Skoči na vsebino

Zanimivi oglasi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 23 urami je FuManchu napisal:

Kit za obnovitev bi me prišel okoli 1K€.

Ja samo to je verjetno kit tesnil in ležajev, če je poškodovan še rotor ali slučajno ohišje rotorja (ki se rad obrabi)  si hitro na 2x višji cifri za material. Btw samo ohišje rotorja je cca. 1000€🥴

Dejansko se za "normalne" ljudi ne splača glih vlagat v tak avto oz. motor, tudi obnova wankla je bolj kratkoročna rešitev, čez cca. 100kkm lahko žal spet ponoviš vajo. 

Tako ostanejo ti avti samo za ljubitelje z denarjem. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano
pred 2 urama je Aless napisal:

Ja samo to je verjetno kit tesnil in ležajev, če je poškodovan še rotor ali slučajno ohišje rotorja (ki se rad obrabi)  si hitro na 2x višji cifri za material. Btw samo ohišje rotorja je cca. 1000€🥴

Dejansko se za "normalne" ljudi ne splača glih vlagat v tak avto oz. motor, tudi obnova wankla je bolj kratkoročna rešitev, čez cca. 100kkm lahko žal spet ponoviš vajo. 

Tako ostanejo ti avti samo za ljubitelje z denarjem. 

Samo komplet tesnil je 1K€ ja. Če je rotor ali ohišje podrsano (kar ne veš dokler ne razkoplješ) je cena projekta x3.

Pri nas je možakar srednjih let (leta 2004) kupil RX-8 rdeče barve 232KM in jo vozil do nekje leta 2010. Imel jo je za vsak dan in z njo naredil blizu 200Kkm in to z prvotnim motorjem brez obnavlanja. Ali je imel srečo ali je pa res bil skoraj menda edini, ki je znal pravilno vozit in skrbet za wankla.

Uglavnem prodal jo je nekam na primorsko. Ne vem pa ne komu in ne kam. 

• Všeč 1
  • Ljubim 1

N7rRRL1.jpg

Napisano

Ja, drag šport je vzdrževanje takih vozil.

Pa tisti ki jo zrihta je ponavadi ne prodaja.

Pravi ljubitelji v takih primerih zadevo garažirajo in se projekta lotijo v toplih dneh, medtem se pa vozijo z manjšim avtom ali pa motorjem.

Poznam tipa ki je pred leti nabavil MX-5 prve generacije, sedaj ima že status starodobnika, čez zimo in med rihtanjem, pa se vozi Renault Clio kateri mu služi kot začasno vozilo.

Tisti ki je Mazdaš, Hondaš, Mickar, ipd... zadeve ne bo kar tako vsakemu prodal. Enako je pri Nivaših ; znanec je lansko prodajal Nivo ker so se doma nekaj sprli glede vikenda in je ni prodal vsakemu, ampak tistemu ki ima res vikend, ne pa ti potem jamra kako si lahko zrihtal reduktor, ali se zapore mažejo ipd..: ja, verjeli ali ne s takimi in podobnimi vprašanji ti utrujajo nepoznavalci in preprodajalci. To so pač specifična vozila za specifične kupce in ne statusni simboli.

Imaš pa pri nas na Balkanu mulce in celo penzioniste ki kupijo vsak primerek nemške svete trojice in ti jamrajo kako so morali najmanj 3x toliko vložiti vanj da se lahko pelje spodobno ; sovaščan kupil Audi A6 1.9Tdi, letnik 2005, za 1000€ in misli da je glavni frajer samo čez en teden je pa vozilo že stalo ob cesti ker mu prebilo tesnilo na glavi motorja, vmes so mu odpadle kljuke iz vrat, pragovi so se v tem mrazu lepo razcveteli, radijsko anteno je nekdo odlomil, .... skratka bahanje se ne izplača!

Razumete poanto?

Napisano
18 hours ago, Z M A J said:

Mitja Sorko iz Maribora, je delal že več teh Wankel obnov (Deeyan se bolj pozna z njim in naj kaj napiše). :)

Kot drugo pa lahko kdo sam objavi v skupini v mojem podpisu pa se bo ziher javu, da ne spilam posrednika... 🙂

On 27. 1. 2021 at 1:59 PM, Aless said:

Dobiš lahko komplet profesionalno obnovljen motor iz tujine, ampak cena je 🥴

Tak avto je edino za ljubitelje, ki si lahko privoščijo tak nedeljski avto. 

Ce bi se ze js sou to, rajsi dam par € vec pa fliknem not 13B motor, ki je dost bolj zanesljiv 🙂

• Všeč 3
  • Hvala 1
Napisano

Sin prodaja bivso Juresovo petko...  ce koga zanima …

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 19 minutami je gregc88 napisal:
1081410.jpg
WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 Wagon CD175 Revolution, letnik:2014,5500 EUR :: www.Avto.net ::

očitno ni bila prodana :D  mal poklepat, kilometre dol... pa bo šla za 10K juhu

Kilometre ima pa lepe. Saj dela je tudi kar nekaj. Streho sklepat, pokrov menjat, šipo, in oba blatnika menjat. Potem pa še preventive: podložke injektorjev, ketna, sito oljne črpalke. Ko to vse skupaj zračunaš nwm če se glih splača. No razen če si lahko sam doma narediš večino.

Napisano

Če je prav vzdrzevan ni, potem se je glihkar vtekel. Samo vprasanje kako je bil. Ni izkljuceno da je bil vzorno vzdrzevan.

Napisano

Kot prvo moraš biti tip za omenjene igrice, kot drugo pa je tu ogromno tveganja.

Če je malenkostno udarjena ni problema, v kolikor pa je model prepogost pa se ga splača uporabiti za dele.

Če je redkost je povsem druga pesem, razumete?

Napisano

Glede one karambolirane M6, pa je predraga, razen za kakega kleparja/ličarja ki si sam porihta. 

Jaz bi šel v to če spusti ceno za kakega jurja in pol, drugače se mi ne splača zajebavat s tem, pa ponavadi pri teh karamboliranih avtih še kasneje ugotoviš da je še kaj poškodovano in spet mečeš€€€. 

Kilometri me pa ne bi motili če je redno servisiran. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano
12 hours ago, DonFelipe said:

Ja, očitno je bil lastnik nepazljiv ali pa štorast.

A je komu omenjeni model poznan 

1034634.jpg
WWW.AVTO.NET

Mazda Xedos 9 , letnik:2002,1000 EUR :: www.Avto.net ::

?

ufff, zelo poznan. Odličen avto. 💪

• Všeč 1
  • Zmeden 1
Napisano
pred 8 minutami je Deeyan napisal:

ufff, zelo poznan. Odličen avto. 💪

Hud avto. Leta 1998 sem sedel v njej na avtosalonu. Prav tako v Xedos 6. :bravo:

N7rRRL1.jpg

Napisano
8 hours ago, FuManchu said:

Hud avto. Leta 1998 sem sedel v njej na avtosalonu. Prav tako v Xedos 6. :bravo:

Men jo je pa nekdo pred nosom speljal, pol sem pa 323F nabavu z enakim motorjem 🙂

Napisano
pred 29 minutami je Deeyan napisal:

Men jo je pa nekdo pred nosom speljal, pol sem pa 323F nabavu z enakim motorjem 🙂

A to misliš tisto coupe verzijo z dvižnimi lučmi ali limuzinski 323F z avtomatskim menjalnikom?

Napisano
pred 3 minutami je DonFelipe napisal:

A to misliš tisto coupe verzijo z dvižnimi lučmi ali limuzinski 323F z avtomatskim menjalnikom?

A ni bila 323 f zgolj 5vratna? Najprej z dvižnimi lučmi, naslednja generacija pa s klasičnimi... 

323c je bila limuzina eno generacijo kasneje (1998), nekaj časa je obstajala še 3vratna 323p... 

323 f je bila leta 1998 mislim da prva v tem rangu s serijskimi 4airbagi.

Napisano
1 hour ago, DonFelipe said:

13247921_10205987741788236_3725547438445409708_o(1).jpg

Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Ima mogoče kdo izkušnje z žvižgačem proti divjadi,baje odvrača divjad.:whatever:

IMG_20210203_200542~2.jpg

.. tako kot recimo CD obešen za ogledalom proti radarjem, magnetki za zmanjšanje porabe, nalepka "turbo" zraven nalepke "Teja&Taj on board", bacek Jon prevleke za sedeže in dolgodlake ovce pasme Romny za volan. Zraven pa še dirkalne stopalke narejene iz plastične kovine, oversized zavesice "made by czech republic", spojler v velikosti šanka za gostilniške debate in izpušno cev v velikosti kuhinjskega lonca z glasom serijskega kadilca.

• Haha 5
  • Hvala 1

33112_1.png

Napisano
pred 8 urami je Boss napisal:

.. tako kot recimo CD obešen za ogledalom proti radarjem, magnetki za zmanjšanje porabe, nalepka "turbo" zraven nalepke "Teja&Taj on board", bacek Jon prevleke za sedeže in dolgodlake ovce pasme Romny za volan. Zraven pa še dirkalne stopalke narejene iz plastične kovine, oversized zavesice "made by czech republic", spojler v velikosti šanka za gostilniške debate in izpušno cev v velikosti kuhinjskega lonca z glasom serijskega kadilca.

Kaj si vse to preizkusil,ne me basat....😲 

Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Boss napisal:

Vse to ni nič v primerjavi s kabonsko nalepko na vratcih rezervoarja. Za optimalen učinek (tako vizualni kot tudi kar se tiče performans) mora biti okrogla, vratca pa 4oglata.

Za control freake, ki jim 5zvezdic po euro Ncapu ni dovolj, pa še blazinice za na varnostni pas. 

Za ljubitelje francoskih avtov pa trepalnice na luči... Pardon... Učke od twinga... 

Se vidi da sem iz nočne... 

Popravljeno od Nejc1986

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Če boš uporabljal Forscan, potem poglej kaj priporočajo na njihovi strani.   Jaz sem po njihovem priporočilu kupil iz Amazona.
    • Zanimivo, res ekstra donosi posvecenih. Po drugi strani pa vsi ti insiderji (razen enega ali dveh) niso dosegali rasti zlata, ki je šlo v zadnjem letu gor za 70+%...
    • Zadnjič je nekdo govoril, da ima prijatelja, ki je 2,5 leti obnavljal hišo iz 70-tih. Potem se je odločil, da jo poruši in zgradi novo.   Znanec je pred 2 letoma obnavljal hišo iz 80-tih, tri etaže (tipična hiša iz tega časa), žena arhitektka. Hiša je bila po 2 letih dela obnovljena, strošek pa cca 220.000 € (pričakoval je 180.000). Je pa temeljito "prerukana" in izgleda lepo. Podrli je niso, ker imajo spomine na starše ...   Spet drugi znanci so kupili hišo, ki je 20 let stala v 3. gradbeni fazi in jo predelali v gostilno. Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi jo podrli in zgradili novo.    Lado, odvisno od potreb. Hiše zastarajo fizično, funkcionalno in ekonomsko. Pri tvoji prvi del ni problematičen, ker je zgrajena solidno (treba bi jo bilo le izolirat in osvežit), tretji tudi ne (super lokacija - noben moteč infrastrukturni objekt se ni in se v bližnji prihodnosti verjetno ne bo nasral zraven). Če ti je hiša funkcionalno ustrezna, potem je smiselno razmišljati o obnovi, pri večjih spremembah konstrukcije, pa je fino razmislit še o kakšni drugi varianti.   Tudi sam sem v tvojih letih razmišljal "za 100 let naprej", danes pa razmišljam drugače. Verjetno smo preveč mahnjeni na te naše nepremičnine ... potem se pa otroci zaradi njih med seboj še skregajo.                
    • ima to že betonsko plato?   Sicer moje osebno mnenje brez hudega razmišljanja -> jaz bi to podrl.....naredil montažno in imaš mir za naslednjih 50 let....(če se ti da pa zidati, pa narediš novo). (glavno vodilo pri tem je, ker vseh teh naštetih zadev ne bo naredil en mojster ampak jih boš moral najti vsaj 10, vsak bo kompliciral, nihče ne bo imel časa, ko bodo napake in težave se bo vsak izgovarjal na drugega, ti boš na koncu doživel živčni zlom in porabil boš ogromno svojega časa, ki ga nisi dal v kalkulacijo). pod črto, četudi vse prenoviš, boš imel 50 let staro bajto, ki bo renovirana, kar je še vedno daleč od nove.....
    • Jaz bi še vedno rad vedel zakaj so nonotu v Kanalu jebali četniško mater? Tukaj je tud men logika odšla v 3PM.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.