Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Baje je tud hitrost prekoraču pa prehiteval po odstavnem pasu.

33112_1.png

Napisano

Ne, @Boss, tip ni bil z DeLoreanom, pa da bi vozil po odstavnem pasu, ki bo tam enkrat mogoče res zgrajen. Ampak za zdaj slovenska obala ni dovolj široka, da bi lahko zgradili še dva odstavna pasova...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Malo se skisa vreme in že horde turistov pičijo domov. Mi pa še po opravkih ne moremo, ker vse stoji! 😡

image.png

• Začuden 1
  • Jezen 2
Napisano

Še ena prigoda iz autobahna. V daljavi vidimo en bel dim, kot da bi nekaj gorelo. Se pripeljemo mimo, se kadi ful sivobel dim iz VW transporterja in tip še vedno počasi vozi. Očitno, da je mašina kaput. Še dobro, da je bilo na nasprotni strani, ker je ustvaril celo dimno zaveso.

Napisano
Pravkar je etcho napisal:

Še ena prigoda iz autobahna. V daljavi vidimo en bel dim, kot da bi nekaj gorelo. Se pripeljemo mimo, se kadi ful sivobel dim iz VW transporterja in tip še vedno počasi vozi. Očitno, da je mašina kaput. Še dobro, da je bilo na nasprotni strani, ker je ustvaril celo dimno zaveso.

Ljudsko vozilo v plamenih. Očitno ne gorijo samo električarji. 

Napisano
pred 1 minuto je Tilen5 napisal:

Bel dim = pukla turbina

Res je. Belay zavesa =turbina kaput. Smrad po olju, če voziš za njim. 

Napisano

Lahko je pa samo novega papeže izvolil... ne bit tako črnogledi.

• Všeč 1
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 29 minutami je jures napisal:

Nazaj k vprašanju, kdo bi bil kriv? Praviloma se ne sme prehitevati preko območja prikolopv stranskih cest, a znaka ni imela, imela je prekinjeno črto...torej?

Jures, to sem jaz isto stvar spraševal točno 12 let nazaj v eni izmed teh tem s prometom, samo, da je bilo v Mengšu. :D 

Pa se še spomnem, da si mi podal odgovor :D 

Popravljeno od g.Wankel

Napisano
pred 14 minutami je g.Wankel napisal:

Evo: 

Zgodilo se je pa točno tukaj: https://maps.app.goo.gl/Po1B2i2HMYaPtd6r5

Tukaj ti ne bi bil kriv, ker ima oni polno črto … in nima kaj prehitevat… Kako bi se pa določil policist ali sodnik, pa je drugo vprašanje ;) 

image.jpeg

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
Pred eno uro je jures napisal:

Vse se je odvilo brez nesreče in katastrofe, a bilo ni daleč. Zanim pa me - kdo bi bil kriv? 

Kranj, cesta proti Jezerskemu, takoj za rondojem Primskovo,

image.png

Jaz se po zeleni vključujem desno na glavno, kombi vozi po svojem pasu proti Jezerskem po rumenem, ženska pa gre prehitevat kombi po rdeči. Njena hitrost ene 90, moja ene 30. Bila sva iz oči v oči, desna stran avta je šla v koruzo, drugače ni šlo, k sreči Rav4, da ni nasedel. 

image.png

Zdaj pa moje vprašanje....

Črta je prekinjena

Znaka ona nima v svoji smeri da se bliža križišče oz priklop stranskih poti

jaz nimam STOP znaka (niti nimas prednosti)

Ceste niso zgolj poljske, obe stranski gredo v naselje, desna celo v koruzni labirint

njen pogled

image.png

Moj pogled je bil seveda usmerjen večinoma levo, desno pa gosta koruza....

Nazaj k vprašanju, kdo bi bil kriv? Praviloma se ne sme prehitevati preko območja prikolopv stranskih cest, a znaka ni imela, imela je prekinjeno črto...torej?

null

Sodelavec je imel isti primer, ko je prehiteval in mu je zapeljal en na cesto kot ti. Oznake iste, samo, da je bila omejitev 60.Kriv je bil tisti, ki je zapeljal iz stranske ceste desno, žal bi bil ti kriv, če so predpisi še enaki za vse.... :nevem:

Napisano
pred 12 urami je jures napisal:

Jaz bi rekel, da se more ona prepričat, da je priklop prazen, ko prehiteva.

Torej ona. 🙂

Napisano
pred 13 minutami je Shrek napisal:

Kako naj ona ve, če je tam priklop...? 

Mogoce tako, da gleda vnaprej in vidi tam avto, ki se približuje cesti? Torej je potrebno samo vklopiti glavo in malo razmisljatiter znati predvidevati in ne vozit kar na pamet... sploh pri manevru prehitevanja ... Res pa je, da bi tam lahko bila tabla, da gre za odcep ali pa polna črta ... 

image.png

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)

Če je ob cesti koruza, se še tovornjaka ne vidi, ne pa avto.

Krivo bi bilo cestno podjetje zaradi nepopolne cestne signalizacije. Ampak vsi vemo, da cestno podjetje ni nikoli krivo. Torej bi bil kriv tisti, ki bi imel slabšega odvetnika...

Popravljeno od Slivka

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.