Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 11 minutami je godlike napisal:

Občasno ima Suunto težave z GPS-om, za to občasno dam poleg Glonas.

Če je posodbljen sveže na aplikaciji, najde prej.

Zdej ne vem kako je pri Spartan, k je model že star več kot 10let. Pri Suunto je tako, da je potrebno pred vadbo sinhronizirati koordinate GPS, katere se stalno spreminjajo. Jaz ne pomnim več kdaj bi nazadnje čakal več kot 30sec da mi poveže GPS pred vadbo. Kot sem rekel spartan je bil zelo sfaljen model od suunto, še dobro da ga nisem leta 2019 kupil. Sestra tudi vsakič uro poveže na Garmin connect.

p.s: najslabše je drgač met na uri samo GPS vključen. Jaz sem testiral različne kombinacije pa se najboljše obnese (za našo regijo) GPS+QZSS+GLONASS, boljše kot GALILEO IN BEIDOU. Da ti na različnih pozicijah preklop na drug sistem če ti prvotni zataji.

Popravljeno od Tilen5

jajcadizlska.jpg

Napisano
pred 9 minutami je Tilen5 napisal:

p.s: najslabše je drgač met na uri samo GPS vključen. Jaz sem testiral različne kombinacije pa se najboljše obnese (za našo regijo) GPS+QZSS+GLONASS, boljše kot GALILEO IN BEIDOU. Da ti na različnih pozicijah preklop na drug sistem če ti prvotni zataji.

Popravljeno pravkar od Tilen5

Ima samo GPS in Glonass.

Ampak ja. Polar je bil tudi zgrešen, ko je imel samo IrDa povezavo, vse ostalo je že blo daleč spredaj. Na koncu naredim analizo tipa "skritikrt" in se odločim za kompromis.

Napisano (urejeno)

Ja naredi analizo pa pridi na forum s "klobaso" to jaz najraje prebiram 😛 hehe

Popravljeno od Tilen5

jajcadizlska.jpg

Napisano
pred 19 minutami je Tilen5 napisal:

Jaz sam govorim o kvalteti ki jo Fenix 8 ponuja za 1100€, ter razne težave, ki jih imajo. Ura je dobra ni pa vredna 1100€, prej bi bila relana cena 700€ pa bi bila dober nakup. Sej pravim sestra ma fenix pa ma težave z GPS k išče po 3minute plus.

Za suunto se strinjam je katastrofa v vodi. 🤣 Pomoje ti prej odbije kak meter kot doda lol. Je pa res da jaz sem to testiral z Suunto 9 baro, ki je že zelo star model.

Je pa treba tudi glede na šport gledat. Za tek so na primer bolj specifični modeli.

Res je. Obe sta dobri, vrhunski uri. Je pa tudi res, da fenix 8 je ful precenjena. Jaz sem za mojo Fenix 6 pro, safirno steklo, dal pred štirimi leti 499€. Da bi dal zdaj skoraj trikrat več za fenix 8 pa mi na misel ne pade. 

Napisano
pred 2 urama je Tilen5 napisal:

Ja za v hribe maš uro :D 

Zato se pa kup oboje ^^

Za v hribe nimam ničesar, le (ponavadi) dobro družbo, in pljuča, ki dihajo na polno ter uživajo v alpskem zraku. :) 

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
Pravkar je Z M A J napisal:

Za v hribe nimam ničesar, le (ponavadi) dobro družbo, in pljuča, ki dihajo na polno ter uživajo v alpskem zraku. :) 

Jaz rabim uro da vem kdaj morm oglje za drisko vzet, pa kdaj je večrja pa kosilo, ker hitro ratam lačen.

jajcadizlska.jpg

Napisano
Pravkar je Z M A J napisal:

Kaj pa, če bi se izgubil? Po čem bi se orientiral oziroma, kaj bi ti pomagalo? 🤔

Napisano
pred 8 minutami je Alex napisal:

Kaj pa, če bi se izgubil? Po čem bi se orientiral oziroma, kaj bi ti pomagalo? 🤔

Gledel na to da sem "hribolazec" že dobrih 42 let, pa med drugim osvojil GG (najvišjo goro severne sosede) in imam v planu še kaj višjega v kratkem, nimam težav s tem. :)  Imam pa sicer tudi seboj kakšne papirnate "karte" na katere se vedno najbolj zanesem, kot zanimivost, zanje ne rabiš niti omrežja, medtem, ko si lokacijo pa kar "sam določiš"; analogno :) 

Napisano (urejeno)
pred 25 minutami je Z M A J napisal:

Papirnate karte imam vedno sabo.

Ura mi služi doma, ker rad pogledam ruto in statistiko. Med samim pohodom je ne gledam in ne diram.

Tja gor grem se sprostit. Uživam v svetu narave brez hrupa sodobnega sveta. Tam se za mene svet ustavi.

Popravljeno od godlike
  • Všeč 1
  • Ljubim 2
Napisano
pred 3 urami je Tilen5 napisal:

Jaz sam govorim o kvalteti ki jo Fenix 8 ponuja za 1100€, ter razne težave, ki jih imajo. Ura je dobra ni pa vredna 1100€, prej bi bila relana cena 700€ pa bi bila dober nakup. Sej pravim sestra ma fenix pa ma težave z GPS k išče po 3minute plus.

Za suunto se strinjam je katastrofa v vodi. 🤣 Pomoje ti prej odbije kak meter kot doda lol. Je pa res da jaz sem to testiral z Suunto 9 baro, ki je že zelo star model.

Je pa treba tudi glede na šport gledat. Za tek so na primer bolj specifični modeli.

S fenix6x nimam nobenih težav

Napisano
pred 9 urami je Tilen5 napisal:

Fenix ti je bolj pamenta ura kot športna + ful precenjena. Dobiš druge kvalitetene športne ure za pol majn.

Odvisno za kaj jo nameravaš imet.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Z M A J napisal:

pa med drugim osvojil GG (najvišjo goro severne sosede) 

Zmaj. Glejga. Napačne informacije širiš.

GG je slovenska najvišja gora. Ker tam so meje slovenskega etničnega ozemlja.

Tako da, kdor še ni bil na GG - ju, ta ni Slovenc. Sorry, ampak tko to je.

Popravljeno od Mraušk Mčk

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 8 urami je TBA napisal:

S fenix6x nimam nobenih težav

Tudi jaz še nisem imel nobene težave z mojo uro. Baterija zdrži zelo dolgo (tudi na smučanju pri nizkih temperaturah). 

Praktično je le - polni in jo nosi. Tako na kopnem  kot v morju. 

Napisano
pred 3 urami je Mraušk Mčk napisal:

Zmaj. Glejga. Napačne informacije širiš.

GG je slovenska najvišja gora. Ker tam so meje slovenskega etničnega ozemlja.

Tako da, kdor še ni bil na GG - ju, ta ni Slovenc. Sorry, ampak tko to je.

Moj (planinski) kolega celo trdi, da so Avstrijci dejansko Severni Slovenci :) 

• Všeč 1
  • Haha 2

Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Edino silikonski pasek zdrži komaj kako leto in pol,če jo redno nosiš.... :party0035:

Jaz jo imam na roki skoraj vedno (razen ponoči), tudi v morju in do sedaj je zdržal. Ne opažam nobenih večjih poškodb ali obrabe. 

Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Alex napisal:

Jaz jo imam na roki skoraj vedno (razen ponoči), tudi v morju in do sedaj je zdržal. Ne opažam nobenih večjih poškodb ali obrabe. 

Kolega ima Fenix 6 solar in je v 5etih menjal že drugega a jo nosi 24/365 🥴Pretrga se mu pri luknjicah za zapenjanje! Tudi na moji se bo slej ko prej to zgodilo..... :nevem:

Je pa že na rezervi.... 😊😉

17565451074787550000765728504685.jpg

17565451696842707124309638043117.jpg

Popravljeno od Bini
Napisano (urejeno)

Sej to je pri vseh urah(silikonski paščki), pri vsakodnevnem nošenju. Meni se je tudi obrabilo pri tisti luknjici kjer zapenjam in sem po 5letih naročil novega. Je pa res, da je majn tega pri paščkih ki imajo podolgovate luknje / večjo površino kovinskega pina.

Popravljeno od Tilen5

jajcadizlska.jpg

Napisano
dne 29. 8. 2025 ob 16:03 je etcho napisal:

Zdaj sem z novim kolesom odpravil potrebo po telefonu/uri za beleženje. Kolo beleži vse. Če prakticiraš različne športe, pa pač rabiš eno ali drugo.

Nekaj screenov:

image.pngimage.pngimage.pngimage.pngimage.pngimage.png

Tam, kjer ti kaže Watte (druga slika) - kaj sta obe številki?

Napisano (urejeno)

Bi reku en MAX W, tadrug pa povprečni W. Oziroma njegovi W (300), 100W mu pa motor na kolesu pomaga.

Popravljeno od Tilen5

jajcadizlska.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.