Skoči na vsebino

Moto Potovanja

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 6 urami je Tilen5 napisal:

Jaz že za specialko praskam  denar..wc papir je enoslojni iz eurospina

Drgač se pa strinjam forum je obupen od že leta 2020..politika in teorije zarote 24/7. Pa vsak dan slabše je. 

...a še vedno nam nisi izdal ,kaj sedaj voziš, odkar si phnu 6-ko v Sočo.😉

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 7 urami je Tilen5 napisal:

politika in teorije zarote 24/7

Juuj.

Kdo vsakih 14 dni pluva po Golobu v temi gorivo?

• Všeč 2
  • Hvala 1
Napisano (urejeno)
pred 8 urami je jures napisal:

Najprej razcisti pojme.

Nrez veze res, vsi vidite samo koncno cifro, ne pa kaj je za njo...ker vas (kot si napisal)ne briga 

Mene pa briga ker moram sam pokriti z lastnimi storitvami strosek za zpiz, strosek za dohodnino, strosek za socialne prispevke in ddv na promet!

In tega je vec kot 5k mesecno da mas 3k netto, torej skupaj 8k...to je TOCNO nad cemer je tvoj kolega obupal. Mesecni zasluzek ni netto....

Sp - delas kapacitete storitev za 8k da ti ostane 3k

Javna uprava ali zaposlen v doo - dobis direktno 3k, razliko pa placa ali drzava ali delodajalec, ne ti!

Velika razlika fant, zato mi ne prosim primerjat netta spja z drugimi dokler ne bos sam delal (garal) za svoj sp....ali za svoj doo, kjer bos ti placal brutto brutto za tvojega delavca

A veš, ti si začel pisati kako imamo slovenci denarja, pa da si lahko čuda privoščimo in potem smo se pač zbunli, da je to samo elita.

In to ni favšija. Super za tebe če organiziraš takšna potovanja.

Imam kolege na s.p.-ju, ki kupujejo razne stvari na firmo iz tujine in pol pri nas ne uveljavljajo davka. Ta tuj ddv jaz vedno plačam.

Vse ima svoje slabost in prednosti. Tudi v privat firmi, kjer sem bdel nad računi oddelka, ni samo bruto. Je strošek delavca 1. in 2. bruto, je potrebno najemnino prostorov pokrit, je blo treba določen procent iz oddelka pisat direktorju, računovodstvu. Šele potem si lahko rekel, da si na nuli.

@sportman333 ima čisto prav. Ali si zaposlen v doo (z enim zaposlenim) ali v sp, obojni imajo stroške.

pred 10 urami je jures napisal:

Verjamem da ma vsak na tem forumu sluzbo (penzijo), hiso (stanovanje), vsak clan druzine orng telefon, vsaj dva konkretna avta in vsako leto si privosci vsaj dva orng dopusta (ne glede na vrednost)

Nimam vsega iz seznama, ne bom pa pisal točno kaj manjka.

Popravljeno od godlike
  • Všeč 3
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)

Računovodja lahko čara.

Plače imam na SŽ en razred nad dodatkom do minimalne plače. Okoli 1350€ bruto. Me ni sram povedat. Vsi, ki so v zadnjih 5ih letih prišli na SŽ, tudi sodelavci, imajo večjo plačo, kot jaz, pa z isto stopnjo izobrazbe, pa imam še dobrih 6 let do penzije. Ja, pa delam od ponedeljka do petka od 7 do 15. Nobenega dodatka. 

Za hobi, ker si želim vozit, vozim tovornjak ali avtobus po službi in ob sobotah včasih. Pa kapne kak euro. Pa ne jamram. Vem pa za ljudi, ki zaslužijo veliko več, pa nimajo. Treba znat živet in sam kaj naredit. 

Se pa slovenceljni radi kažejo z avtom. Nemški vagen, z zanič diski in čungalunga gumami.

Še kdo, ki bo povedal, koliko zasluži? 

Popravljeno od Shrek
  • Všeč 5
  • Ljubim 1
Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

A veš, ti si začel pisati kako imamo slovenci denarja, pa da si lahko čuda privoščimo in potem smo se pač zbunli, da je to samo elita.

In to ni favšija. Super za tebe če organiziraš takšna potovanja.

Imam kolege na s.p.-ju, ki kupujejo razne stvari na firmo iz tujine in pol pri nas ne uveljavljajo davka. Ta tuj ddv jaz vedno plačam.

Vse ima svoje slabost in prednosti. Tudi v privat firmi, kjer sem bdel nad računi oddelka, ni samo bruto. Je strošek delavca 1. in 2. bruto, je potrebno najemnino prostorov pokrit, je blo treba določen procent iz oddelka pisat direktorju, računovodstvu. Šele potem si lahko rekel, da si na nuli.

@sportman333 ima čisto prav. Ali si zaposlen v doo (z enim zaposlenim) ali v sp, obojni imajo stroške.

Nimam vsega iz seznama, ne bom pa pisal točno kaj manjka.

Se strinjam , kolega, privatnik,da vse, kar se da, na firmo. V glanem je veliko mahinacij ,skrivanj... kar si pa ostali ne morejo privoščiti.

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Shrek napisal:

Se pa slovenceljni radi kažejo z avtom. Nemški vagen, z zanič diski in čungalunga gumami.

Še kdo? 

Jaz mam nemški vagen z zanič diski in čungalunga gumami 😀

Damn, Jures se je res zbrisal :(

Popravljeno od g.Wankel
  • Haha 1
  • Zmeden 1
  • Žalosten 1

Napisano

Ja, tako pač je. Jaz se tudi sam ukvarjam s svojo firmo že zadnjih 11 let. Prej pa sem bil samo 3 leta zaposlen v manjši privat firmi. Prej pa še 2 leti polno študentsko delal v firmi kjer sem se zaposlil.

Problem je, da če hočem kot inženir malo več zaslužiti, recimo 5k bruto kar je okrog 3k neto, potem pri nas skoraj ni firme v moji branži, ki bi to lahko krila. Polni strošek firme je nekje 6k.

Lahko pa čaram s svojim sp-jem ali pa doo-jem, če so prihodki višji.

Mutenja je pa ogromno. Siva ekonomija, veliko stvari na firmo, kot se tule piše, plačila na roko, itd. Na žalost te sistem nekako v to prisli, ker drugače nisi konkurenčen na našem trgu. So izjeme seveda z dobrimi poslovnimi idejami ali pa izkušnjami iz prejšnjih generacij. Meni to mutenje nekako ne ustreza in tudi sam razmišljam, da bi si našel bolj kamot zaposlitev, zraven pa popoldanski sp fural. Če je šiht dober, lahko že vmes za sebe delam.

Na koncu sem prišel do spoznanja, da nas nihče v to ne sili. Če ima jures voljo, potem ima mojo polno podporo. Samo to dela z lastno odločitvijo, kot sem napisal.

Napisano

Mene večkrat takole žalosti, ko nekdo pravi, da nimamo pojma kako je. Kaj pa če imamo, kaj pa če smo ravno v začetku 90-ih prihajali na trg dela in to v času, ko se je Slovenija osamosvojila in smo izgubili večino južnih trgov. Bilo je tako težko priti do službe, da smo bili marsikje prisiljeni narest svoj d.o.o. in brez poprejšnjih delovnih izkušenj začeti na trgu dela brez zaloge, brez strank, brez izkušenj v biznisu, brez začetnega kapitala.

Ne vem no, ampak če nisi neumen in želiš delati ter je produkt zanimiv nekako zlezeš. Je pa res da takrat ni časa ne za dopuste, ne za road tripe, motoristične izlete in vandranje po svetu. Ja rakole ene tri, štiri leta gredo brez tega luksuza in si letno mogoče privoščiš le kak teden frej in nič več pa še delovne sobote imaš. Jebat ga tko to je in ja prekleto dobro vem kaj pomeni bruto pa bruto bruto, pa odplačilo kredita za poslovne prostore pa jebanje z neplačili. Pa reklame, pa tekoči stroški, pa uporabo lastnega avta brez povračila potnih, ker se ne bi izšlo. Itd itd.

Ja si deklica za vse, praktično moraš vedeti skoraj vse sam od umestitve produkta, reklame, trženjski posegov, dogovor in pogodb, do izterjave in šele čisto na koncu nekje je plača... ja včasih se tudi zgodi, da je ni. Maš za pol leta plač neplačanih faktur v zaostanku pa ostaneš brez plače. 

Jaz sem takole poskušal dobrih 7 let pa ugotovil, da gre preveč energije za vse ostalo kot zgolj samo za ustvarjanje biznisa, prepustil firmo kolegu, šel za pol leta delat honorarno pa potem dve leti v privat firmo, da sem na koncu tu, kjer sem trenutno.

Tako, da ja prav prekleto vem kako je to pa se nikoli okoli tega nisem obremenjeval, ker je bilo na meni a sprejmem taka "pravil" kot so pri lastnem DOO ali SP. Tole prvič takole pišem, da samo spomnim, da nas je veliko šlo skozi take zadeve in da marsikaj vemo o tem, čeprav ne razlagamo kako grozno je bilo. Mogoče pa vseeno ni bilo tako hudo, je pa res, da z SP-jem težko rataš milionar ali pa še kaj več.

33112_1.png

Napisano

Moje izkušnje sicer niso takšne. Sva two man band. Likvidnost ni problem, imam finance zastavljene tako, da je za pol leta rezerve na firmi, tudi brez posla. Nekako podobno privat. To se mi zdi kar pomemben dejavnik za dokaj svobodno življenje. Faktur ne zamujam, razen ko sem jih ene par v 10ih letih spregledal. So bile plačane naslednji dan.

Kreditov na firmi nimam, za poslovni prostor plačujem najemnino. Vse ostalo kupim s svojim kešom. Tudi avto. Je last firme in ne leasing hiše.

Privat sem tudi izredno malo zapufan, je pa res, da z bajto mečkarim že 10 let. Z lastnimi rokami in organizacijo, ter večina investicij na hiši z lastnim kešom. Malo sem vzel kredita, ker obrestno mero pod 2% pa že težko izpustiš.

Je bilo na začetku kot si rekel. Brez dopustov, hišo sem zidal z lastnimi rokami, itd. Zdaj imam dva otroka, kar pomeni vikende fraj, pa dvakrat na leto po en teden dopusta. Te dni že od božiča počivam, pa imam še ta teden fraj. Rad pa stvari delam sam, kar mi vzame tudi kar nekaj časa in to je to.

Bolj je problem tip dela in posla. Razvojno delo v strojni branži. Je lahko kar hitro veliko škode in mrtve šteješ potem. Za takšen nivo mi pa ni uspelo doseči cen, ki mislim da jih tole delo mora doseči. Je pa to bolj delo za pamet, ne za delavne in pridne. Zato je težko vpeljati zaposlene, neke strukture in sistema pa še nisem zgradil. Pa načeloma se niti ne maram ukvarjati z zaposlenimi, več solastniki in še kakšnimi bankami po vrhu. Še stranke mi gredo na živce. 😅

To je moja definicija svobode.

Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Mene večkrat takole žalosti, ko nekdo pravi, da nimamo pojma kako je. Kaj pa če imamo, kaj pa če smo ravno v začetku 90-ih prihajali na trg dela in to v času, ko se je Slovenija osamosvojila in smo izgubili večino južnih trgov. Bilo je tako težko priti do službe, da smo bili marsikje prisiljeni narest svoj d.o.o. in brez poprejšnjih delovnih izkušenj začeti na trgu dela brez zaloge, brez strank, brez izkušenj v biznisu, brez začetnega kapitala.

Ne vem no, ampak če nisi neumen in želiš delati ter je produkt zanimiv nekako zlezeš. Je pa res da takrat ni časa ne za dopuste, ne za road tripe, motoristične izlete in vandranje po svetu. Ja rakole ene tri, štiri leta gredo brez tega luksuza in si letno mogoče privoščiš le kak teden frej in nič več pa še delovne sobote imaš. Jebat ga tko to je in ja prekleto dobro vem kaj pomeni bruto pa bruto bruto, pa odplačilo kredita za poslovne prostore pa jebanje z neplačili. Pa reklame, pa tekoči stroški, pa uporabo lastnega avta brez povračila potnih, ker se ne bi izšlo. Itd itd.

Ja si deklica za vse, praktično moraš vedeti skoraj vse sam od umestitve produkta, reklame, trženjski posegov, dogovor in pogodb, do izterjave in šele čisto na koncu nekje je plača... ja včasih se tudi zgodi, da je ni. Maš za pol leta plač neplačanih faktur v zaostanku pa ostaneš brez plače. 

Jaz sem takole poskušal dobrih 7 let pa ugotovil, da gre preveč energije za vse ostalo kot zgolj samo za ustvarjanje biznisa, prepustil firmo kolegu, šel za pol leta delat honorarno pa potem dve leti v privat firmo, da sem na koncu tu, kjer sem trenutno.

Tako, da ja prav prekleto vem kako je to pa se nikoli okoli tega nisem obremenjeval, ker je bilo na meni a sprejmem taka "pravil" kot so pri lastnem DOO ali SP. Tole prvič takole pišem, da samo spomnim, da nas je veliko šlo skozi take zadeve in da marsikaj vemo o tem, čeprav ne razlagamo kako grozno je bilo. Mogoče pa vseeno ni bilo tako hudo, je pa res, da z SP-jem težko rataš milionar ali pa še kaj več.

Vsak si izbere sam, kaj bo počel v življenju.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Ok-štekam...samo...za kaj pa pol toliko njih rine v ZDA? Razen če jih eni od njih sovražijo,drugi pa ne...keri so keri pa si lahko vsak zase misli... Zmeraj je tako,da bi eni radi gore cvenka za nič dela...pogosto tako,da "zjebejo" ostalo rajo,in si jo podjarmijo....je pri nas isto...in tudi pri nas imamo ene in druge...zmeraj ista fora.   Normalno,da sedaj tisti Madurotovi (pri njih,kot tudi drugje) zganjajo cirkus...nič presenetljivega... Tudi pri nas se bo levim odpulilo,bomo spet biciklirali in ne vem kaj še,če pridejo desni na oblast...nič novega niti tam,niti pri nas...
    • Leto 2025 je bilo slabo za živinorejce. Kojn po imenu Bit (Bitcoin) je bil v enem letu v primerjavi z Rubljem 60% manj vreden. Za situacijo nedvomno stoji nešteto paketov gospodarskih sankcij kot ukrepov s strani EU, ki so rusko gospodarstvo dokončno spravili povsem na kolena.   Za štromarja, ki o ekonomiji nima pojma, mi je povsem nerazumljiva situacija, da po vseh teh sankcijah proti Rusiji le ta uspeva z letno rastjo rublja v višini 45% napram dolarju, medtem ko v istem letu tisti, ki s sankcijami kaznuje Rusijo poslujejo katastrofalno. Kot naprimer nična gospodarska rast Švabov na katero je vezano večino EU gospodarstev.   Koga, za vraga, gospodarske sankcije zares tepejo???
    • Ja pod Slovenijo pa družbena stanovanja napol zastonj po Jazbinškovem zakonu... torej kje je fora? 
    • O južnoameriškem veselju nad ZDA samo toliko.    Za Južnoameričane so ZDA najbolj osovražena država. Pa saj folk ni butast da bi ljubil državo, katere multinacionalke s pomočjo korupcije vladajočih, če ne gre drugače pa s pomočjo paravojaških plačancev uveljavljajo svoje interese - beri: preganjajo ljudi z njihove zemlje, kradejo tamkajšnjemu folku...   Bil sem tam in to videl in občutil. Pa nisem šel s turistično agencijo. 
    • Tole te moram popraviti... Caracas ni na obali, ampak leži za hribi, ki ga ločijo do obale. Je cca 10km od oceana zračne linije. Do njega se pride po ozki dolini, tako da desant odpade. Zelo verjetno so imeli domače pomagače, ker kar takle brez obrambe nekoga ugrabit je verjetno preveč igra na srečo, da bi se jo ameri šli. Se pravi so kar dobro vedeli kako pa kaj predvsem pa kdaj.    Je pa zanimiv govor Trumpa... Nafto je omenil več kot 20x v samem govoru, mamila pa le 5x. Pa prav zaradi mamil naj bi napadli ne pa zaradi nafte... ja verjetno res, če verjamemo v svizca, ki zavija čokolado v folijo.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.