Imam en zanimiv "problemček" z mojimi zvočnimi omaricami SEAS CA18RNX 2½-way floorstander. Namreč, to so precej veliki DIY samostoječi zvočniki z komponentami (zvočniki +kretnice) priznane Norveške firme SEAS. Zvočniki delujejo drugače vrhunsko. Odkar pa sem kupil novi ojačevalec Arcam radia A15, pa se sedaj dogaja, da je basov skoraj preveč in hkrati to pomeni,da je celotna slika zvoka malo zadaj.
Zvočniki imajo vgrajen na zadnji strani port (Bass refleks), oddaljeni so od zadnje stene cca 50 cm , bolj jih ne morem oddaljiti. Za take floorstanderje je značilno, da zid ojača frekvence od 30-80 Hz in jih še bolj poudari. Zato lahko nastane preveč napihnjen bas.
Ali bi pomagalo, da malo "zadušim" port (kakih 30%). Mogoče bi izgubil malo šusa (pihanja kase-bas bobna)a bi po moje basi bili bolj direktni, bolj hitri.
Skritikrt kakšno je tvoje mnenje?
Ali imaš kako drugo rešitev?
Tudi pri meni je enako. Sosed, ki ima škodi Oktavio pa ima vedno čist avto in nikoli posran. Prišel sem do zaključka, da imajo golobi radi lepe avte in se malo važijo na njih.
Je pa obvezno, da se te drečine očisti dol takoj. Že dva dni je prepozno za barvo. Takoj jo prične nažirati in imaš pozneje kar nekaj dela z poliranjem.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.