Skoči na vsebino

Menjava olja avtomatskega menjalnika Mazda 6 2.5


Priporočeno sporočilo

pred 4 urami je gmatej napisal:

Pozdrav.

 

Nabavil olje in filter za menjlanik. Zanima me, če je kdo tole izvedel po Tim Eckert metodi. Oz. če pozna kdo koga ko tole izvaja v okolici MB.

 

Hvala!

 

LP

 

Matej

Zdravo, katero vozilo, koliko km imaš prevoženih? Zakaj po Tim Eckart metodi?

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pozdrav.

 

Avto ima okrog 84.000. Ideja je  bila sedaj naredit celotno zamenjavo olja vseh 7/8 L, da je potem mir spet za kakih 100.000. Sam zgleda ne bo simpl, ko sem enemu majstru, ki to izvaja rekel, da bi svoje olje in filter prinesel je odlozil 😊.

 

Bo zgleda treba bolj pogosto menjavat po 4-5L. 

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

dne 19. 3. 2024 ob 18:39 je dvorjan napisal:

Glede na to, da še nimaš veliko km, odvij čep, in zamenjaj tistih 4-4,5l kolikor bo priteklo ven. Pa na 100.000 km še enkrat ponoviš.

pa resetirat modul TCM po menjavi olja, da se začne nanovo učit

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

    • Bolj slabo veš.   Ravno pri mestni vožnji je EV najbolj varčen. Najmanj pa na AC.   ZOE je recimo ultra varčen tam do 50-60 km/h, relativno varčen pri 80 km/h in sorazmerno ok pri 100 km/h nad tem pa poraba skokovito naraste. Ker je pač tako dizajniran. Pri 130 km/h se namreč njegov elektromotor vrti z 90 % obratov, to je kot bi se Mazda bencinar vozil s 6.000 rpm.   Tesle so pa recimo tudi okoli 120 km/h še vedno zelo varčne - ker so pač tako dizajnirane.
    • Tole mi pa ni jasno. Zavarovalnice so delale ne vem kolk miljonske dobicke, pa niso vsi placevali. Zj ko vsi placujejo, naj bi pa to delal nekej sto miljonsko izgubo. Mislim da je bilo 200 nekaj receno pred uvedbo
    • Evo, tole je z nekje 70% mestne voznje in cakanja po guzvah.   Drugace pa lepo da uzivas s svojim EVjem, ampak EVji pac niso za vse  
    • Moja Miata je pa bolj okoljevarstvena kot katerikoli električni avtomobil, ker bolj kot kurim bencin, prej ga bomo izčrpali. Prej ga izčrpamo prej bomo prešli na alternative  
    • Pa ne pri potrošnji 13kWh/100km. Lepo te prosim. Sej pravim, to je tko kot bi jaz trdil, da z normalno vožnjo kurim 3,5 litra/100km, kar se sicer s cjazenjem po regionalki s 60km/h celo da naredit.   Sem prevozil kar nekaj EV-jev pa vem kolk je realnost sploh kadar je ooogrrooomnooo mestne vožnje.😜
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.