Skoči na vsebino

Pizza

Ustvari kratki URL


Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 4 urami je FuManchu napisal:

Pri nas sploh niso več normalne cene🤔 Ne vem kdaj sem nazadnje material za servis pri nas vzel. 

Evo, sicer nima veze z oljem a vseeno za primerjavo. Sedaj jemo pizzo v centru Verone, margerita je 6 €, 4letni časi 8€,najdražja pizza je 9,50€. Na obli niso cene niti blizu. 

 

 

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Evo, sicer nima veze z oljem a vseeno za primerjavo. Sedaj jemo pizzo v centru Verone, margerita je 6 €, 4letni časi 8€,najdražja pizza je 9,50€. Na obli niso cene niti blizu. 

Podobna izkušnja ko sem bil v Gardalandu, najdražja pica  v res dobri piceriji 10€, s tem da take v SLO ni za dobiti (po kvaliteti).....

Napisano
pred 5 urami je sportman333 napisal:

Podobna izkušnja ko sem bil v Gardalandu, najdražja pica  v res dobri piceriji 10€, s tem da take v SLO ni za dobiti (po kvaliteti).....

Mogoče pri vas.....😁😉

  • Haha 4
  • Hvala 1
Napisano
pred 7 urami je Bini napisal:

Mogoče pri vas.....😁😉

V Sloveniji so pizze na splošno res dobre. A najboljšo pizzo do sedaj sem jedel prejšnjo soboto v Münchnu. V pravi napoletanski pizzeriji, kjer so bili lastnik, natakarji in pizzopeki vsi iz basse Italije. To sem ugotovil, ko sva se s kelnerjem zapletla v zanimiv pogovor. 

In cena 8€-najdražja. V Sloveniji nas res javno ožemajo in kradejo vsi po vrsti. 

 

 

Napisano
pred 12 urami je sportman333 napisal:

… s tem da take v SLO ni za dobiti (po kvaliteti).....

 A tolk slabe? 😇 🤣

 

Jaz v Italiji se nisem jedel pizze, ki bi mi bila dobra ;) … Je pa tudi res, da nisem velikokrat tam…

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Napisano
Pravkar je Jest napisal:

 A tolk slabe? 😇 🤣

 

Jaz v Italiji se nisem jedel pizze, ki bi mi bila dobra ;) … Je pa tudi res, da nisem velikokrat tam…

Mogoče se ustavite v prvi pizzeriji na glavnih trgih turističnih mest, kjer prav prežijo na naivne turiste, da jim uvalijo slabe, drage pizze. 😉

Za dobro pizzo moraš poiskati kako odročno pizzeriji v kakem manjšem mestu, vasi.

To je podobno, kot bi rekel nekdo, da v Srbiji ni jedel še dobrih čevapov ali vešalice. 😊

  • Všeč 3
  • Haha 3

 

 

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Jest napisal:

 A tolk slabe? 😇 🤣

 

Jaz v Italiji se nisem jedel pizze, ki bi mi bila dobra ;) … Je pa tudi res, da nisem velikokrat tam…

da ne bomo zašli v temi za olje v pice :), ampak moje osebno mnenje, pa nisem sedaj ekspert za pice, ampak meni pice v SLO niso v večini dobre ker, imajo predebelo testo, preveč bodisi moke/kvasa in cele niti ne morem pojesti, ko pojem tako pico, sem potem pol dneva nepremičnina, in kot napihnjen balon :), na zadnje ko smo bili v Gardalandu, in kot pravi @Alex smo našli neko lokalno picerijo, kjer so imeli samo pice in pašto.....sem brez težave pojedel celo njihovo pico (res da so manjše kot pri nas), ampak sem se normalno počutil, tako da sem brez problema zraven spil tudi pivo :), to je zame kvalitetna/kakovostna pica....zdaj pa z moje strani over&out v tej temi, ki ni namenjena hrani :)

Popravljeno od sportman333
  • Všeč 3
  • Haha 1
Napisano

To je res, da so pizze pri nas večinoma kar velike in bogato obložene ... Midva z ženo ponavadi vzameva eno pizzo... pa imava oba dovolj ... Sem pa recimo v Milanu enkrat jedel zelo slabo pizzo... Bila je sicer velika... ampak čisto tanka in ko sem prišel do polovice... je bilo že vse mrzlo ... Pa še okusna ni bila ... ampak res samo kot pravijo "za drek štukat" :P ... 

 

P.S.: Sem prestavil sporočila o pizzah v novo temo :P ... 

  • Všeč 2
  • Hvala 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Napisano

Ko je glih tema o picah, smo včeraj pri frendu testirali tole mašinco. Ima še kdo podobno? Spekli 17 pic precej hitro. :)

IMG_20230603_154555.jpg

IMG_20230603_153132.jpg

IMG_20230603_153116.jpg

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Še vedno mi je najboljša z krušne peči. So sicer izjeme, a kr redke:jupiii:

Pri nas je že kr navada, da se v petek pica za kosilo peče.

Je pa naš konc bolj bogi, kr se pic tiče.

Ali pa sem jaz zbirčen postal z leti.

N7rRRL1.jpg

Napisano

Prava napili pizza je : debel rob, v sredini mora bit  tanka. Testo pa mora bit takšno, da te ne napihuje. To je res največji problem pri naših pizza, da ne znajo pravega testa naredit. 

 

 

Napisano

Veracce.

Edina res prava napoli pizza pri nas.

V MB-ju, ko smo bolj kmeti doma, je bila prazna in je crknila. Do te sem bil vsaki teden tam za malico.

 

V LJ si pa moraš rezervirat.

In edino Veracce je imel italjansko certificirano napoletano v Sloveniji.

Napisano (urejeno)

Jaz ga naredim pravega(testo), a imam premajhno temperaturo v pečici,..sicer je odličo ampak se ne napihne tako lepo po robu kot v krušni peči.

Popravljeno od Tilen5

 


image.jpeg

 

Napisano
pred 7 urami je Z M A J napisal:

Ko je glih tema o picah, smo včeraj pri frendu testirali tole mašinco. Ima še kdo podobno? Spekli 17 pic precej hitro. :)

IMG_20230603_154555.jpg

IMG_20230603_153132.jpg

IMG_20230603_153116.jpg

Sem že lani in predlani objavil-ne vem kje, kako se peče v malo predelanem Webru! Zgleda podobno kot na teh slikah... 👍 So res odlične, če imaš "00"moko in 350-400 stopinj, da se v treh-štirih minutah speče..... 😊😉

Napisano (urejeno)

Ne pretiravam ;) Sem jih že pekel v tapravi peči za pico na tapravi temperaturi pa vem kolk hitro so narejene(minutka).

Štej sekunde na 16:54 jo da notri

 

 

Popravljeno od Tilen5

 


image.jpeg

 

Napisano

Jaz jo doma v pečici spečem cca. v petih minutah. Na Max navita temperatura.

N7rRRL1.jpg

Napisano

Mi nismo zbirčni :bravo: za enkrat na teden ne bom pečice zidal ali kupoval.

N7rRRL1.jpg

Napisano

Jst imam ooni pečico in ja, spečena je v dobri minuti...štejem si do 15 (15 sekund) in jo malo rotiram...smo se tud razvadli..

 

Kupil sem pečicora ravno zaradi tega, ker mi je bil Verace tako dober...oni so bili eni prvih v LJ...in pol ko sem se selil iz LJ nazaj na rodno grudo, mi je blo predaleč...delal testo, v domači pečici ni bilo ustrezne temperature...pol na ploščo in webra, sam isto ni blo ustrezno...z ooni pečico sem prišel do željenega rezultata..

 

Včeraj sem bil v kopru v teli: https://gostilnicacaprese.si/ - cene še nekako normalne, sam moram rečt da sem pričakoval mal več...je pa res da vsaj obležala ni..

 

  • Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano

Kolk komplicirate s temi parimi minutami,meni je pomembna sestava in okus......🤗🍕

  • Ljubim 1
  • Hvala 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

  • Zadnja sporočila

    • @Alex Malo bolj prečekiral-dejansko so te v zgornjem linku še najprimernejše oz. najbližje odščipnejo...pač edine take Knipexove t.i."flush cut" ščipalke. Ostale so praktično vse bolj za elektroniko,ali za plastiko.   Ampak-PAZI!!! Kot sem že napisal-"do not cut steel"-torej le za mehke kovine-baker do fi-6mm! Če pa rabiš za jeklo ipd. pa kakšne od tistih zgoraj predstavljenih. Meni se najbolj dopadejo 61 01 200,a kakor za koga-vsake imajo svoje prednosti in slabosti.   Je pa tudi res,da vsake ščipalke v bistvu ne "režejo",ampak na koncu "odtrgajo" oz. "raztrgajo"...zmogljivejše imajo za to na rezilih celo nabrušeno vdrtino,da tako lahko zagrabijo večji fi....a seveda je tu spet problem pri ščipanju tanjših žic itd...pač-idealne ščipalke ne obstajajo.... Kaj mislim z tem povedati-vem,kako kitara izgleda (sem iz glasbene družine,in nekaj let sem tudi jaz igral kitaro-klasično),in kako te prečke morajo biti na koncu obdelane,da ne režejo v dlan...v vsakem primeru boš moraj konec še obdelati,ker mora biti "perfektno"...ok-komu to govorim😄😉...gre za to,oz.,kaj bi rad povedal-po moje,če boš hotel prečko "poravnati" z vratom,boš v vsakem primeru moral ščipnjen konec prečke še na fino zbrusiti. Z takim "flush cut" bi se nekaj brušenja rešil,a ne povsem...pač kitara oz. vrat mora biti res v nulo izdelan-brez ostrih koncev prečk....po drugi strani pa prečke tudi ne smejo biti prekratke...bi najbrž grdo izgledalo🙄 Jaz bi na tvojem mestu vzel 20-stopinj "upognjene" CoBolt,ki nimajo simetričnih rezil (glej piktogram zraven navedbe 20-stopinj),in že "bližje" odščipnejo... Npr. tele Just a moment... WWW.KNIPEX.COM   Te so brez "udrtine" v rezilih in z "enostavnimi" plastificiranimi ročaji....obstajajo tudi varijante z komfortnimi ročaji itd...pač izberi po osebnih preferencah. Ali pa tiste TwinForce,ki sem jih lih predstavil...a kot rečeno-niso FlushCut. Meni npr. so bolj všeč enostavni ročaji,ker pri montaži lažje vtaknem v globok žep (vtaknem zmeraj le eno ročico),in tudi lažje izvlečem...in pri izvleku ni problemov z zatikanjem,če imam "v žepu" dve,tri ali več klešč.   Še enkrat-če pa res potrebuješ zgolj za mehke kovine,pa tiste z zgornjega linka.   Pri odločitvi,pa je fino,če lahko vidiš v živo-priporočam Žabjek v Ljubljani-imajo res veliko klešč na zalogi...a spet ne čisto vsega. Seveda so malce dražji,kot npr. najugodnejši online,a da lahko "primeš v roko"...saj veš...nič ni zastonj.   Upam,da sem ti bil v pomoč.   L.P.
    • Kako taki majstri obdržijo posel mi je res misterija.....a folk nič ne preveri preden da tako zadevo servisirati?!?
    • Zakaj si pa te ti tako gužvo delal v službi in se grenek, da dobiš Zoe?🤪
    • Ja tudi v Mariboru se je od časa ko je @godlike kupoval zamenjalo prodajalce. Branko je v penziji in sta sedaj Gorazd in Dejan.
    • Kot že napisano ob nakupu...   Jaz sem bil zadovoljen z nakupovalno izkušnjo, prodajalcem v Ferk-MB.   Na 3K popusta od Mazde sem dobil še 500€, ostali prodajalci, ki sem jih kontaktirali, niso dali več.   Morda bi še kje bila kakšna majhna razlika, dvomim da večja...
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.