?i prednostno pri vozilih, ki so ?e registrirana - predana kupcem.

Potem pa sledijo ostala vozila, ki so ?e pri prodajalcih.

Ti pretvorniki se bodo menjavali tudi v Antwerpnu preden jih dostavijo avtohi?am.

Sama zamenjava res traja le 60min, vendar pa potem po?akajo ?e 24h, da premerijo napetosti v samem sistemu in ?e je ok lahko lastnik prevzame avto.

Npr. v Nem?iji potekajo te zamnjave dokaj pospe?eno.

• 3 tedne kasneje...
  • Odgovori 77
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano

Moja je v?eraj zapeljala na cesto. V?eraj sem naredil nekaj ?ez 50km. V?e? mi je lega na cesti. Nekoliko tr?e podvozje in 19" gume se po na?ih ovinkih kar dobro obnesejo. Zmotilo me je edino to, da se predvajanje iz USBja za?ne ob vsakem zagonu avta od za?etka in ne tam, kjer se je prej nehalo. Mogo?e je celo v kak?nih nastavitvah kaj, v?eraj ?e nisem imel ?asa preverjati. ?ez praznike planiram okoli 1200km dolg izlet in bom na?tudiral tudi nastavitve na obeh ra?unalnikih.

I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)

Napisano

Glede USB klju?ka.

Imel je kolega te?ave prav take kot tvoja.

Probaj z malo bol?im USB klju?kom. Zakaj to pravim, ker z mojim je delalo tako kot treba in se je predvajanje za?elo tam kot se je kon?alo. Pri njemu pa vse od za?etka. ko je zamenjal je zadeva delala kot mora ;)

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Napisano

Hvala za info. Sicer sem prav za Mazdo kupil en nov 64GB klju?. Druga?e pa kar nekaj od svoje zbirke nosim na telefonu in mi je tudi funkcija Bluetooth audio v?e?.

I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)

Napisano

Hvala za info. Sicer sem prav za Mazdo kupil en nov 64GB klju?. Druga?e pa kar nekaj od svoje zbirke nosim na telefonu in mi je tudi funkcija Bluetooth audio v?e?.

morda je prevelik probaj z man?o kapaciteto(za vsak slu?aj)

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Napisano

morda je prevelik probaj z man?o kapaciteto(za vsak slu?aj)

Problem je, ker jih potem rabim 10. :D

Napisano

Ne bo pomagalo... Vsak USB klju?ek ti bo ob zagonu avta bralo od za?etka. Tak je Software radija.

Zaenkrat pomaga le kaj takega:

ampak potem zgubi? nastavitve za zaklepanje/odklepanje vrat (Door Locks), nastavitev lu?i (Lighting Control) in nastavitev brisalcev (Wiper Control).

LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.

Napisano

Bom pa? v mapo z nani?jo ?tevilko skopiral najbolj poslu?an album, ali pa ve? uporabljal BT audio, ker je v tem primeru zadeva odvisna od telefona.

Napisano

Ne bo pomagalo... Vsak USB klju?ek ti bo ob zagonu avta bralo od za?etka. Tak je Software radija.

Stroker ima prav in dokler ne bo kake posodobitve softwera se bodo predvajale skladbe vedno od za?etka.
Napisano

Kera ?alabajzarija, kako si lahko sploh kaj tako neumenga privo??ijo, povratek v kameno dobo ?

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Kera ?alabajzarija, kako si lahko sploh kaj tako neumenga privo??ijo, povratek v kameno dobo ?

Pa morajo vedno nekaj novega nenavadnega u?pi?iti,ne.
Napisano

Zaradi tega je ne bom ravno menjal .... :D

Napisano

Zaradi tega je ne bom ravno menjal .... :D

Ma neeee, to jaz samo tako,malo na hec. Druga?e pa ?udovit avto in lepa barva. Ampak 19"ke,uhhh tuuu ma?(vsaj zame)!
Napisano

Ma neeee, to jaz samo tako,malo na hec. Druga?e pa ?udovit avto in lepa barva. Ampak 19"ke,uhhh tuuu ma?(vsaj zame)!

Komplet letnih pride trenutno okoli jurja. Se pa fino vozijo. Razliko bom videl pozimi, ko bom namontiral 16 colske.

Napisano

Komplet letnih pride trenutno okoli jurja. Se pa fino vozijo. Razliko bom videl pozimi, ko bom namontiral 16 colske.

Razlika je ogromna... ?e bo? imel ?as in voljo stehtaj eno kolo z 19" in tistega s 16" pa me zanima kolk je razlike.

Pri meni je 18" cca 24kg in 16" cca 19kg in ?e to pomno?i? s ?tiri pride za kr lep vztrajnik te?e in se tudi ob?uti pri pospe?ku.

33112_1.png

Napisano

Razlika je ogromna... ?e bo? imel ?as in voljo stehtaj eno kolo z 19" in tistega s 16" pa me zanima kolk je razlike.

Pri meni je 18" cca 24kg in 16" cca 19kg in ?e to pomno?i? s ?tiri pride za kr lep vztrajnik te?e in se tudi ob?uti pri pospe?ku.

original Mazda plati??E GHP9-V3-810 17'' brez gume tehta 12kg

Napisano

Moja je v?eraj zapeljala na cesto. V?eraj sem naredil nekaj ?ez 50km. V?e? mi je lega na cesti. Nekoliko tr?e podvozje in 19" gume se po na?ih ovinkih kar dobro obnesejo.

V?eraj sem tudi sam 1x zapeljal 6ko po SLO cestah. Sicer ni bilo neke velke kilometra?e, ampak za prvi vtis je bilo dovolj.

Ker sem po 7mih letih pre?altal iz Audij A4 2002 1,9TDI 131KM, ki je imel serijsko zni?ano podvozje za 20mm in s pnevmatikami 17'' je pri 6ki podvozje mehkej?e. O sami legi na cesti ob malce bolj agresivnej?i vo?nji za enkrat ?e nimam podatka, saj se ?e moram navadit na avto. Pa? prvi? si lastim avto z avtomatskim menjalnikom pa tudi dimenzijsko je malce ve?ji od prej?njega in so ob?utki ?e malce me?ani.

Polo?aja za volanom ob vi?ji postavitvi armaturke v 6ki je tudi ena od stavir na katero se bo ?e treba navadit, a s kilometri bo postalo tudi to delovono okolje vedno bolj doma?e :).

Sama primerjava o porabi med dizlom z ro?nim menjalnikom in sedaj bencinarjem 2.5 ter avtomatikom nima neke realne osnove, ampak po videnem v?eraj sem presene?en.

Pri Audiju je bilo povpre?je na enaki relaciji 5,2l/100km, v?eraj pa sem na isti poti z Mazdo imel samo 8,3l/100km, kar je manj kot sem pri?akoval, vsaj za prve kilometre. Tudi potovalni ra?unalnik ka?e ob polnem tanku, da je s to koli?ino goriva mo?no naredit 850km, kar je dokaj dober podatek.

Sama zvo?na izolacija motorja je ok, saj se ga skoraj ne sli?i (ob izklopljenem radiu). Pri malce bolj te?ji nogi pa se zvok ?e zazna in je dale? od tega, da bi bil hrupen.

Zanimivo je tudi, da imam v homologacijskem karton?ku zapisan hrup v mirovanju 77db/A, kar pa sigurno ni izmerjeno v potni?ki kabini.

Edino kar sem opazil in mislim, da je bilo ?e napisano na forumu je zvo?na izolacija kolotekov in spodnjega dela avtomobila, kjer se dejansko sli?i "pokanje" kamen?kov, ki je za razliko od motornega hrupa bolj sli?no.

Tako da je tu ?e nekaj rezerve za izbolj?avo pri Mazdi.

Druga?e je pa avto ?zmeden?:bravo: vsaj zame in ne kot lastnika, saj sem pred nakupom dokaj hitro odlo?il za 6ko, kljub temu, da sem imel v planu/izboru ?isto druga dva avtomobila.

Za enkrat bi bilo to vse in se opravi?ujem za malce dalj?i tekst :blush:

Lp

Niko

Zoom - Zoom

:prstgor:

Edit:

ajde fantje ksne slikce da vidmo tele nove 6ke ;)

Slikice so ?e iz salona kjer je bil sparkiran ob ?akanju na zamenjavo adapterja

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Bom pa v kratkem naredil posnetke v naravi in kaj ve? napisal v temi predstavitev ?lanov in njihovih konji?kov.

Edit 2:

Po prvi dalj?i relacijski kombinirani vo?nji 2x60km je povpre?je porabe padlo na samo 6,5l/100km in to je le 1,3l/100km ve? kot pri prej?njem avtu. Tako da je trenutno stanje na ?tevcu prevo?enih kilometrov 147km, povpre?je porabe 6,5l/100km in 809km do praznega rezervoarja za gorivo.

Napisano

A je ?e kdo vozil model Revolution z radarskim tempomatom?

Da... odlicna zadeva ... ki je tudi eden izmed razlogov, da sem se raje odlocil za novo sestico... prej je bila v igri CX-5 ... Poleti bo zamenjala sedanjo sestico ...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

A je ?e kdo vozil model Revolution z radarskim tempomatom?

Pred nekaj dnevi sem jo pripeljal do Splita. Radarski tempomat je bil odli?ilen, da sem vzel Revolution opremo. Prakti?na zadeva, na?tima? na 140 in nato samo ?e volan obra?a?.

Napisano

To more biti tudi fajn, jaz bi tudi to mel :-) Ampak mi ni jasno, zakaj je to samo z avt. menjlanikom. Teoreti?no bi lahko dal v ?esto na AC potem pa ti ravno tako lahko uravnava hitrost?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Ne vem fantje...tako mi je on rekel...sem že omenil,da je na bojni nogi z resnico. Je pa res,da v garaži nima več polnilnika od VWja ampak eno drugo...ne vem,kaj je gor pisalo🤔,ker me sploh ne zanima. Je pa baje enako z kontrolo vstopnih faz,da vleče le toliko,da ne meče glavnih pancerk ven.
    • Smo čisto frišno Tanzanijsko Arabiko degustiral.....🤗👌  VID_20260125_153644.mp4
    • Malo drugačen.... 🥴
    • Preveč pral jaz podvozja ne bi. Prejšnji lastnik je izgleda pri moji to nonstop delal, ker je bil bolan na čist avto. Ampak pri podvozju ne vem če ni več škode s tem. More biti malo mastno, da ima en zaščitni sloj gor. Tisto je bilo pa od vsega pranja in čiščenja čisto suho - kot poper. Nimam pa avta v garaži, je zunaj in dež dela svoje. Pa tudi prej ni bil garažiran. Če imaš pa avto v topli garaži, potem je pa redno pranje podvozja skoraj nujno.   Je pa znan efekt, da nasoljen avto v topli garaži ekstremno hitreje korodira. Mešanica soli in snega se ti stopi in steče v vse luknje in tam stoji. Pa reakcija hitreje poteka, če si na 20°C namesto pri nuli ali pa minusu zunaj.
    • Fkrali danes medaljo; skakalcem oz. letalcem
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.