Sploh atmosferske Mazde.
Naša se je razživela nad 5.5k obratov.
Seveda se je drla tudi kot vzhičena mladenka. To pa marsikoga "starejšega" prestraši, verjetno je daleč od tega, ko so držali mladenko v rokah.
Da, govora je o batnih obročkih in ne sedežih vantilov. Rihtal mi je Pelko. Leta 2019 me je stalo 670 EUR.
Pri tem posegu se menja: batne obročke, teflone ventilov, tesnilo glave, nek semering, nek ležaj, glavo se brusi, novo olje, oljni filter, nova hladilna tekočina.
Po tem posegu še vedno malce pije olje, ampak daleč od tega kar je prej, ko sem nonstop vozil s sabo kantico olja. Malo pitja je za te motorje normalno. Ne znam ti povedat koliko sedaj pije, vsake toliko časa pogledam in po potrebi malo dotočim. Meni je to normalno in sodi pod normalno občasno kontrolo avtomobila.
Jaz sem pri vseh avtomobilih do sedaj, armaturno ploščo vključno z pleksi steklom vedno izpihal z komprimiranim zrakom in nato obrisal z navlaženo jelenovo krpo. Steklo je bilo vedno le minimalno opraskano. Novo Mazdo CX-30, pa sem že dobil z opraskanim steklom, ker verjetno pri prvem čiščenju pred predajo avta, niso pazili. Sedaj je steklo že opraskano, da je groza za pogledati.
Avto pa gre kmalu v prodajo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.