Skoči na vsebino

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Sem poleti nardil 3x toliko višincev kot vi(brez asistence elektrike) zdaj mam na easy hehe, plus na nanosu je s to burjo ful premrzlo :( 

jans2.jpg

Napisano
pred 2 urama je etcho napisal:

Sem opazil, ja. Zdravstvene težave, predvidevam? 

What?

jans2.jpg

Napisano

Sorry, če ni to. Sklepam, po prejšnjih turah,da uživaš v klancih, zato se mi nenavadno zdi, da voziš bolj ravninske. 🙂

No worry. 👍

Napisano
pred 13 minutami je etcho napisal:

Sorry, če ni to. Sklepam, po prejšnjih turah,da uživaš v klancih, zato se mi nenavadno zdi, da voziš bolj ravninske. 🙂

No worry. 👍

Ne ne, pač pri nas na jesen skor ni dneva da burja ne bi pihala. Če grem po Vipavski dolini ko je temeratura recimo 20 stopinj je občutek z burjo kot da je 16-17 stopinj, takrat se še  da nekako po sončku kolesarit. Medtem ko je na nanosu ob istem vremenu 10 stopinj (z burjo občutek bistveno majn), pač premrzlo zame. Kras in tam pa je tudi osojno in mrzlo.

jans2.jpg

Napisano
pred 2 minutama je Tilen5 napisal:

Ne ne, pač pri nas na jesen skor ni dneva da burja ne bi pihala. Če grem po Vipavski dolini ko je temeratura recimo 20 stopinj je občutek z burjo kot da je 16-17 stopinj, takrat se še  da nekako po sončku kolesarit. Medtem ko je na nanosu ob istem vremenu 10 stopinj (z burjo občutek bistveno majn), pač premrzlo zame. Kras in tam pa je tudi osojno in mrzlo.

Sej, če se dobro oblečeš (zimska jakna, zimske rokavice, zimska čelada, zimske nogavice) se da. Midva z Etcho-tom  sva bila lansko zimo  skozi na kolesu. 

V bistvu je meni najlepše kolesarit ravno pozimi. Ni visoke trave, ni klopov, ni veliko turistov. 

Napisano
pred 1 minuto je Alex napisal:

Sej, če se dobro oblečeš (zimska jakna, zimske rokavice, zimska čelada, zimske nogavice) se da. Midva z Etcho-tom  sva bila lansko zimo  skozi na kolesu. 

V bistvu je meni najlepše kolesarit ravno pozimi. Ni visoke trave, ni klopov, ni veliko turistov. 

Ni mi fajn na max šopat in se pod vsemi oblekami potit ko ne prezračijo zadosti. Plus imam samo kratke hlače za kolesarit.

jans2.jpg

Napisano
pred 1 minuto je Tilen5 napisal:

Ni mi fajn na max šopat in se pod vsemi oblekami potit ko ne prezračijo zadosti. Plus imam samo kratke hlače za kolesarit.

Aja, potem pa je to malo drugače. Drugače pa, vsaj za gorsko kolesarstvo, obstajajo materiali, ki dobro dihajo. V bistvu se ne spotiš skoraj nič. 

Napisano (urejeno)

p.s: sem začel stavit denar(da se malo pohvalit) na stran, če mi do maja meseca rata zbrati denar za specijalko. MTB bom seveda obdržal, ker mi je višince po nanosu delat in obisk Vojkove koče zelo všeč.

pred 3 minutami je Alex napisal:

Aja, potem pa je to malo drugače. Drugače pa, vsaj za gorsko kolesarstvo, obstajajo materiali, ki dobro dihajo. V bistvu se ne spotiš skoraj nič. 

jaz uporabljam majice za cestno dirkanje(To majico recimo imam za zdej),..zimsko opremo imam pohodniško za gore, ki dobro diha pa vem kako je kolesarit v 3 soljih + vetrovki ko se spustiš v kako dolino.

Popravljeno od Tilen5
  • Všeč 1
  • Ljubim 1

jans2.jpg

Napisano

Kle te čist razumem... sem včeraj popoldne bil na kolesu, začel pri 18 stopinjah, končal pri 13 stopinjah. Sem sicer mel gor kar hlače od trenerke pa en tanek flis. Nekak je šlo, ampak sem ugotovil, da bi rabil še cel kup opreme za jesensko in zgodnje spomladansko kolesarjenje. Ampak ne vem, če bi me vleklo na kolo v takih razmereh, tako da verjetno bi to bil nakup v prazno.

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Veš kaj mene najbolj moti. Kolesarim v hrib proti Gočam, sem v dolgi majici, tam se moram ustavit in dat vetrovko gor za spust,..pridm do Kodretov morm že vetrovko dol,.. pol grem naprej spet kuha,..v Branci zopet osojno sloje gor,..zravn reke vipave enkrat zima enkrat kuha,.. namest da bi naredil furo v 2urah porabim 3 sam k se preoblačim :D Pa še prehladiš se ko si poten/prepihan od burje

Je čisto drugo kot če gre nekdo downhill,.. do vrha v majici za spust se pa obleče in je rešeno.

Popravljeno od Tilen5

jans2.jpg

Napisano

V petek je blo kr frišno, ko smo bili na nočni. Sem mel nabasan nahrbtnik k sm mel termo jakno, termo spodno majco in dolge rokave sabo in sedaj iščem malo večji nahrbnik kot je trenutno 17l.

Napisano

Kaj ti bo nahrbtnik, če maš kolo? Fora iz enga druzga štosa.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je TBA napisal:

V petek je blo kr frišno, ko smo bili na nočni. Sem mel nabasan nahrbtnik k sm mel termo jakno, termo spodno majco in dolge rokave sabo in sedaj iščem malo večji nahrbnik kot je trenutno 17l.

neke švedske imaš ki so narejene za bikepacking in izjemno lahki, žal ne vem imena, naramnice majo tko narejene da se na prsih na sredini polonoma združijo in zapnejo

Popravljeno od Tilen5

jans2.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Seveda se uničuje, tudi z dodatno obrabo. To je posebej vidno zadnje obdobje, ko so se predvsem SUV-i zredili, zraven pa še dobili baterije. Uporabniki, ki natikajo gume, ki niso namenjene takim masam, jih pobira redno prej kot prevoženih 20kkm.   Sej to je znan info, še posebej, ko se našteva negativne lastnosti povečanja mas. Zato pa imamo XL gume, ki se jih natika recimo tudi na dostavnike in podobno. Nosilnost je zelo pomembna informacija, ker če uporabljaš preveliko, bodo gume neudobne in grob. Če pa perenizko, bo pa obraba visoka vključno z možnostjo fizičnih poškodb.   Če to ne bi nič pomenilo, bi dali najvišji nosilnostni index za vsa vozila in bi bil problem rešen.
    • Index nosilnosti nima veze z obrabo profila.   Če obtežitev presega nosilnost, se guma strukturno uničuje. Torej lahko se poseda, zvija, bulasta postaja, pregreva,....   To nima veze z obrabo naležne površine. Mogoče pregrevanje edino pride blizu. Pa še to bi gumo po robih bolj segrelo in bi robe pobralo.   92 je 630kg na gumo. To je 2520kg. A kdaj prideš blizu te teže?
    • Molygen New Generation 5W-30 LIQUI MOLY WWW.LIQUI-MOLY.COM Low-viscosity high-tech low-friction motor oil with high shear stability. Combined with innovative additive technology and the special...  
    • API SP?? a to prav vidim?    ja tole je pa verjetno rekordno najnovejše olje ulito na forumu   za skyactive je SN več kot dovolj  
    • Malo heca je bilo tole. Ne zameriti. Drugače pa, če razumeš koncept časa in tisti eksponent v obrestno obrestnem računu, potem ti bo marsikaj jasno. Ne bi bil nič na slabšem, kvečjemu na boljšem, ko si starejši. Če ti je jasen pa samo koncept plače, kot večini ljudi, potem pa razumem, da je tole nebuloza.   Pozor. Zdaj pa še hujša varianta z moje strani. Če hočemo, da bo svet funkcioniral naprej, je treba koncept penzije kot državnega prejemka počasi izkoreniniti, ker deluje samo v primeru ko je delovna populacija večja od upokojene. Zdaj je kontra in tole ne bo šlo dolgo naprej brez da se komu res ornk zmeša. Malo za razmišljati.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.