Skoči na vsebino

Motoristi vs. avtomobilisti

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jaz pa nimam ni? proti (normalnim) motoristom, me pa ?edalje bolj sicer motijo kolesarji "profesionalci", ker danes me je nek lokalni Armstrong precej konkretno izsilil in ?el v rde?o lu?, o?itno zato, da si ne zjebe "tempa", K.R.E.T.E.N.  :cheers:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

boss, ne da se mi... ne vidim smisla v nadaljevanju te debate, ker si pristranski, ne mores priznati da ti je tezko popustit drugim... ko ti pase zagovarjas zakone, ko ne pa pac dopuscas prekoracitve v okviru nekih meja "normale", ki ni definirana.. nic nisi drugacen od nas vseh, tudi od tistih ki jih vcasih obsojas...

Se pa strinjam s tabo da vsak sam odgovarja za svoja dejanja in za tem stojim, ceprav trdim da se pogosto v nesrecah ne odkrije pravi vzrok... ampak se kot vzrok definira tisto kar je najlazje...

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

Fantje in dekleta, probajte se normalno popravilih vozit z motorjem 2-3 ure, pa boste do?vel nekaj kar ne boste pozabili nikoli.

Kaj vam delajo duvatorji v avtih, ki se na vse pretege trudijo da jih ne prehiti?, ?eprav on rabi 3 dni od 50 do 90 na uro, na motorju je to na ?alost 1-2 sekundi, pa niti omejitve ne prekoa?i?, ampak ne gelede na to se dolo?eni potentne?i napihujejo in potem pa poka. Pustite motorista na miru, ker si niti ne predstavljate kako je to zahtevno, fizi?no in koliko je potrebno gledat okrog sebe naprej nazaj, bolj kot v avtu.

Recimo meni kot ne divjaku z mopedom, mi je recimo najbolj ?lo in mi ?e vedno gre, ko se peljem cca 95 km/h po regionalki, se mi ne mudi, u?ivam, pol pa se mi naguzi en z avtom in mi rine v zadnjo gumo, pa se postavim popolnoma desno, ne on rine vame, pa dam desni smernik, njemu ?e vedno ni jasno da ga spu??am naprej in ?e vedno rine in vozi 2-3 metre za mano.

Kaj ?e se vame zaleti kak pti?, pog ne daj golob, za trenutek zgubim ravnote?je, padem, kaj se zgodi, tisti za mano ME POKON?A in vzrok je hitrost in kriv motorist, ja valda.

V takih primerih sem se ustavil na kaki avtobusni, al pa malenkost pospe?il in prehitel avto pred mano, ki je potem znal dr?at varnostno razdaljo.

Ok priznam, z lahkoto se kosam z motoristi, v?asih se apka 500 metrov za njimi, ?e vidim da ho?e mimo se takoj umaknem desno, ker vem da ?e se odlo?i BO ?el mimo, pa ?e se je ?e odlo?il mu omogo?im da to stori ?imbolj varno in ?imhitreje, , zakaj dolo?eni osebki v avtih tega ne morejo, in potem vozijo ne samo do ?rte ampak ?e 10-20 cm ?ez ?

Bom kon?alsem ?e predolg-boss style. :jezicek:

Jaz pa nimam ni? proti (normalnim) motoristom, me pa ?edalje bolj sicer motijo kolesarji "profesionalci", ker danes me je nek lokalni Armstrong precej konkretno izsilil in ?el v rde?o lu?, o?itno zato, da si ne zjebe "tempa", K.R.E.T.E.N. :cheers:

Takih je v okolici ?k.Loke kukr ho?e?, za njih semaforji NE VELJAJO IN NE OBSTAJAJO, ga pa kdo z avtom malo zadane, ker je speljal v zeleno, pa je vsega kriv avtomobilist, ker je kolesar ?ibkej?i.

Da ne govorim oa v o?nji v ?tric 2 ali celo 3je, pol pa sem bil pri?a je en samo malo pohupal, so kolektivno pokazali dvignjen sredinec, po naslednje kratkem pisku pa je bil dele?en BIDONA v sprednji del avta, se nisem ustavil samo ko je mojster prehitel trojico in jo kolektivno stisnil in ustavil s pomo?jo ograje ob cesti, ampak vem da je blo pestro(ker je bil to en moj znanec, cca 140 kil mi?ic cca 205 cm vi?ine) .

Baje jih je imel tam do prihoda policije, pol pa so VSI dobil kazen, vklju?no z njim, samo vseeno nikoli ve? se niso vozili v ?tric.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

s tem si vse povedal, ti zna? vse, vse ima?, povsod si bil pa ?e labija fajn preka?a? po kmjih

Lahko si re?em, da je veliko varnih km za mano, brez kazni, brez kazenskih to?k, brez prometnih nesre? po moji krivdi, vedno pri?el od to?ke A do to?ke B... Ponosen sem na svojo prevo?eno preteklost, lahko se mi pa kaj jutri naredi...?eprav upam, da se mi ne bo. Ne tekmujem z LABIJEM, on ima svoj poklic, jaz pa svojega...ja, po 2000 km je v 20 urah padlo, pa se jih nabere...

Veliko varnih kilometrov vam ?elim, Jures, na motorju in v avtu...pa brez zamere. Ni? ni vam osebno letelo...

Napisano

tle se lah ?is podpi?em pod Ajvarja...

pa ?e kar sm prej prebral od nekoga mal vi?je (nism pa mel vole vseh romanov brat).... kdor ho?e kj povedat..kritizirat.. ma karkol.. nj prvo proba obe strani in potlej govori..

sam sem ?e oboje probal.. motor ?e davno pred avtom.. in sm ?e vedno ljubitel motorjev..:)

''le ?evlje sodi naj kopitar'' :)

A je to vse kar znate? :) Lepo je u?ivati v va?i otro?ki nesposobnosti:) Bravo

Napisano

Boss tovornjaki so pa ve?inoma isto pezdeti in ti grejo na en organ ane? Vidi?, to?no zato ker nisi izkusil vseh na?inov transporta in prednosti in slabosti vsakega. Simpl k pimpl.

Napisano

Ok, sem vas razumel.... krivda je v meni. :danzoman:

Kon?no pokapiral  :hudicek: .

Lej boss, brez zamere, tako kot 1 ali 5 lastovk ne prinese pomladi, tako je tud ?e 5 motoristov od 100 al pa 1000, prbija ?ez ves zdrav razm , niso vsi pol norci, kot potem to izpade.

NI pa PRAV, da se ?tulijo POVSOD, tud tam in tja kjer NI PLACA. Jaz sem zmeraj po?akal lepo v koloni, kot ?e bi bil z avtom, ?e ni blo placa da bi ?el naprej,  in bil pri?a da so se v takih primerih eni INVALIDI na motorjih naprej basal, in delal ?toflc, da noben nikamor ni mogu in ZATO smo vsi mopedisti pol "najebal in izpadl" kot divjaki ki se guzijo vedno i povsod.

En zjutranji primer, gre smrkla proti prehodu za pe?ce(kar je ?e ?ude?), tapka po telefonu (klasika slu?alke v u?esih, mo?gani na pa?i)brez da bi mignila z o?esom, lepo zakora?i na prehod nikome ni?ta ne pogleda levo in ne pogleda desno, samo mrtvohladna gre ?ez, oziroma mislila je da bo ?la ?ez, nasproti mene en tovornjakar, s prikolco mogo?e 20 na uro pa na hupo, je smrklci telefon kr iz rok padu, ga je pobrala in ?la NAZAJ, tovornjakar pa ji je par vzgojnih pokazal ?ez ?ipo, seveda se ga ni upala niti pogledat.

Tovornnajakar ustavil z lahkoto, samo trobil je pomoje iz principa, da se tako ne hodi ?ez cesto, brez da se pogleda.

Kdo je ravnal pravilno ?

Napisano

Tkole bom reku, ?isto na kratko - kdor ni motorist in ni sam izkusil prometa v vlogi motorista, ne more podajat ocen, kako izgleda promet iz perspektive motorista.

Vse tisto jest jih nikoli ne izsiljujem, vedno se jim umikam, itd. pomeni za motorista zelo malo - je ?isto dovolj, ?e ti en avto na sto izsili prednost, in takih je dnevno kar nekaj.

Juresov predlog je ?e najbolj?i, da vzame "teoretika" za sopotnika za en dan, bo hitro videl razliko med teorijo in prakso.

Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.

Napisano

Kon?no pokapiral  :hudicek: .

Lej boss, brez zamere, tako kot 1 ali 5 lastovk ne prinese pomladi, tako je tud ?e 5 motoristov od 100 al pa 1000, prbija ?ez ves zdrav razm , niso vsi pol norci, kot potem to izpade.

NI pa PRAV, da se ?tulijo POVSOD, tud tam in tja kjer NI PLACA. Jaz sem zmeraj po?akal lepo v koloni, kot ?e bi bil z avtom, ?e ni blo placa da bi ?el naprej,  in bil pri?a da so se v takih primerih eni INVALIDI na motorjih naprej basal, in delal ?toflc, da noben nikamor ni mogu in ZATO smo vsi mopedisti pol "najebal in izpadl" kot divjaki ki se guzijo vedno i povsod.

Hehe... pa? enim nam pozn pride. Kaj ?mo :hudicek:

Ne vem pa zakaj ste nekateri dobli ob?utek, kot da sem naperjen proti vsem motoristom. Izpostavil sem le tiste, ki delajo ka?in in to si lepo opisal v svojem postu. Za?elo se je pa le z mojo pripombo na film?ek, kjer sem sarkasti?no pripomnil, kako ob vsaki nesre?i izjavijo da je bil izsiljen in sem samo naprej nadaljeval, da za precej?en dele? "izsiljenih" so si tisti sami krivi saj tudi sami niso vozili po predpisih (beri: bistveno prehitro) ali pa so kot teleta drveli ?eprav so recimo videli, da se nekdo vklju?uje in bi zdrav razum moral odviti ro?ko od gasa in biti pripravljen, ?e bo kdo naredil neumnost.

Druga?e se pa popolnoma strinjam s tvojim postom in napisal si to?no tisto kar je v prometu mote?e in to?no tisto kar sem sam posku?al razlo?iti dokler nisem fasal iz vseh topov, da sovra?im vse motoriste, kamionarje, pe?ce, kolesarje, ?upnika in nune ter Janeza Jan?o.... no ok tega zadnjega res :blush:

Druga?e pa ne gre za sovra?tvo do dolo?enih tipov uporabnikov cest ampak gre le za nestrinjanje z dolo?enimi dejanji, ki pa se dostikrat lahko kar precej pove?ejo s posameznimi predstavniki dolo?enega tipa cestnih udele?encev. Upam, da se to kon?no razume in da ne bo spet kak?nih u?aljenih postov polnih nekega neosnovanih insinuacij.. jebemu spet mi JJ nagaja. :angry2::jezicek:

33112_1.png

Napisano

Tkole bom reku, ?isto na kratko - kdor ni motorist in ni sam izkusil prometa v vlogi motorista, ne more podajat ocen, kako izgleda promet iz perspektive motorista.

Vse tisto jest jih nikoli ne izsiljujem, vedno se jim umikam, itd. pomeni za motorista zelo malo - je ?isto dovolj, ?e ti en avto na sto izsili prednost, in takih je dnevno kar nekaj.

Juresov predlog je ?e najbolj?i, da vzame "teoretika" za sopotnika za en dan, bo hitro videl razliko med teorijo in prakso.

And the show must go on. :punk:

Jures ima kamerco pa naj jo zapre?e na motor in ?e je res tako hudo kot pi?e, da mu vsi stre?ejo po ?ivljenju, bom vzel nazaj vsako besedo, ki sem jo izrekel.

33112_1.png

• 1 leto kasneje...
Napisano

Da ne odpiram nove teme, prilepim svoje vpra?anje sem.

Torej, danes se je zgodilo, da smo ?li iz Lokovca na pot z dvema Mazdama serije B (moja BTjka in pa ena B-2500, obe modre barve in z modro prikolico). V vsaki pa po dva "?lana posadke". In ravno mene je doletelo, da se je z menoj peljal "va?ki vseved". No, in se vozimo takole po avtocesti med 100 in 110 km/h in dohitimo tovornjak, ki je zaradi vzpona izgubljal hitrost. Drugi voznik je bil pred menoj in za?el prehitevati. Ko sem dohitel tovornjak ?e jaz, sem po?akal ?e enega motorista, ki se je bli?al po prehitevalnem in nato ?el na prehitevalni pas ?e jaz. In vidim, da je motorist moral zavirati za tisto B-2500. In ko je drugi voznik pri?el toliko pred tovornjak, da se je malo odprla pot, je motorist "pohodil gas", zavil na desno pred tovornjak in po desni prehitel B-2500, ker je drugi voznik toliko ?asa ?e vozil po prehitevalnem, da je "nabral" nekaj varnostne razdalje med njim in tovornjakom, ko se je vrnil nazaj na vozni pas. Pa me "va?ki vseved" pogleda in za?ne:

- "Ve?, da je Mercedes izdelal tovornjak, ki je sposoben samostojne vo?nje, brez voznika? Kaj misli?, da bi tista avtomatika naredila v taki situaciji?"

?morn. Mo?akar ima prav. A je komu kaj znano, kako avtomatika tolerira napake drugih udele?encev? Bi tudi tako mirno odreagirala kot ta voznik ali bi na vso mo? zaviralo in povzro?ilo nalet? Ali bi enostavno ugasnilo vse skupaj in naj se voznik znajde v trenutku kakor ve in zna? Je komu kaj ve? jasno, kako deluje vsa ta avtomatika in kako je sprogramirana? Tudi za nepredvidene primere, ki jih je na cesti kar precej?

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

?e je motorist tik pred tovornjakom spremenil pas iz prehitevalnega na vozni pas, bi se tovornjaku, ob vklju?enem aktivnem tempomatu, samodejno vklju?ile zavore in bi avto sam za?el zavirat...in ob?utek v tovornjaku bi bil bo?anski, saj bi voznika prilepilo na vetrobransko steklo...

https://www.youtube.com/watch?v=jSQSueFrxzI

Napisano

V bistvu zdaj mi je kapnilo. Glede na to, da tako radi vozijo drug drugemu v zavetrju.. Bi verjetno vsi tovornjakarji to kar izklapljali, ?e se le da. Druga?e bi pa? bolj te?ko vozili v razmaku parih metrov na avtocesti.

Napisano

Lahko si nastavi? dol?ino  za pred seboj voze?im...avto sam pospe?uje in zavira...veri?no tr?enje ni mo?no...je pa problem, ?e ti kdo uleti tik pred tebe... Je pa to zadevo mo?no izklopit... Marsikje pride prav...za enakomirno vo?njo v koloni je super...

Napisano

?e je motorist tik pred tovornjakom spremenil pas iz prehitevalnega na vozni pas, bi se tovornjaku, ob vklju?enem aktivnem tempomatu, samodejno vklju?ile zavore in bi avto sam za?el zavirat...in ob?utek v tovornjaku bi bil bo?anski, saj bi voznika prilepilo na vetrobransko steklo...

https://www.youtube.com/watch?v=jSQSueFrxzI

Vpra?anje... ker ne gleda ovire kot take ampak hitrost ovire in ?e je hitrost ovire vi?ja od kamiona verjetno sistem ne bi reagiral. :ne vem:

33112_1.png

Napisano

In bi izgubil ves zalet, v hrib pa ne bi mogel ve? pospe?iti in bi se po avtocesti vozil s hitrostjo na primer 40 km/h, ter za seboj ustvaril lepo kolonico. In dobil ?e kazen, ker se po avtocesti ne sme? voziti manj kot 60 km/h...

Zakaj je na posnetku ovira vedno na ravnem delu, ?e pa so na tistem poligonu imeli tudi ovinek in ?e tovornjak je posnet pri vo?nji skozi ovinek?

In res me zanima, ?e so imeli na prikolici nalo?enih kak?nih 25 ton tovora, kolikor je obi?ajna nosilnost takih polpriklopnikov?

Lahko si nastavi? dol?ino  za pred seboj voze?im...

Sicer je ?e kar precej ?asa, kar sem delal vozni?ki izpit, ampak se mi zdi, da so takrat razlagali nekaj v tem smislu, da mora biti med ve?jimi (nad 3,5 ton skupne mase) oz. po?asnej?imi vozili vsaj 100 metrov varnostne razdalje zaradi prehitevanja in zaradi sprememb voznih pasov pri odcepu z avtoceste. Kaj to pri avtonomni vo?nji ne dr?i ve? ali sem jaz kaj pome?al?

serviser.gif

Napisano

In bi izgubil ves zalet, v hrib pa ne bi mogel ve? pospe?iti in bi se po avtocesti vozil s hitrostjo na primer 40 km/h, ter za seboj ustvaril lepo kolonico. In dobil ?e kazen, ker se po avtocesti ne sme? voziti manj kot 60 km/h...

Mojter ?asi ko so tovornjaki imeli do max 200 konjev so mimo, sedaj vsak pospe?uje tudi v najve?je klance, ?e cesta ni preve? ovinkasta.

Napisano

Ja, vem, da je sedaj ?vohnej?e verzije s 420 konji, pa vse tja do 600, pa tudi ve?. A Rebrnice pa tudi niso da bi ?lovek rekel: "Ni? posebnega."

Ne vem, a imam samo tako "sre?o" ali je to stalnica, ampak odkar je odprta avtocesta ?ez Rebrnice, kadar sem ?el po njih (razen dvakrat do sedaj) vedno je bil kak?en pokvarjen tovornjak ali kombi v "ni?i" (ni odstavnega pasu) ali pa kar na voznem pasu... So kar dolge, vzpon kar strm (najve?ji je 5,9%, povpre?je je 4,52%), vsi pa ti?ijo (ali pa ti?imo sramezljiv ) gas do podna...

Tako da imajo kljub silni konjenici pri 40 tonah skupne mase precej te?av, da spet naberejo spodobno hitrost...

Pa ?e pustimo Rebrnice pri miru (itak se same premikajo pribli?no 2 mm na leto), zanima nas, kako bi avtomatika pri avtonomni vo?nji reagirala na napake drugih udele?encev?

serviser.gif

Napisano

Js ne ti??im, naj avto sam dela  kar ho?e, js samo ?ofiram.

• 6 mesecev kasneje...
Napisano

Avstrijci pa so Route 69 pokrpali z zalivkami ki glih ne vlivajo zaupanja....pa ?e ogromno jih je

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

• 5 mesecev kasneje...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.