Skoči na vsebino

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
dne 7. 10. 2024 ob 18:58 je Z M A J napisal:

@Bini, lahko bi 1x naredili "kolesarsko druženje", da bi se dobili Mazdaši in testirali tole vašo novo pridobitev. TBA, Boss, Deeyan in še kdo bi bili takoj ZA akcijo pomoje. :)

ja kamot. sicer morm pogledat če spravim kolo v avto ker je kr dost večji in težji od prejšnega. Lahko kako soboto/nedeljo, ko ne bo dežja, če so temperature malo nižje me ne moti :D 

Napisano

Kje je sploh to ? :D

Drgač obetajo se nam topli 3je dnevi,..mene je že danes skuhalo 23 stopinju plus,.. se boste odrpavili kam s kolesom ?

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Tilen5 napisal:

Kje je sploh to ? :D

Drgač obetajo se nam topli 3je dnevi,..mene je že danes skuhalo 23 stopinju plus,.. se boste odrpavili kam s kolesom ?

jutri in v nedeljo definitivno. :) bo bol spontano oz odvisno če se bo kaj na brzino zmenilo.

jutri je nekaj v Zagorju, otroc majo tekmovanje na PumpTracku (zagorje euro park) zraven je pa tako bike park.

PUMPTRACK.SI

Grbine so fine

Popravljeno od TBA
Napisano
pred 17 urami je TBA napisal:

jutri in v nedeljo definitivno. :) bo bol spontano oz odvisno če se bo kaj na brzino zmenilo.

jutri je nekaj v Zagorju, otroc majo tekmovanje na PumpTracku (zagorje euro park) zraven je pa tako bike park.

PUMPTRACK.SI

Grbine so fine

Od včeraj...danes pa eno res kratko cca 30km spet na tempo 😄

Screenshot_20241012_101714_Strava.jpg

Napisano

A se je slučajno kdo že ukvarjal s tem. Namreč v najvišji prestavi na najmanjšem zobniku zadaj mi ob malo bolj močnem pritisku na padala, preskakuje ketna. Večino res samo tam, sem pa tudi "uspel" da je preskočila na predzadnjem zobniku. Sem nastavljal dereiler pa sem za spoznanje izboljšal zadevo, ampak ratuje vse skupaj sila moteče.

Kaj bi bilo krivo?

- izrabljena ketna - ima cca slabih 4000km za sabo

- obrabljeni zobje na zobnikih

- a kej ne znam nastavit?

- zvit derailer hanger al kako se že temu reče

33112_1.png

Napisano

Men je na starem kolesu tako preskakovalo ko sem imel spredaj osovino postrani zmaknjeno. Zmer ko sem hotel pristisniti u trdi brzini je zadaj preskočilo

Napisano

Mogoče raztegnjena veriga, preveri pri kakšen obvladaču, da pogleda, ker 4000km niti ni tako malo.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 4 minutami je Z M A J napisal:

Mogoče raztegnjena veriga, preveri pri kakšen obvladaču, da pogleda, ker 4000km niti ni tako malo.

Po moje, da je najbolje, da kr zamenjam. Ni tolk draga je pa verjetno fejst obremenjena, ker mojih 125kg in 250W e-motorja. Hmmm, to se mora poznat nekje.

Pred eno uro je Tilen5 napisal:

Men je na starem kolesu tako preskakovalo ko sem imel spredaj osovino postrani zmaknjeno. Zmer ko sem hotel pristisniti u trdi brzini je zadaj preskočilo

os je OK, nič se ne premika niti ni občutka, da bi bilo kej majavo.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 11 urami je Boss napisal:

Po moje, da je najbolje, da kr zamenjam. Ni tolk draga je pa verjetno fejst obremenjena, ker mojih 125kg in 250W e-motorja. Hmmm, to se mora poznat nekje.

os je OK, nič se ne premika niti ni občutka, da bi bilo kej majavo.

glede na kilometre bi moral menjat oboje. 

Veriga na ebikih se menja na ene 1000km ali pa prej, določeni jo zgonjo že pri 600-800km. in ko je veriga še tok izrabljena se poveča tudi obraba zobnikov. 

Popravljeno od TBA
Napisano

Na e-bike sicer nimam pojma kako se menja (sklepam da prej kot na klasiki), ampak res je tole; kdor odlaša z menjavo verige, mu le-ta tudi zobnike "pozoba" in je potem strošek bistveno višji. :(

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano (urejeno)
pred 13 urami je Boss napisal:

A se je slučajno kdo že ukvarjal s tem. Namreč v najvišji prestavi na najmanjšem zobniku zadaj mi ob malo bolj močnem pritisku na padala, preskakuje ketna. Večino res samo tam, sem pa tudi "uspel" da je preskočila na predzadnjem zobniku. Sem nastavljal dereiler pa sem za spoznanje izboljšal zadevo, ampak ratuje vse skupaj sila moteče.

Kaj bi bilo krivo?

Za verigo merit obstaja orodje.

Ta je top:

https://www.urgenca-bike.com/dodatna-oprema/orodja/unior-merilec-obrabljenosti-verige-profi-1643-4

Na 0.7mm se menjava, po Uniorju.

Če preskakuje samo na zadnjem, lahko da imaš spodnjo mejo preveč zategnjeno.

2 vijaka na menjalniku, zgornja meja, da ti med špice ne vrže in spodnja, da ne pade iz verižnika v okvir. To si probal spreminjat?

Moje verige so XT ali kaj v tem rangu, menjujem jih na 700-1000km. Večinoma vozim uphill so 1-2predstava in spust. Ko sem vozil bolj mešano, sem menjaval na ca. 2000km.

Jaz ne furam mopedov, to je na hardtailu 😎.

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 4 urami je godlike napisal:

2 vijaka na menjalniku, zgornja meja, da ti med špice ne vrže in spodnja, da ne pade iz verižnika v okvir. To si probal spreminjat?

To sem najprej pomislil in sem šel fino nastavljat pa je bilo OK, tako da ne pada niti med niti dol z verižnika. Enostavno preskoči pa še to samo takrat, ko je pritisk večji. Pri normalni vožnji po ravnem se to ne dogaja.

Bom najprej začel z verigo, ker je najbolj enostavno zamenjat pa da vidim ali bo karkoli drugače. Če ne bom pa še verižnike zamenjal. Ker bolj kot gledam bo dejasnko nekaj na tem sploh, k vidim kako pogosto drugi menjajo ketno. 

33112_1.png

Napisano
pred 4 urami je godlike napisal:

Za verigo merit obstaja orodje.

Ta je top:

https://www.urgenca-bike.com/dodatna-oprema/orodja/unior-merilec-obrabljenosti-verige-profi-1643-4

Na 0.7mm se menjava, po Uniorju.

Moje verige so XT ali kaj v tem rangu, menjujem jih na 700-1000km. Večinoma vozim uphill so 1-2predstava in spust. Ko sem vozil bolj mešano, sem menjaval na ca. 2000km.

Jaz ne furam mopedov, to je na hardtailu 😎.

jaz mam 3300 na isti verigi :D morm tudi menjat za XT počas, ampak redno vozim na servis pa za enkrat je minimalno raztegnjena

Napisano
pred 18 urami je Boss napisal:

Kaj bi bilo krivo?

Zamenjat oboje ketno in zadnjo kaseto 4000km je občutno "preveč" za ketno na e bike. Osebno menjavam vse na 2000km + menjam še zadnji menjalnik.

Napisano

Iz preventive , glede na ceno se mi ne ljubi reskirat. Menjam vse v kompletu in imam mir, ne vem kater menjalnik imaš ampak Schimano deore so tam okro 30EU na bike diskont.de

Napisano
pred 18 minutami je Tilen5 napisal:

jaz mam 3300 na isti verigi :D morm tudi menjat za XT počas, ampak redno vozim na servis pa za enkrat je minimalno raztegnjena

to k maš analogca :) . pa še to je kr velik za ketno. je pa zelo veliko odvisno od načina in terena kje se voziš in opreme. 

Ploščice so tud en kr pogost primer pr katerem zna it kr hitro po njih :) strošek pri meni okol 45€ za obe premzi. 

Napisano (urejeno)

Tudi ploščice mam še original kar me preseneča, ker dol res pičim,..oprema je pa Deore XT

p.s: glih zdej se odpravljam na kolo, kot bolani srat, ker se je od zjutraj do zdaj pojavila res gosta oblačnost, pa nevem al bo padal al ne,.. po napovedih naj ne bi

Popravljeno od Tilen5

Napisano

Se zdej to menja že ko na novih bmw-jih po tanovem?🤣 

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 2 urama je Tilen5 napisal:

Tudi ploščice mam še original kar me preseneča, ker dol res pičim,..oprema je pa Deore XT

p.s: glih zdej se odpravljam na kolo, kot bolani srat, ker se je od zjutraj do zdaj pojavila res gosta oblačnost, pa nevem al bo padal al ne,.. po napovedih naj ne bi

pol se pa ne voziš velik po strminah :) . kolegi menjajo ploščice vsaj na 3 mesece če ne pogosteje. je pa res da je čisto vsaka fura na kum, planino ali mrzlico.

štromerji so dost težji in posledično je za zaviranje potrebna večja sila. 

Napisano (urejeno)
pred 8 minutami je TBA napisal:

pol se pa ne voziš velik po strminah :) . kolegi menjajo ploščice vsaj na 3 mesece če ne pogosteje. je pa res da je čisto vsaka fura na kum, planino ali mrzlico.

štromerji so dost težji in posledično je za zaviranje potrebna večja sila. 

Celo poletje sm ga gonu po rebrnicah in nanosu,..tko da nevem,.. mogoče ker sem lažji? Kopija Pogačarja sm skoraj 😛

Popravljeno od Tilen5

Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

Bom najprej začel z verigo, ker je najbolj enostavno zamenjat pa da vidim ali bo karkoli drugače. Če ne bom pa še verižnike zamenjal. Ker bolj kot gledam bo dejasnko nekaj na tem sploh, k vidim kako pogosto drugi menjajo ketno. 

Verigo obvezno menjaj

Zobnike poglej, ta ki skačeta imata 100% zelo vidne sledove obrabe. Če drugi nimijajo nič, menjaj samo ta 2. Spodnji del kasete, sa da dobiti ločeno.

Jaz sem žal imel obrabljena največja, tak da je morala cela kaseta prit. Sem pa spredaj menjal samo najmanjši zobnik. Je pa to XT gonilka. Na poceni robi ni rezervnih delov.

pred 3 urami je Tilen5 napisal:

XT ploščice sem skuril po 600km.

Sedaj vozim samo Swissstop. Mojster mehanik pravi, da se mi vizualno pozna obraba na sprednjem disku in da bom počasi moral še šajbo menjat.

pred 3 urami je robertk6 napisal:

Iz preventive , glede na ceno se mi ne ljubi reskirat. Menjam vse v kompletu in imam mir, ne vem kater menjalnik imaš ampak Schimano deore so tam okro 30EU na bike diskont.de

Jaz imam XT Shadow s sklopko.

In če bi že imel preblisk, bi samo kolice menjal. Do sedaj jih nisem nikoli.

Na Sram 7.0 sem po 15k km opazil da kolice plešejo, ampak takra sem ga že zvil in menjal s x.9 medium cage.

Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Jaz imam XT Shadow s sklopko.

In če bi že imel preblisk, bi samo kolice menjal. Do sedaj jih nisem nikoli.

Na Sram 7.0 sem po 15k km opazil da kolice plešejo, ampak takra sem ga že zvil in menjal s x.9 medium cage.

Sploh ni pomembno kaj imaš , pri kolesu za 5-6000Eu to res ne igra vloge. Raje teh par 100Eu dam in vem da imam mir.

• Zmeden 1
  • Ljubim 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.