Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Meni so pa parih dneh spet za?eli svetiti lu?ki, ponovno sem odklopil akumulator in je nehalo, verjetno za par dni. Ne vem pa kako se resetira z volanom levo-desno, ?e je samo kontakt je volan itak trd, ker servo ne dela.

Napisano

Ja, sveti rumena check engine in TSC, ziher je nekaj v zvezi z menjavo akumulatorja, od takrat naprej se pojavlja, ?e izklopim akumulator, je nekaj dni mir, potem se spet pri?ge. Trenutno ne sveti, gre pa za tole.

Napisano

To zato ker resetira? ra?unalnik ampak chk engine se zapi?e v memorijo in se potem pojavi, ni? drugega. ?e si kje v LJ lahko pogledava, mam OBD. 

TSC zna biti s kakim abs senzorjem ali podobno vezan

ravno v?eraj sem naro?il OBD, ni sile, avto deluje normalno in lu?ke trenutno ne svetijo.

Napisano

Pravm to k si napisu da je pozimi mesanica plina revnejsa in da posledicno cuka. No to sam men cuka. Fotr ma isto mazdo na plin pr istmu proizvajalcu predelano pa tanka isti plin pa nc ne cuka, brt ma bmwja ze 5 let na plin pa tud nc ne cuka.. samo men cuka zto pravm da vrjetn tle ni kakovost plina kriva oz. Sploh dvomim da bi biu lpg kriv za cukanje, ker mi tud cuka, ko avto przgem oz. Ko je mrzel in sploh se ni priklopil na plin. To cukanje pa tud ni skos prisotno ucash je ucasih ni.. se pa definitivno bolj obcuti, ko je avto mrzu kot pa enkrat ko je ze ogret. Je pa tak obcutek kot da avto nebi dobil dovolj goriva. Ucasih parkat konkretno mocno pocuka.. drugic pa zelo hitro trikrat stirikrat pocuka na rahlo.

Imam isti problem....

Ma tolk se vrti okrog LPG-ja, da sem mislil, da ga samo to zajebava. ?e pa prav da skos cuka je pa lohk marsikaj - pa dejmo stavit na v?igalno tuljavo.

Svecke ziher

.....Kaj bi to blo pol sve?ke ali v?igalna tuljava?   :) Hvala... 

Napisano

Imam isti problem....

.....Kaj bi to blo pol sve?ke ali v?igalna tuljava?   :) Hvala... 

Jest sem ravno danes dobil avto nazaj od nasga majstra in sem mu tudi seveda omenil to cukanje. No zadeva je bila taka, da mi je spucal sve?ke (pravi da so bile kar dost umazane) in pa menjava kablov, ker mi je avto mo?no treslo. Ko sem se vozil iz Medvod nazaj na Jesenice mi avto niti enkrat ni cuknu pa tud, ko imam recimo v 4. prestavi pa se vozim 60km/h pa ga malo bolj suvereno pohodim ni niti enkrat cuknu za razliko od prej, ko ga je zacelo metat na use strani :). Je pa reku, ?e bo slu?ajn ?e kej cukou so pa potem sve?ke ( notri so pa LPG sve?ke, japonske, prevo?enih cca. 35k).

Za tisti problem ko sem pa govoril, da mi uga?a in sem sumil IMV ventil, je na sre?o kriu LPG. No ugotovil sem, da ga zmeri zjebe ko je mrz  in ga recimo pr?gem pa pustim v leru pa v tistem ?asu, ko ho?e preklopit na plin je velika vrjetnost, da se bo ugasnil. No, in seveda sem klical tega majstra k mi je montiral sistem in je reku, da je to kao normalna zadeva in da more samo priklopit na ra?unalnik pa spremenit neko nastavitev, ker kao on priklopi na plin, ko je motor dejansko ?e mrzu, zato pa za?nejo obrati minimalno nihat oz. je tak filing kot, da se avto bori, da bi ostal pr?gan. ?e LPG izklopim je zadeva seveda normalna :).  Problem je pa samo, ko je avto ?isto mrzel, da se razumemo, ko se enkrat ogreje LPG dela BP.

Napisano

@Scream, vidi? tle pa pri fajn mrzlih dneh stopi na sceno grelnik za injektorje, ki sem ga imel jaz montiranega na svojem LPG sistemu. Pri minus 17 mi je preklopil enako kot poleti. Imel pa sem Matrix injektorje, ker ostali niti ne vem, ?e imajo to opcijo.  :prstgor:

Brez tega grelnika bo verjetno najbojl smiselno ga nekaj ?asa dlje dr?ati na bencinu (se pravi preklop na tistem gumbu), pa ko je avto ustrezno segret, spet vklopi? in ti preide na avtoplin. Pa ne bo ne uga?anja in ne potresavanja ob preklopu na plin.  :zvizga:

Tule pa odgovor dr. Pelka:

Pozdravljeni.
Lu?ke morajo same po sebi ugasniti po 500 metrih vo?nje.
LP
Simon Pelko

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

To je use res ja ZMAJ, sam kakor sem jest tega majstra razumeu je reku, da more sam neke nastavitve spremenit potem nej bi blo pa kul :). Ker recimo prejsno zimo nism mel nobenih takih problemov.

Napisano

Ok imam tudi jaz eno vpra?anje.

Stvar je taka, moja mazda mx-5, letnik 2003, 1.6 16v je za?ela cukat. Menjali smo sve?ke pred dvemi tedni, nekaj ?asa je bilo v redu (2 tedna), potem pa je za?elo spet cukat. Mislim da takrat, ko je "pri?la" zima, torej prej?nji ?etrtek, petek. Danes pa smo menjali ?e v?igalne kable in stvar je ?e vedno ista. Opazil sem da ko je avto mrzel zelo cuka, ko je ogret pa manj. Da opi?em ?e cukanje, ko dr?i? konstantno gas cuka, ko pa doda? gas, pa ima zamik. Neki ?asa sploh ne potegne, potem pa cukne in nabije obrate in pospe?i. Kaj bi lahko bilo? Aja pa opazil sem v zadnjem ?asu pove?ano porabo, iz 8 se mi je dvignila na 10. Mogo?e zaradi zime, nevem.

Za odgovor se ?e vnaprej zahvaljujem.

Offtopic: a ima kdo na Obali tester da bi ga priklopili, ?e mogo?e kaj poka?e tester?

Napisano

Tester te?ko da bo kaj pokazal. ?e ma? mo?nost od kakega drugega miatarja si sposodit cin?pulo, probaj to. Sposodit pa zato, ker je cena kr konkretna..

Kak?en % mo?nosti bi pa lahko tudi nekaj z bencinom bilo.Mogo?e pumpa, filter al pa kak?ne smeti v tanku.

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Napisano

A NA in NB imajo isti motor oz. vsaj v?igalne tuljave? Bencinski filter vem da pri zadnjem servisu ni bil menjan, smo ga samo spihali, ker je bil se v redu. Mo?no da je kaj povezano z bencinom.

Napisano

Toma, sem poslal Simonu tvoj opis te?ave! 

Napisano

Toma, sem poslal Simonu tvoj opis te?ave! 

Hvala :)

Danes je pri nas na Obali kar toplo (okoli 10?C sigurno + je avto stal na soncu) in je avto zelo malo cukal. Tako da je sigurno nekaj povezano tudi z mrazom. 

Napisano

Simon odgovarja:

Verjetno je sla vzigalna tuljava.Ta avto ima eno tuljavo za vse stiri cilindre.

LP
Simon Pelko

Napisano

Preveri, ker tudi Pelku je te?ko takole na daljavo dolo?it te?avo. 

Ga?per (Viper) bi ti gotovo pomagal, ?e ga kontaktira? za Mx5.  :prstgor:

Napisano

Sem si zrihtal od enega Miatarja v?igalno tuljavo, tako da bom jutri sprobal ?e je to to. ?e ni, gremo dalje z iskanjem napake :/ po eni strani upam da je to to, po drugi pa ne, ker sem ?el gledat cene in so za padet na rit :S

Napisano

A se jo da mogo?e tudi obnoviti ali je menjava edina opcija?

Napisano

Pozdravljeni,

Nov na forumu, nov na Mazdi (in na sploh na japoncih). Pred prb. 14 dnevi sva s punco kupila Mazdo5, letnik 2006, 2.0 CD. Prvi lastnik, 120.000km, redni servisi in vse na prvi pogled ?tima. ?e takoj na poti domov se nama je pri?gala l?ka za DPF ampak je avto ?e normalno vlekel in ni imel nobenega simptoma zama?enega DPFja. Tako ali tako sva vzela v zakup da mora avto na glavni servis in to se je pred 2 dnevoma tudi zgodilo. Zamenjali so komplet garnituro jermena in vse kar spada zraven, ugotovili, da pu??a semering pri odmi?ni gredi in tudi gumice pri tistih cevkah za injektorje. Zamenjano tudi to, poleg pa ?e vsi mo?ni filtri, narejena je bila regeneracija DPFja in zamenjano olje. 

V?eraj pa ?e prve te?ave. Pri vo?nji v Ljubljano je punci avto za?el izgubljat mo? in elektrika je vidno pe?ala. Ga je ugasnila in ponovno v?gala, avto normalno delal, vendar je potem za?ela utripat lu?ka za imobilizator (tisti avto s klju?em v sredini). Danes zjutraj ne duha ne sluha o kak?ni te?avi, po parih km vo?nje pa zopet. Tokrat v huj?i obliki - najprej se je ponovno pri?gala lu?ka za DPF, potem pa cel ?ur na armaturki. Utripale so vse mogo?e lu?ke, tudi tiste zunaj, vse skupaj je bilo res videt kot novoletna jelka. Vmes je avto ?e enkrat crknil, zelo te?ko nazaj v?gal in komaj ga je pripeljala do parkiri??a, kjer je ?e vedno. Mogo?e kdo ve v ?em je te?ava? Videt je kot nekaj na elektriki ampak takega primera na forumu ?e nisem zasledil. Bi mogo?e ?lo vpra?at dr. Pelkota?

Kakr?enkoli nasvet bo zelo dobrodo?el, hvala!

Napisano

Bla?, mu bom ta trenutek poslal opis tvoje te?ave na e-po?to.

Napisano

Bla?, mu bom ta trenutek poslal opis tvoje te?ave na e-po?to.

Hvala! Upam da bo znal pomagat...

garancija na skrite napake mogo?e?

Kupljen od fizi?ne osebe, mo?no dvomim, da lahko kaj dose?em. Ali si mislil na servis mogo?e?

Napisano

aha, potem pa ne poznam pravic, se bo ?e kdo oglasil ki bolje pozna zadeve. Tester bo najverjetneje pokazal kako napako. Skepam da pa da ima? ve? manj?ih napakic npr.  zabasan egr ventil, IMV ventil kateri se poslavja, kak senzor fu?. ?e je prej?nji lastnik dobro skrbel za njo, ne bo hudega.

Napisano

Ej...Bla? LP lahko proba? odklopit plus na bateriji in dr?i? stisnjeno zavoro 5.minut.da se vse da na normalne parametre.tako mi je svetoval enkrat Dr.Pelko.PS.potem mora? nastavit radio postaje na novo uro...itd.probaj LP???lahlo pa ima? res na M5 probleme kot je napisal predhodnik.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.