Skoči na vsebino

Prijavi

• Zadnja sporočila

• Lepo, da si se potrudil in opisal situacijo ampak ravno tu je catch. Kdor se pelje 130km/h na tempomat je bistveno bolj nevaren kot tisti, ki se vozi 150km/h in sem prepričan, da ne na tempomat, ker tukaj moraš že bit pri stvari. To sem videl pri sebi, da te tempomat tak otopi, da ga zdaj tako redko sploh še uporabim in bi bil komot brez njega. Res, da je radarski in zna upočasnjevat in pospeševat, ampak to je še bolj zavajujoče za voznika, ki je še manj pri stvari. Radarski tempomat ni človek in ne zna predvidevat, ne vidi, da se nekdo pripravlja skočit predte. Še ko odreagira je navadno tudi tako, da odreagira premočno in ogrozi nekoga za tabo.   V glavnem, reakcijski čas tri sekunde, je za vzet vozniško. Maksimalno ampak res mora nekdo odreagirat v dveh sekundah in prepričan sem, da tisti hitri pri 150km/h bo odreagiral bližje eni sekundi kot dvema, ker še enkrat... pri takih hitrostih že kr moraš biti pri stvari in ne kinkaš za volanom, še manj pa da voziš na tempomat.   Torej ta s 130km/h na tempomatu na suhi cesti s 3 sekundnim reakcijskim se bo ustavil 170m skupne zavorne, če vzamem, da z dobrimi gumami se od 100 do 0 ustaviš v 35m. Tisti s 150km/h brez tempomata pa da je nekoliko počasnejše sorte bo rabil 1,5 sekunde za reakcijo pa dobrih 140m skupne zavorne.   Bottomline...  biti pri stvari je mnogo bolj varno kot biti odsoten za volanom.      
    • Čist vredu bo, če je tako kot praviš. Malo slabše potegne kot M3 a vseeno nebo oviral prometa....  Jaz sem jo vozil kot testni avto avtomatika in nadomestni ročni. Jaz bi vzel ročnega. 👌😉
    • Joj ne, pa sploh nisem mislil tebe, le kako si lahko tako prebral? Govorim o ljudeh, ki se spravijo kampirat na prehitevalni pas s 130km/h in ne jebejo žive sile, ker so poosebljenje šerifa, dušebrižnika in ne vem česa še vse. Sem 100% prepričan, da ti kej takega res ne počneš.    da bo bolj jasno... če že naredimo prekršek naj bo vsaj tak, da s tem nismo nikogar ovirali še manj pa ogrožali... pa še 1x, ne podpiram kršenja zakonov ampak žal smo vsi krvavi pod kožo.
    • A ti te pravljice še zmeraj verjameš?   Vidim,da ne gledaš videe,ki jih objavim...tega sem že enkrat,pa ga očitno tudi nisi pogledal...ti priporočam ogled... Hint-stopnic v bistvu ni,ker je to le shematski prikaz. Zelooo zanimiv video👍  Sicer pa...ce bi bilo res,kar trdiš,bi v studijih še zmeraj uporabljali trakove namesto DSD.. se ti ne zdi?    
    • Sam imam drugačno logiko. Jaz si lepo ruknem podcaste in ravno počasi dohitevam tovornjake. Meni je AC popolnoma brezveze. In ko prehitevam tovornjake vedno pospešim, tako da nikogar ne zadržujem za sabo. Sicer je bilo pa AC ravno cca. tretjino čez Nemčijo (namerno, ker časovno krajša pot bi bila praktično cel čas AC, bruh), najboljše je bilo čez 3 prelaze, sploh čez enega, ko nisem imel nikogar spredaj . Čez 1 prelaz so se pa policisti pred mano peljali.😒   Morda še kratek dodatek, da ne bo nesporazumov. Mazda ni padla, ker je bila najcenejša med vsemi. Sam sem precej poseben in mi je lega na cesti zelo pomembna. Najprej sem pričel z eUpom, ker bo to res drugi avto, ampak ko sem prvega vozil, sem zaključil zgodbo. Za pol cene Mazde bi še razmišljal, za 90% cene Mazde se le nasmehnem. Zato sem potem šel na eGolfa, ki se odlično pelje, saj je v osnovi navaden avto in šele potem električen. Enako kot MX-30 :). Golfa sem takoj, ko sem MX-30 peljal in se usedel noter, črtal ven zaradi cenovne nekonkurenčnosti. In kar mi je še posebej res všeč v MX-30 je kvaliteta notranjosti, ki je definitivno nad svojim cenovnim razredom za nov avto, kaj šele sedaj. Tako da, pred vsem tem sem izločil ostale poceni tekmece (recimo MG, itd.) Je pa stvar taka, po cca. 1000km. Pelje se res dobro ZA EV, ko se usedem v svoja druga vozila, se samo nasmehnem. Fizike ne moreš premagati in teža in višina jo ubijeta. Saj kar drži smer, ampak čutiš, da prednje gume delajo na polno. In pa recimo neravnine na cesti: ostali moji avtomobili gredo čez ali v, ta gre pa skozi :). Ne vem še ali je to dobro ali slabo, je pa bolj udobna kot sem pričakoval. Še nekaj plusov: HUD je fenomenalen, ravno tako implementacija CarPlaya in fizičnega gumba. Enostavno čudovito in varno. Manj sem zadovoljen s tipkami za klimo, recimo v Octaviji so 10x boljše. Super mi je nastavljanje rekuperacije, manj super, da se vsakič, ko vključiš ACC, le to ponastavi na osnovno nastavitev. Radarski tempomat dela dobro, edino če se ti kdo vrine spredaj precej agresivno zavira. Recimo 10 let stara Octavia v takem primeru (če ima vrivač večjo hitrost in se oddaljuje) enostavno pusti hitrost pri miru. In pa največji flop in to zelo nevaren: ACC ne zazna kolesarjev. To mi pa res ni jasno, saj 10 let stara Octavia to že obvlada. Aja, fizične tipke na volanu so super, hvala bogu, da ni nič tistega touch sranja. In pa dokaj nepregledna je in še najpomembnejše. V bistvu je to stilski avto za dva, ki se uporablja po mestu. V tej vlogi je odličen. Zadaj je namreč izredno temno, tako da, saj ni problema tudi 184cm visok bo sedel ok, samo ni to to. Pa lahko novinarji rečejo kar želijo. Za freestyle vrata se pa še moram odločiti ali so ok ali ne. Bolj ne kot ja. Kakorkoli, še kar ne morem verjeti, da so tile avti tako poceni in zakaj jih več ljudi ne kupuje, temveč kupujejo starejše eUpe in eGolfe s 100.000 in več km in brez garancije. Aja, še en minus: servis enkrat letno ali 20.000 km. Večina EVjev ima servis na 2 leti.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.